پتروشیمی از چنگ یارانه رها شد

گروه صنعت و معدن- سرانجام با حدود ۷ماه تاخیر، قیمت برخی از محصولات پتروشیمی آزاد شد و قیمت مابقی محصولات نیز همچنان در دست بررسی بر آزادسازی است.

به گزارش دنیای اقتصاد، علی کردان، قائم مقام وزیر نفت در حالی خبر از آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی می‌دهد که بر اساس تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ مقرر بود قیمت این محصولات از ابتدای خرداد ماه امسال شناور شود. شناورسازی محصولات پتروشیمی به دستور احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری و با دلیل جلوگیری از تحمیل فشار بر مردم متوقف شده بود.

این در حالی است که سهمیه‌بندی محصولات پتروشیمی و فاصله قیمت سهمیه با قیمت‌های جهانی، تاکنون رانتی حدود ۷۰۰ تا هزار میلیارد تومان را نسیب دلالان و رانت‌خواران می‌کرد و در مقابل مصرف‌کنندگان واقعی که میزان سهمیه، بخش ناچیزی از نیازشان را پوشش می‌دهد، مجبور بودند محصولات پتروشیمی را با چندین برابر قیمت سهمیه از بازار سیاه تامین کنند.

در عین حال تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی به دلیل قیمت‌های تحمیلی، فشار شدید مالی را بر دوش می‌کشیدند تا جایی که واگذاری شرکت‌های نفتی و پتروشیمی منوط به آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی شده بود.

علی کردان در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی اظهار داشت: آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی آغاز شده و به مرور پیگیری می‌شود.

وی افزود: قیمت بخشی از محصولات این صنعت، آزاد شده و بخش دیگر در حال رفع مشکلات اجرایی و عملیاتی مربوطه هستند و به مرور آزاد می‌شوند.

به گفته وی، به جز محصولات و امور مربوط به بخش کشاورزی، قیمت سایر محصولات و فرآورده‌های صنعت پتروشیمی آزاد خواهد شد.

کردان گفت: تا پایان سال، تکلیف قیمت مابقی محصولات نیز روشن شده و قیمت آنها آزاد خواهد شد.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر ایران ۱۲‌درصد از تولید محصولات پتروشیمی در خاورمیانه را به عهده دارد که این رقم تا ۲۰ سال آینده یا در سند چشم‌انداز باید به ۳۴‌درصد افزایش یابد.

شناورسازی قیمت محصولات پتروشیمی، علاوه بر کوتاه‌سازی دست رانت‌خواران، رفع مشکلات تولیدکنندگان داخلی و جذب سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی را در پی دارد. علاوه بر آن پیش‌بینی می‌شود سهام شرکت‌های پتروشیمی فعال در بورس و در نتیجه کل بازار سهام رونق چشمگیری را تجربه کند.