فتاح خبر داد:
بودجه ۵۰۰ میلیارد تومانی مهار آبهای مرزی
پرویز فتاح با اشاره به در حال ساخت بودن ۸۶ سد در کشور و نیز ضرورت مهار آبهای مرزی گفت: یکی از وظایف وزارت نیرو در برنامه توسعه چهارم و سند چشم انداز، مهار آبهای مرزی است؛ چراکه بخشی از آبهای کشور به سرعت طبیعی از مرز خارج شده و بخشی از آبهای مصرفی کشور نیز وارد میشود، این در جغرافیای طبیعی کشور ما است.
وزیر نیرو گفت: بودجه مهار آبهای مرزی در سال ۸۳ معادل ۱۷۰میلیارد تومان بوده که هماکنون به ۵۰۰میلیارد تومان رسیده است.
پرویز فتاح با اشاره به در حال ساخت بودن ۸۶ سد در کشور و نیز ضرورت مهار آبهای مرزی گفت: یکی از وظایف وزارت نیرو در برنامه توسعه چهارم و سند چشم انداز، مهار آبهای مرزی است؛ چراکه بخشی از آبهای کشور به سرعت طبیعی از مرز خارج شده و بخشی از آبهای مصرفی کشور نیز وارد میشود، این در جغرافیای طبیعی کشور ما است. وزیر نیرو در گفتوگو با مهر افزود: دولت گذشته تدبیر درستی را درخصوص مهار آبهای مرزی اعمال کرده که در دولت فعلی نیزادامه یافته است. آبهای مرزی حساسیت ویژهای دارد و در این زمینه باید با کشور مقابل، تعامل سیاسی داشت؛ چراکه آب از قدیم موضوعی حساس بوده و باید با تدبیر نسبت به مهار آبهای مرزی کشور گام برداشت.
وی ایران را یکی از کشورهایی دانست که مشاجرات و مبادلات آبهای مرزی خود را با همسایگان حل کرده است.
این مقام مسوول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: موضوع دوم در تامین آب کشور انتقال حوضه به حوضه آب است؛ چراکه پراکندگی بارشها و میزان آن در ایران متفاوت است و در این راستا چارهای جز انتقال حوضه به حوضه آب وجود ندارد.
وی با اشاره به وجود برخی حساسیتهای استانی در موضوع انتقال آب خاطرنشان کرد: مردم منطقه دارای آب در انتقال حوضه به حوضه قطعا در اولویت برای تامین آب مورد نیاز قرار دارند و تا زمانیکه نیاز آنها تامین نشود قطعا آبی منتقل نمیشود.
فتاح با اشاره به در حال انجام بودن پروژههای بزرگ انتقال آب در کشور گفت: پیشرفته بودن تکنولوژی آب در کشور این امر را رقم زده است به نحوی که انتقال آب از استان کهکیلویه و بویر احمد به بندر لنگه به طول ۷۶۰ کیلومتر است که پمپاژهای مختلفی در آن به کار رفته است که در سال ۸۷ عملیاتی میشود.
ارسال نظر