گزارشنشست مشترک یونیدو و وزارت دفاع
معاون وزارت صنایع: تفکر خودکفایی ١٠٠درصدی اشتباه است
جلسه مشترک سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) با وزارت صنایع و معادن با حضور نمایندگانی از وزارت صنایع و معادن، وزارت امور خارجه، جهاد کشاورزی و یونیدو برگزار شد. محمد حسین بصیری، معاون معدنی و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن، در این مراسم با اشاره به اینکه هم اکنون ایران در دهکده جهانی قرار دارد، توضیح داد: ارتباطات بسیار نزدیک، نبود مرز و حاکمیت مطلقه و دیکتاتوری از خصوصیات این دهکده جهانی است و در چنین فضایی نمیتوان بدون همکاری با دیگران ادامه حیات داد. در واقع مستقل عمل کردن در این شرایط یعنی محکوم به فنا بودن. وی همچنین با بیان اینکه تمام اعضای متشکله این دهکده بدون آموزش نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، افزود: اگر بگوییم میخواهیم ۱۰۰درصد خودکفا باشیم، راه اشتباهی را رفتهایم و باید حتما با دنیا رابطه منطقی برقرار کرده و با آنها همکاری کنیم.
به گزارش ایسنا، معاون وزارت صنایع و معادن ضمن بیان این که همکاریهای ایران با یونیدو همواره بدون تنشهای سیاسی انجام شده است، توضیح داد: این همکاریها سابقهای ۳۰ ساله دارد، بنابراین نمایندگان یونیدو مهمانان داخلی محسوب میشوند، نه خارجی. بصیری با اشاره به این که در مدت حضور یونیدو در ایران حدود ۱۰۰ طرح کوچک و بزرگ انجام شده است، در مورد محورهای همکاری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد با ایران توضیح داد: همکاریهای دو جانبه در محورهای صنایع کوچک و متوسط، کشاورزی، بهینه سازی مصرف انرژی، کنترل آلودگی و حفاظت از محیط زیست و ظرفیت سازی برای سرمایهگذاریهای صنعتی و معدنی در ایران بوده است و از جمله کارهای انجام شده میتوان به تاسیس مرکز انتقال تکنولوژی، مرکز همکاریهای جنوب و مرکز همکاریهای نانوتکنولوژی اشاره کرد. گفتنی است، همکاری میان ایران و یونیدو از سال ۱۹۷۴ آغاز شد و تا سال ۱۹۷۹ این سازمان به عنوان کارگزاری اجرایی برنامه عمران ملل متحد حدود ۱۴ طرح را در ایران اجرا کرد. در سال ۱۳۷۰ وزارت صنایع و معادن متولی این امر شد که به عنوان مرجع ملی یونیدو مسوول پیگیری فعالیتهای این سازمان در ایران شود. همچنین در سال ۱۳۷۸ وزیر وقت صنایع و معادن قرارداد تشکیل دفتر یونیدو را در ایران امضا کرد.
براساس این گزارش، ویشی گنگ، نماینده یونیدو در ایران، نیز در سخنانی با بیان این که ایران عضوی فعال در یونیدو محسوب میشود، اظهار کرد: نهاد یونیدو مستقل از سازمان ملل بوده و ۱۷۲ کشور عضو آن هستند و براساس حقالسهم کشورهای عضو اداره میشود. همچنین از کمکهای سازمانهای دیگر نیز بودجه آن تامین میشود. وی با بیان اینکه دستاوردهای این سازمان برای تصمیمگیری و پیگیری به سازمان ملل ارائه میشود، عنوان کرد: هدف اصلی یونیدو گسترش همکاریهای صنعتی در بخشهای ملی، منطقهای و بخشی است. نماینده یونیدو در ایران سه محور اساسی توسعه عملکرد اقتصادی، اشتغالزایی و مسائل محیط زیستی را از برنامههای اساسی این سازمان دانست و افزود: در سال ۱۹۶۰ این سازمان به صورت شورای اجتماعی و اقتصادی بود و در سال ۱۹۸۵ به صورت نهادی تخصصی تشکیل شد.
ارسال نظر