پس از قطع گاز سیمانیها، نوبت به فولادیها رسید
قطع گاز کارخانههای بزرگ فولادسازی
کارخانههای فولاد مبارکه و ذوبآهن اصفهان که در مجموع با تولید ۹/۶میلیون تن پیش از ۶۵درصد تولید فولاد کشور را بر عهده دارند، دچار قطعی گاز شدهاند که این اقدام با هدف گازرسانی به استانهای سردسیر به ویژه مازندران، صورت گرفته است.
گروه صنعت و معدن- دولت همزمان با اجرای برنامه ارسال گاز به نقاط سرمازده به ویژه استانهای شمالی، گاز دو کارخانه بزرگ فولادسازی را قطع کرد. پیش از این گاز کارخانههای سیمان نیز قطع شده بود.
کارخانههای فولاد مبارکه و ذوبآهن اصفهان که در مجموع با تولید ۹/۶میلیون تن پیش از ۶۵درصد تولید فولاد کشور را بر عهده دارند، دچار قطعی گاز شدهاند که این اقدام با هدف گازرسانی به استانهای سردسیر به ویژه مازندران، صورت گرفته است. گزارش خبرنگار ما از ساری حاکیاست خبر قطع گاز دو کارخانه بزرگ فولادسازی را روز گذشته مهدی هاشمی، قائممقام ستاد ویژه بحران و معاون عمران وزیر کشور در ساری اعلام کرد.
وی گفته است که فولاد مبارکه و ذوبآهن اصفهان روزانه ۵میلیون مترمکعب گاز مصرف میکردند که رقم مصرفی آنها به شهرهای استان مازندران اختصاص یافته است.
وزیر نفت نیز روز گذشته در حاشیه دومین همایش چالشها و فرصتهای شرکتهای ایرانی در قراردادهای نفت و گاز، اعلام کرد که در سفر به شهرهای شمالی اقدامهایی صورت گرفته که مشکل کمبود گاز آن نواحی، برطرف شده است. به گفته غلامحسین نوذری، مصرف کشور با ثبت رکوردی جدید به ۴۶۰میلیون مترمکعب رسیده است.
قطع تولید سیمان به دلیل کمبود سوخت
کاهش ناگهانی دمای هوا طی چند روز اخیر و محدود شدن خوراک گاز صنایع و نیروگاهها برای پاسخگویی به نیاز بخش خانگی و تجاری، مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی و صنعتی فراهم کرده است.
برای اطلاع از آخرین وضعیت واحدهای سیمانی، خبرنگار صنعت و معدن خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با تعدادی از تولیدکنندگان گفتوگو کرده و گزارشی تهیه کرده است که در پی میآید:
هدایت رضوی، مدیر فروش شرکت سیمان تهران با بیان این مطلب افزود: تولید سیمان فعلا مشکل چندانی ندارد، زیرا با استفاده از سوخت مازوت ذخیره تولید میکنیم، اما به دلیل قطع گاز و لذا به منظور تامین سوخت بقیه واحدها مجبور شدیم فعالیت دو خط تولید را متوقف کنیم.
وی با بیان این که در شرایط فعلی نیاز سوخت کارخانه با ذخیره قبلی تامین میشود، تاکید کرد: اما در صورت تمام شدن آنها، تامین سوخت مصرفی روزانه به شدت دشوار خواهد شد. او خاطرنشان کرد: شرایط جوی چند روز اخیر حالت خاص داشته و انتظار داریم تا بهبود شرایط حمل و نقل، وزارت نفت مازوت مورد نیاز کارخانه را تامین کند. محمود جنابزاده، مدیرعامل سیمان اکباتان نیز در این باره با بیان مطلب فوق گفت: در صورت عدم تامین سوخت، فعالیت این کارخانه نیز متوقف میشود. از مسوولان میخواهیم جهت تامین سوخت مصرفی کارخانههای سیمان همکاریهای لازم را به عمل آورند. وی با بیان این که در حال حاضر میزان تولید این کارخانه مناسب است، تصریح کرد: اما فعالیت چند کارخانه به دلیل نبود سوخت متوقف شده است. به گفته جنابزاده، این کارخانه از گذشته مقداری ذخیره سوخت داشته و اخیرا نیز با پیگیریهای فراوان توانسته مقداری از سوخت مازوت مورد نیاز را تامین کند. در حال حاضر نیز مشکلی برای تامین سوخت ندارد، اما در آینده نزدیک اگر سوخت مورد نیاز به کارخانه نرسند، فعالیت آن نیز متوقف میشود. مدیرعامل کارخانه سیمان اکباتان گفت: صحبتهایی به طور شفاهی با شرکت نفت شده و قول دادهاند که این کارخانه را بدون سوخت نگذارند. همچنین علی امینی، مدیر عامل سیمان فراز فیروزکوه با بیان مطلب بالا گفت: تاکنون سوخت مازوت مورد نیاز کارخانه بهرغم قول مساعد مسوولان به دست ما نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این کارخانه روزانه ۳۳۰۰ تن سیمان تولید میکند که در ۱۵ روز اخیر به دلیل توقف فعالیت آن، حدود ۵۰هزار تن سیمان مورد نیاز تولید نشده است. امینی ادامه داد: قرار شده از ماهشهر سوخت مازوت را به کارخانه برسانند که با توجه به وضعیت جادهها حدود چهار، پنج روز زمان میبرد و به علت سرمای هوا مدتی نیز باید بگذرد تا قابل تخلیه شود. وی خاطر نشان کرد: جلسهای با وزیر صنایع و معادن داشتیم و ایشان با آقای نعمتزاده - معاون وزیر نفت - تماس گرفته و قول دادهاند سوخت مورد نیاز کارخانههای سیمان را تامین کنند.
وی تصریح کرد: برخی کارخانههای سیمان یگانهسوز بوده و تنها با سوخت گاز فعالیت میکنند و در این شرایط که گازشان قطع شده، قابلیت استفاده از مازوت را ندارند.
مس فروش - مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن-در توضیح وضعیت کارخانههای سیمان با توجه به شرایط اخیر به ایسنا گفت: اگر چه بخش عمده گاز کارخانههای سیمان قطع است، اما طبق صحبتهای انجام شده با وزارت نفت، سوخت مازوت به آنها رسانده میشود. وی افزود: اشکال عمده ارسال مازوت از مبادی دور مانند ماهشهر است که این مساله یک سری مشکلات فنی در رساندن سوخت ایجاد میکند که امیدواریم با افت تولید مواجه نشویم. به گفته مسفروش، تولید سیمان طبق برنامه پیش رفته و حتی تا پایان آذر از برنامه جلوتر بود و طبق اطلاعات به دست آمده هنوز کاهش جدی که با برنامه فاصله زیادی داشته باشد، نداشتهایم. همچنین امیدواریم برودت هوا مقداری کاهش یابد تا وضعیت سوخترسانی بهتر شده و تولید آسیب نبیند.
وی خاطر نشان کرد: برخی کارخانهها مانند کارخانه سیمان تهران در تامین سوخت مشکل داشتهاند که به ما منعکس شده و وزیر صنایع و معادن پیگیری کرده و مشکلاتشان در شرف حل شدن است.
ترکمنستان: قیمت گاز صادراتی به ایران دو برابر شود
ترکمنستان که ۱۳ روز پیش به بهانه تعمیرات، صادرات گاز به ایران را متوقف کرده بود، اکنون خواهان افزایش دو برابری گاز صادراتی خود به ۱۴۰دلار برای هر هزار مترمکعب شد.
خبرگزاری فارس به نقل از پرستیوی گزارش داد: ترکمنستان که از چند روز پیش و در اوج سرما صادرات گاز خود به ایران را قطع کرده است، خواهان افزایش دو برابری گاز صادراتی خود به ایران شده است. پیش از قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران هیاتی از ایران به سرپرستی علی کردان یکی از مقامات ارشد وزارت نفت به عشقآباد سفر کرده بود تا لزوم رعایت مفاد قرارداد منعقده بین دو کشور در مورد صادرات گاز را به مقامات ترکمنستان گوشزد کند و در مورد احتمال افزایش قیمت گاز با مقامات این کشور مذاکره کند. یک روز پس از بازگشت هیات ایرانی دولت ترکمنستان به بهانه تعمیر خطوط لوله، صادرات گاز به ایران را قطع کرد. بر اساس قرارداد فیمابین ترکمنستان موظف است تا سال ۲۰۲۴ به ایران گاز با قیمت ۷۵ دلار در هر ۱۰۰۰مترمکعب صادر کند. این کشور خواهان دریافت ۱۴۰دلار در قبال فروش هر ۱۰۰۰مترمکعب گاز طبیعی به ایران شده است. ایران اعلام کرده است در صورتی با افزایش قیمت گاز ترکمنستان موافقت میکند که این کشور حجم گاز بیشتری را به ایران صادر کند. به طوری که از ۸میلیارد به ۱۴میلیارد مترمکعب افزایش یابد.
ارسال نظر