معاون وزیر نفت در امور برنامه‌ریزی خبر از قطع یارانه انرژی ارگان‌های دولتی در سال آینده داد و گفت: این موضوع به تصویب دولت رسیده است.

اکبر ترکان درباره تاثیر اجرای این موضوع افزود: با این کار دستگاه‌های دولتی انرژی را به قیمت واقعی آن مصرف کنند و به این ترتیب با توجه به سقف مشخص بودجه‌شان باید در مصرف انرژی صرفه‌جویی و از اسراف‌ها جلوگیری کنند. وی در گفت‌وگو با شانا با اشاره به لایحه ۲۷۰‌هزار میلیارد تومانی که توسط رییس‌جمهوری به مجلس تقدیم شد، اظهار داشت: از این رقم ۷۰‌هزار میلیارد تومان آن مربوط به بودجه عمومی‌کشور است، که درست معادل این مبلغ، ما یارانه انرژی می‌دهیم.

معاون وزیر نفت با اشاره به این که ما در مصرف انرژی اسراف می‌کنیم، یادآور شد: هم‌اکنون مصرف انرژی کشورمان در حدود ۵ تا ۷ برابر کشور‌های اروپایی و ۱۰ برابر ژاپن است که این امر نه تنها منصفانه نیست، بلکه نوعی اسراف است.

وی ادامه داد: یکی از دلایل مصرف بالای انرژی در کشور قیمت ارزان و مجانی بودن انرژی است.

ترکان اظهار داشت: هر شخص یا ارگانی می‌خواهد به صورت فعلی انرژی را هدر دهد، باید بهایش را پرداخت کند، چرا که یارانه‌های دولتی باید به دهک‌های پایین جامعه تعلق گیرد، در صورتی که هم اکنون برخی از اقشار جامعه که مصرف‌کننده انرژی هستند واجد دریافت آن نیستند.

ترکان در باره این که پولی که برای خرید انرژی از سوی ارگان‌های دولتی پرداخت می‌شود، از همان بودجه ای است که دولت به آنها می‌دهد، گفت: دولت بودجه را در حد بی نهایت به ارگان‌ها نمی‌دهد که هر چقدر که بخواهند مصرف کنند، در صورت عدم رعایت الگوی مصرف انرژی، گاز و سوخت آنها قطع خواهد شد.

حداقل و حداکثر مصرف گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی نیز گفت: مشترکانی که خارج از الگوی مصرف تعیین شده، گاز مصرف کنند، یارانه دولتی به آنها تعلق نمی‌گیرد.

حسن تقی‌نژاد در جمع خبرنگاران افزود: هر متر مکعب گاز وارداتی، ۷۷۹ریال است که با یارانه دولتی، هر مترمکعب ۱۰۰ ریال به مشترکان عرضه می‌شود. وی اظهار داشت: مشترکانی که گاز را در حد الگوی تعیین شده مصرف کنند، از ۶۸۰ریال یارانه بهره‌مند می‌شوند، اما مشترکانی که خارج از این الگو مصرف گاز داشته باشند، محاسبه نرخ گاز مصرفی آنها، بدون در نظر گرفتن یارانه و با قیمت واقعی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی تصریح کرد: قیمت واقعی گاز از ۱۰۵۰مترمکعب به بالا در ماه‌های گرم و بیش از ۱۳۵۰مترمکعب در ماه‌های سرد سال بر اساس قیمت گاز وارداتی که ۷۷۹ریال برای هر مترمکعب است، محاسبه می‌شود.

تقی‌نژاد گفت: مشترکانی که مصرف گاز آنها در هفت ماه نخست سال به ۴۵۰مترمکعب و در ماه‌های پایانی سال به ۷۵۰مترمکعب محدود شود، گازبها را با نرخ ثابت یکصد ریال پرداخت خواهند کرد.