وزارت نفت نامه ارسالی به مجلس را پس میگیرد
بانک نفت برای حمایت از سرمایهگذاران
نامه بازپسگیری اساسنامه شرکتهای وابسته به وزارت نفت برای ایجاد تغییراتی مبنی بر استقلال بیشتر شرکتها و یکپارچگی شرکت ملی گاز ارسال شد. غلامحسین نوذری، وزیر نفت، با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از مشکلات و ساختارهای داخلی، قراردادهای فعلی هستند که با اصلاح آنها پیمانکاران داخلی میتوانند حضور ویژهای در اجرای پروژهها پیدا کنند و در این راستا باید بانک صنعت نفت در داخل کشور تاسیس شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: به نظر میرسد پیمانکاران داخلی توان مهندسی و اجرای کامل پروژهها را دارند، ولی در بخش تامین مالی با مشکل مواجه هستند که گاهی منجر به تاخیر در پروژهها میشود؛ به همین دلیل این پیشنهاد به رییسجمهوری داده شده و به نظر میرسد مجلس نیز آمادگی دارد که بانک صنعت نفت تشکیل شود تا از سرمایهگذاران حمایت شود. در واقع این کار موجب تسهیل روابط کاری بین کارفرما و پیمانکار میشود.
وزیر نفت در خصوص اصلاح قراردادها توضیح داد: نگاه قراردادهای بیع متقابل براساس قانون تامین منابع مالی از بانکهای خارجی و سرمایهگذاران خارجی بوده است، ولی نگاه ما این است که برای پیمانکاران داخلی این فرصت ایجاد شود و سقف قرارداد پس از انجام مناقصات نهایی شود.
وی به بیان اینکه روز گذشته رکورد مصرف گاز تا حدود ۴۶۰میلیون مترمکعب شکسته شد، افزود: مصرف امروز کشور حدود ۹۰میلیون مترمکعب نسبت به روز مشابه سال گذشته بیشتر است.
او با اشاره به تصمیمات بزرگی که در دو هفته گذشته گرفته شده است، خاطرنشان کرد: حفر چاههای بیشتر برای تامین گاز از میدانهای موجود در حال بهرهبرداری و دستور توسعه میدان جدید سفید زاخور که هفته پیش داده شده از جمله آنها بوده و امیدواریم سال آینده فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی با ۵۰میلیون مترمکعب گاز به بهرهبرداری برسند.
از سویی دیگر مدیرعامل شرکت پتروپارس معتقد است: شرکتهای ایرانی به اندازه کافی با مدلهای قراردادی آشنا نیستند، در حالی که تحرک و فعالیت بخشهای نفت و گاز، توسعه روند خصوصیسازی و شفافسازی اقتصادی این حوزه بدون تحول و تنوع در مدلهای قراردادی ممکن نخواهد بود.
غلامرضا منوچهری، مدیر عامل شرکت پتروپارس، با بیان این مطلب تاکید کرد: امکانات تامین مالی، ساز و کارهای قراردادی و حمایت دولت از بخش خصوصی از مهمترین محورهای مورد توجه در فعالیت پروژههای نفتی است.
وی افزود: وجه اصلی تغییر هویت و ساختار شرکتهای ایرانی ایجاد توان تامین مالی و ساز و کارهای لازم در این زمینه است که هیچ شرکتی در ایران از این قابلیت برخوردار نیست و یا امکانات تامین مالی آن بسیار محدود است.
به گفته او بخش انرژی در ایران بیشترین جاذبه و فرصتها را برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی دارد و انحصار اطلاعات، برنامهریزی و تصمیمگیری باید شکسته شود تا فرصتها آشکار شوند. منوچهری نیاز به تنوع و جذابیتهای قراردادی را جدی دانست و گفت: ایجاد بخشخصوصی به معنای واقعی که قادر به تولید ثروت و اشتغال مولد در جامعه باشد، بدون تعریف نقش جدیدی برای دولت و ایجاد اتحاد استراتژیک بین دولت و بخشخصوصی میسر نخواهد بود.
به گفته او پایبندی به تعهدات از جمله عوامل فردی و اجتماعی است که باید برای پیشرفت و میل به اهداف بسیار جدی بود و در این زمینه پروژهها در قالب برنامه زمانبندی پیش روند.
او درخصوص تعریف پروژه توسط کارفرما توضیح داد: کارفرما باید بتواند پروژه را با دیدگاه جدید عرضه کند تا براساس یک امکانسنجی ابعاد فنی و اقتصادی طرحها در قالب یک مدل مشخص به بازار عرضه شود.
ارسال نظر