همه چیز برای افزایش صادرات فراهم بود اما...

رییس انجمن صنایع کنسانتره آبمیوه ایران در پیش‌بینی میزان تولید صادرات آبمیوه و کنسانتره در سال جاری گفت: متاسفانه با وجود اینکه همه عوامل برای افزایش تولید و در نتیجه صادرات این محصولات در سال جاری فراهم بود اما پیش‌بینی ما بر این است که امسال با کاهش تولید و صادرات کنسانتره و آبمیوه مواجه خواهیم بود. ولی‌ا... داوودآبادی به ایسنا گفت: با وجود اینکه امسال نسبتا میزان خریداران کنسانتره و آبمیوه ایران در وضعیت مناسبی بود ولی سه برابر شدن قیمت مواد اولیه، تاثیر خریداران مناسب و مزیت‌های موجود را از بین می‌برد.

وی تعداد واحدهای کنسانتره در کشور را ۱۵۰ واحد ذکر کرد و گفت: تعداد کارخانه‌های آبمیوه و کنسانتره بسیار زیاد شده که همین امر نگرانی‌هایی را برای ما به وجود می‌آورد و نباید پیش از این برای ایجاد واحدهای بیشتر موافقت‌نامه‌های اصولی داده شود.

داوودآبادی تصریح کرد: زمانی می‌توان از افزایش واحدها در صنعتی خوشحال بود که آن صنعت، صنعت کاملی باشد و زمانی صنعت بهره‌وری و بازدهی دارد که همه ارگان‌های تشکیل دهنده آن صنعت نیز کامل باشند.

رییس انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه ایران با تاکید بر مزیت‌ها و ارزش افزوده بالای این صنعت، حمل‌و‌نقل، گرانی و بالا بودن قیمت مواد اولیه را از عمده‌ترین مشکلات این صنعت برشمرد و توجه جدی مسوولان برای کاهش قیمت این مواد را خواستار شد.

وی تصریح کرد: بالا بودن قیمت مواد اولیه باعث می‌شود که حاشیه سود به جیب سوپرها و بنکدارها برود و در مقابل تولیدکننده به دلیل نبردن سود، کیفیت محصول خود را پایین می‌آورد.

داوودآبادی ادامه داد: با توجه به افزایش بیش از حد واحدهای کنسانتره و آبمیوه لازم است که وزارت بهداشت و موسسه استاندارد به این صنعت توجه بیشتری کنند تا حقوق مصرف‌کننده رعایت شود و برخی کارخانه‌ها به خود اجازه ندهند هر چیزی را به نام آبمیوه یا نوشیدنی در اختیار مردم قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما میوه‌های با کیفیت بسیار بالا تولید می‌شوند، ادامه دارد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب کشورمان و تولید میوه‌های مرغوب، چرا کشور ما باید واردکننده کنسانتره و آبمیوه باشد؟

داوودآبادی ابراز عقیده کرد: از حدود سه سال پیش اعلام کردیم که ممکن است بزودی مزیت تولید انار در کشور را از دست بدهیم که اکنون این اتفاق افتاده است و به دلیل گران بودن مواد اولیه، کنسانتره انار را که سال‌ها پیش با وضعیت بسیار مطلوبی سایر کشورها از کشور ما خریداری می‌کردند امسال به میزان بسیار پایینی خریداری کرده‌اند. در این صنعت باید از انار صنعتی استفاده شود و صنعت قادر به خرید انارهای درشت با قیمت بالا نیست و در این بین دلال‌بازی‌های برخی افراد، بسیاری از مدیران این بخش را سردرگم و مستاصل می‌کند.

رییس انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه ایران اضافه کرد: به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده‌ایم که تعاونی‌های این بخش را فعال کنند تا این تعاونی‌ها مواد اولیه را خریده و برای جلوگیری از رقابت در اختیار واحدهای صنعتی قرار دهند و در مقابل مقداری نیز حق‌العمل کاری دریافت کنند تا به این ترتیب از ایجاد بازار کاذب جلوگیری شود.

داوودآبادی در پایان تصریح کرد: مسوولان مربوطه باید به فکر میوه‌های صنعتی قابل مصرف برای بخش صنعت با قیمت ارزان باشد تا تولیدات این صنعت قابل رقابت برای بازارهای خارجی باشد.