عدم رعایت قوانین استاندارد موجب شده که تولیدکنندگان متفرقه داخلی و خارجی، شیرآلات بهداشتی ساختمانی با کیفیت پایین و قیمت ارزان را وارد بازار کنند و در این میان بیش از ۵۵درصد از مصرف کشور به طور قاچاق وارد کشور می‌شود.

کامران موثقی، سازنده شیرآلات بهداشتی، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: بسیاری از انبوه‌سازان در ساختمان‌های خود از این شیرآلات ارزان قیمت چینی استفاده می‌کنند که به‌رغم ظاهر خوبشان، کیفیت‌شان به شدت پایین بوده و بعد از یکی دو سال قابل استفاده نخواهند بود. وی تصریح کرد: به‌‌رغم مصرف سالانه ۱۸هزار تن شیرآلات بهداشتی، مجموع تولیدات رسمی و غیررسمی داخلی حداکثر شش‌هزار تن و طبق آمار گمرک مجموع شیرآلات ورودی از مبادی رسمی حداکثر دوهزار تن است، بنابراین سالانه حدود ۱۰هزار تن شیرآلات بهداشتی به طور قاچاق وارد می‌شود.

این سازنده شیرآلات بهداشتی گفت: بنا بر برخی آمار، بعد از گوشی تلفن‌همراه، شیرآلات بهداشتی بالاترین حجم قاچاق را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: چین از تولیدکنندگان عمده شیرآلات بوده و اخیرا به علت بالارفتن تولید در آن جا دلالان ضایعات و قراضه‌های مس، کابل و غیره را جمع‌آوری و به چین صادر می‌کنند. این مساله موجب کمبود مس در داخل شده و تولیدکنندگان شیرآلات با کمبود مواد اولیه برای تولید مواجه شده‌اند.