جیره بندی آب در هفت استان کشور
گروه انرژی- محبوبه فکوری: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، روز گذشته در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی از اقدامات وزارت نیرو گفت: به دلیل خشکسالی در نیمه اول سال آبی جاری، مجبور به جیره بندی آب برای ۵۰۰هزار نفر در کل کشور شدیم که این نوبتبندی در شهرهای کوچک صورت میگیرد، اگرچه تمامی تلاش وزارت نیرو این است که این مشکلات را حل کند.
تغییر معاون اول رییس جمهور، ابلاغ طرح اصلاح الگوی مصرف آب را به تعویق انداخت
گروه انرژی- محبوبه فکوری: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، روز گذشته در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی از اقدامات وزارت نیرو گفت: به دلیل خشکسالی در نیمه اول سال آبی جاری، مجبور به جیره بندی آب برای ۵۰۰هزار نفر در کل کشور شدیم که این نوبتبندی در شهرهای کوچک صورت میگیرد، اگرچه تمامی تلاش وزارت نیرو این است که این مشکلات را حل کند. نوبت بندی آب در ۷ استان
محمدرضا عطارزاده افزود: این نوبتبندی در استانهای خوزستان، فارس، بوشهر، کرمان، هرمزگان، ایلام و کهکیلویه و بویر احمد صورت گرفته است. وی تصریح کرد: این درحالی است که ذخایر استراتژیک کشور برای تامین آب شرب تا سال آتی مطلوب پیشبینی شده است و نگرانی در سطح کشور وجود ندارد؛ حتی تمامی تلاش وزارت نیرو این است که مازاد مصرف آب شرب را به مصارف کشاورزی، خصوصا کشتهای تابستانه و پاییزه اختصاص دهد.
وی اظهارداشت: نوبت بندی آب به نحوی صورت می گیرد که برخی نقاط ۸ ساعت، برخی دیگر ۱۲ ساعت و برخیها نیز ۱۸ ساعت آب در اختیار دارند.
تغییر معاون اول، دلیل عدم ابلاغ طرح اصلاح الگوی مصرف
عطارزاده همچنین در خصوص اصلاح الگوی مصرف آب گفت: یکی از برنامههای مهم وزارت نیرو در سال جاری اصلاح الگوی مصرف آب است که در کارگروه دولت به تصویب رسیده و منتظر ابلاغ هستیم. وی که با انتقاد خبرنگاران مبنی بر تعلل در ابلاغ طرح اصلاح الگوی مصرف آب روبهرو شده بود، گفت: دلیل تعلل بررسی و تصویب طرح اصلاح الگوی مصرف آب، همزمانی با انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بود که پس از آن نیز با تغییر معاون اول رییس جمهوری، مشکلاتی بر سر ابلاغ این طرح به وجود آمد.
کاهش ۱۷درصدی تلفات
عطارزاده ادامه داد: در این طرح کاهش تلفات شبکههای شهری به میزان ۱۵ تا ۱۷درصد دیده شده که از این میزان ۳درصد کاهش تلفات مربوط به آب شرب است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه کارگروه موافق با کاهش الگوی مصرف آب به دلیل رفاه مردم نشد، وزارت نیرو نیز از ابزارهای تشویقی و تنبیهی در مصارف بهره خواهد گرفت که مشترکان پرمصرف به تناسب مصرف، باید قیمت تمام شده را بپردازند که البته هنوز این ابلاغ صورت نگرفته است.
تجهیز چاهها به کنتورهای هوشمند
به گفته معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، توسعه تجهیزات کاهنده و فراهمسازی زمینه استفاده این تجهیزات از سوی مردم، از دیگر موارد اصلاح الگوی مصرف است که در کنار آن نصب کنتور هوشمند برای چاههای کشور نیز در دستور کار قرار دارد.
عطارزاده میزان ذخیره مخازن پشت سدها را ۱۶میلیارد مترمکعب عنوان و تصریح کرد: سال گذشته این رقم ۱۳میلیارد مترمکعب بوده است.
باروری ابرها در ۷ استان دیگر
وی با اشاره به اجرای طرح باروری ابرها گفت: بررسیها نشان داده است که اجرای این طرح، توانسته ۱۰درصد بر میزان بارندگیها اضافه کند؛ این درحالی است که استانهای یزد، اصفهان، مرکزی، کرمان، گیلان، همدان و اردبیل در برنامه جاری برای اجرای این طرح هستند.
به گفته عطارزاده، هماکنون ۴۱۲ طرح نیمه تمام در دست ساخت است که از این تعداد ۹۲ طرح مربوط به ساخت سد در کشور است که به حجم ریالی ۵۵هزارمیلیارد تومان منابع مالی نیاز دارند. به گفته وی، امسال جریانات آبی به دنبال خشکسالیهای نیمه اول سال آبی بهبود یافته است و بهرغم ۱۷درصد کاهشی که در میزان بارشها نسبت به متوسط درازمدت داشتهایم، اما تمامی تلاشها مبنی بر تامین آب مطمئن برای مردم بوده است. عطارزاده گفت: البته در این راستا محدودیتهایی در برخی مناطق نسبت به اختصاص آب به بخش کشاورزی اعمال شده است؛ اما وضعیت ذخایر سدهای کشور نسبت به سال گذشته ۳۳درصد بهبود داشته است که امید میرود با ذخیرههای موجود، مابقی سال را نیز به خوبی سپری کنیم.
وی با دعوت از مردم برای جلوگیری از هدررفت آب خاطرنشان کرد: براساس کمبود آب در برخی از مناطق وزارت نیرو کار آبرسانی را با تانکرها صورت داده که عمدتا در استانهای ایلام، کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس، بوشهر، کرمان و هرمزگان صورت گرفته است. عطارزاده در خصوص مصرف آب در تهران نیز گفت: مصرف آب تهران در روزهای اخیر ۳ میلیون و ۲۶۰هزار مترمکعب بوده است که ۷۵درصد این میزان از طریق آبهای سطحی تامین شده است؛ البته این آب به لحاظ کیفی کاملا مطمئن است و چاههایی که احتمال کاهش کیفیت آب نسبت به استانداردهای مصوب را دارند، قطعا از مدار خارج شدهاند.
وی تاکید کرد: مردم شهر تهران بهرغم رشد تعداد مشترکان، ۴درصد کاهش مصرف را رقم زدهاند؛ این درحالی است که هم اکنون آمادگی تولید همزمان نیروگاههای برق آبی در زمان پیک مصرف تا ظرفیت ۵هزار و ۲۰۰ مگاوات نیز وجود دارد. عطارزاده با اشاره به راهاندازی آزمایشی تصفیه خانه جنوب تهران ابراز امیدواری کرد که طی چند روز آتی این طرح به صورت رسمی افتتاح شود.
ارسال نظر