گزارش
افتتاح بزرگترین مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی خاورمیانه
به گزارش خبرنگار ما، این مرکز در دو مقیاس آزمایشگاهی، نیمهصنعتی، بهینهسازی فرآیندهای فرآوری و نیز انجام مطالعات کانیشناسی و شیمیایی فعالیت میکند.
گروه صنعت و معدن- بزرگترین مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی خاورمیانه در ایران به طور رسمی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار ما، این مرکز در دو مقیاس آزمایشگاهی، نیمهصنعتی، بهینهسازی فرآیندهای فرآوری و نیز انجام مطالعات کانیشناسی و شیمیایی فعالیت میکند. تجهیزات «به روز» این مرکز سبب شده تا کارشناسان این بخش را به عنوان یکی از مهمترین پایگاههای تحقیقاتی و فرآوری مواد معدنی دنیا قلمداد کنند.مراسم افتتاح رسمی مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران ظهر روز گذشته توسط احمدعلی هراتینیک، رییس هیاتعامل ایمیدرو، علی پالیزدار، معاون برنامهریزی، حسن شریف، مجری این طرح، رضا اشرف سمنانی، مجری پیشین طرح و نیز تعدادی از مدیران و استادان دانشگاه رشتههای معدن و متالورژی صورت گرفت.این مرکز از ۴ آزمایشگاه (کانیشناسی، شیمی، محیطزیست، ایمنی و بهداشت حرفهای و فرآوری) و یک پایلوت (واحد نیمهصنعتی) برخوردار است که بخش آزمایشگاهی آن در سالهای گذشته توسط اسحاق جهانگیری افتتاح و دیروز بخش پایلوت آن وارد مدار شد.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی پیش از مراسم افتتاح اعلام کرد: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی، اتاق فکر معدن و صنایع معدنی به شمار میآید.
احمدعلی هراتینیک ادامه داد: از این پس، تمام واحدهای معدنی میتوانند از امکانات این مرکز برای تحقیقات و فرآوری استفاده کنند.وی تاکید کرد که هیچگونه مشکلی برای اعطای تسهیلات تحقیقاتی نداریم و تمام نیازهای مرکز را برطرف خواهیم کرد.معاون وزیر صنایع و معادن، همچنین از استادان و کارشناسان رشتههای معدنی و متالورژی خواست که برای فعالیت بیشتر این مرکز، ارتباط بیشتری بین صنعت و دانشگاه برقرار شود.طراحی این مرکز توسط شرکت بی.اچ.پی بیلیتون یکی از غولهای معدن و صنایع معدنی دنیا انجام شده، اما توسط شرکتها و دانشگاههای داخل کشور راهاندازی شده است. گفته میشود، شبکه فنآوری نانوتکنولوژی این مجموعه فنی پیشرفتهتر از مرکز آفریقای جنوبی است.حسن شریف، مجری این طرح دراینباره گفت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی از سال ۸۳ به ایمیدرو واگذار شد که طی سه سال اخیر ۹میلیارد تومان بودجه دریافت کرد.
وی مجموعه هزینههای صرف شده برای این مرکز را ۲۳میلیارد تومان اعلام کرد.شریف از مجریان قبلی طرح قدردانی کرد و گفت: تمام تجهیزات پروژه در شرایط تحریم خریداری شده است.وی از انعقاد قرارداد تحقیقاتی به ارزش ۵/۲میلیارد دلار با این مرکز خبر داد و گفت: این فعالیت فرآوری مربوط به سنگآهن جلالآباد کرمان است.دکتر میرمحمدی پیشکسوت دانشگاهی رشته معدن نیز در این مراسم اظهار امیدواری کرد: راهاندازی این پروژه سبب ارتباط بین صنعت و دانشگاه شود. وی گفت: از ۴۴سال فعالیت در حوزه دانشگاه، ۳۰سال را برای برقراری دوستی با صنعت صرف کرده، اما حاصلی ایجاد نشده است.وی اظهار امیدواری کرد: با حمایتهای مادی و غیرمادی از این مرکز، بتوان پایگاه تحقیقات مواد معدنی منطقه را نصیب ایران کرد.
ارسال نظر