توصیه‌های جهرمی به صنعتگران برای تولید محصولات رقابتی

گروه صنعت و معدن: سومین جشنواره قهرمانان صنعت با حضور وزیر کار و معاونینش، دبیران و مدیران برخی تشکل‌های صنعتی و معدنی صنعتگران و رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار شد.

در این جشنواره که توسط بخش‌خصوصی برگزار شده بود به رغم دعوت دبیرخانه از وزیر صنایع و معادن، محرابیان حضور نداشت. عکس: نسیم گلی

وزیر کار در این مراسم گفت: متاسفانه و به رغم وجود نیروی انسانی ارزان، باهوش و ماهر در کشور اما در تولید کالاهای صنعتی و حتی کشاورزی مشکل داریم و قیمت تمام شده کالا بالا است که مزیت را از کالاهای ایرانی در بازار رقابتی گرفته است.

محمد جهرمی تصریح کرد: نیروی انسانی، انرژی و سایر عوامل تولید در کشورمان ارزانتر است اما در بازار جهانی نمی‌توانیم رقابت کنیم.

وی افزود: مساله‌ای که کمتر به آن پرداخته شده «مدیریت» است. اگر بهره‌وری منابع انسانی و استفاده بهینه از سرمایه و تکنولوژی می‌خواهیم باید به مدیریت بپردازیم.

آن بنگاهی موفق است که مدیر موفقی داشته باشد و مدیر موفق کسی است که آینده‌نگر باشد و براساس تحقیقات و نیاز بازار، تولید کند.

همه چیز را واگذار کنید جز مدیریت

وزیر کار با اشاره به اینکه بهره‌وری تولید در ایران پایین است خاطرنشان کرد: بالا بردن بهره‌وری نیروی کار و پیدا کردن اندازه کار برای بهره‌وری بیشتر، پیدا کردن میزان سرمایه‌گذاری و منابع مورد نیاز برای واحد موفق و استفاده بهینه از منابع از اساس کار است که باید بنگاه‌های صنعتی به آن بپردازد.

جهرمی خطاب به صنعتگران گفت: خیلی از کارها را می‌شود واگذار کرد اما مدیریت را نمی‌شود.

وزیر کار در ادامه سخنرانی خود در سومین جشنواره قهرمانان صنعت ایران با اشاره به اینکه در صنعت و تولید باید از نیاز و شناخت بازار به تولید برسیم از صنعتگران و تشکل‌ها خواست به سرمایه‌گذاران اطلاعات جامع بدهند.

همه چیز را نباید خودمان تولید کنیم

وی افزود: تب سرمایه‌گذاری در صنعت آنقدر زیاد شده که اگر تولیدات کشورهای منطقه را هم پوشش دهیم باز بیش از نیاز داخل و خارج سرمایه‌گذاری انجام شده است.

جهرمی با تاکید بر اینکه ما در همه صنایع و بخش‌های اقتصادی مزیت نداریم گفت: قرار نیست همه نیاز کشور را در داخل تولید کنیم. مزیت‌های ما کم نیست اما باید بشناسیم و این شناخت را باید تشکل‌ها در اختیار مدیران و سرمایه‌گذاران قرار دهند.

توصیه وزیر کار به وزارت صنایع

وزیر کار در میان صنعتگران توصیه‌هایی هم برای وزارت صنایع و سازمان‌های صنایع در استان‌ها داشت. وی گفت: به دوستانم در وزارت صنایع تاکید می‌کنم اشکال ندارد که همه سازمان‌های صنایع استان‌ها در مقابل همه درخواست‌ها برای سرمایه‌گذاران، موافقت اصولی صادر کنند. اما قرار نیست برای کسی که می‌خواهد براساس مزیت‌های منطقه‌ای و ملی سرمایه‌گذاری کند اهمیت قائل نشویم.

وزیر کار گفت: در حال حاضر ۱۷هزار واحد صنعتی نیمه‌کار در کشور منتظر دریافت تسهیلات از دولت هستند در حالی که ۲۰ تا ۳۰درصد آنها براساس اولویت سرمایه‌گذاری به وجود آمده‌اند.

امان از سیستم سنتی نظام‌بانکی

توجیه آخر وزیر کار به صنعتگران، اتحاد آنها برای تقویت منابع مالی مورد نیاز صنعت بود.

جهرمی می‌گفت: هرقدر دنبال رفع موانع تولید می‌روم با کمبود سرمایه و با این سیستم سنتی نظام بانکی ونظام سرمایه‌‌ای رو‌به‌رو می‌شوم که به جای آنکه رشد نقدینگی به رشد تولید کمک کند رشد نرخ تورم را حاصل می‌شود.

وزیر کار سپس گفت: شما صنعتگران باید با یکدیگر تعامل اقتصادی داشته باشید و با ایجاد بازار سرمایه در میان خودتان بر استفاده بهینه از تولیدات تاکید کنید.

پس از سخنرانی وزیر کار و اهدای جوایز کارآفرینان برتر، از استاد حاج‌محمدکریم فضلی بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ که سومین دوره جشنواره به نام او برپا شد، تجلیل به عمل آمد.

در بخش دیگری از این جشنواره مهندس هاشمی، رییس کمیسیون صنایع مجلس به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: «با همت رهبر معظم انقلاب کفه ترازو در حال حاضر به نفع بخش‌خصوصی است و انتظار می‌رود بخش‌خصوصی نیز به خوبی از این فرصت استفاده کند. شرکت‌های صنعتی خصوصی باید متحد شوند تا تمام مسیرهای صعب را پشت سر بگذارند و به اهداف عالیه اصل ۴۴دست پیدا کنند.»

مفیدی: از مشکلات صنعت بی‌خبر نیستم

مهندس مهدی مفیدی، معاون وزیر صنایع و رییس شرکت سهامی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) طی سخنانی گفت: از مشکلات صنعت بی‌خبر نیسیتم اما امید هم داریم که بهار صنعت ایران با رشدی روزافزون شکوفا و شکوفاتر شود. صنتعگران فراموش نکنند این زمان، زمانی است که بخش‌خصوصی باید از فرصت‌ها بهترین استفاده را ببرد.

مهندس فرشاد به آبادی، دبیر جشنواره قهرمانان صنعت نیز در این جشنواره گفت: «نامگذاری جشنواره قهرمانان صنعت به نام استاد محمدکریم فضلی برگ زرینی بود بر تارک تاریخ اقتصاد ایران؛ چراکه این اقتصاد تاکنون هیچ صنعتگری را در کنار خود نداشته است، غافل از اینکه بدون صنعتگران جایی در هیچ جای دنیا ندارند.» وی افزود: «سومین دوره جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران بار دیگر کار مشترکی بود از موسسه هوشمند تدبیر و کنفدراسیون صنعت.

در این جشنواره ۱۷۸واحد متقاضی شرکت در بخش رقابتی بودند که کمیته راهبردی سیاست‌گذاری صلاحیت ۱۳۵واحد را تایید کرد.»