خبرمفیدی بر استفاده از فرصتهای صنعت دریایی تاکید کرد
بازار ۵۷میلیارد دلاری تعمیرات کشتی در خلیجفارس
مهدی مفیدی دیروز در همایش ملی فناوری و صنعت دریایی کشور با اشاره به وجود مرزهای آبی طولانی در کشور، خاطرنشان کرد:
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: مجلس باید به منظور آغاز سریعتر تحولات در صنایع دریایی کشور قانون توسعه صنایع دریایی را به دستگاههای اجرایی مرتبط ابلاغ کند.
مهدی مفیدی دیروز در همایش ملی فناوری و صنعت دریایی کشور با اشاره به وجود مرزهای آبی طولانی در کشور، خاطرنشان کرد: توسعه صنایع دریایی با توجه به امکان گسترش زیاد حمل و نقل و تجارت دریایی، از نظر استراتژیک اهمیت بسیاری برای کشور دارد.
وی با بیان اینکه توسعه این صنعت موجب رونق بیش از ۷۰ صنعت جانبی خواهد شد، تصریح کرد: بنابراین میتوان هم از اشتغالزایی مستقیم و هم اشتغالزایی غیرمستقیمی که در نتیجه این کار ایجاد میشود در جهت رشد هرچه بیشتر اقتصادی کشور بهرهمند شد.
مفیدی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰هزار کشتی وارد خلیجفارس میشوند، تعمیرات کشتی را یکی از فرصتهای بسیار مناسب برای کشور دانست و حجم اعتباری این بازار را برای ۱۰ سال آینده ۵۷میلیارد دلار عنوان کرد.
به گزارش فارس، وی افزود: با توجه به منابع بسیار زیاد انرژی تحت مالکیت کشور، ناوگان و تجهیزات مربوطه باید هرچه سریعتر رشد یافته و متناسب با نیاز کشور شوند.
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه داد: در حال حاضر آسان نبودن تعمیرات، ضعف حضور بانکها در تامین اعتبار برای شرکتهای تولید و تعمیرکننده کشتی و کمبود تکنسین از مهمترین مشکلات صنعت دریایی در کشور است.
وی با اشاره به تعمیر کشتی در دو سال گذشته برای برخی شرکتهای کشتیرانی خارجی، خاطرنشان کرد: این تعمیرات در حد قابل قبول و با درجات بینالمللی صورت گرفت که میتواند زمینهای برای جذب شرکتهای بیشتر خارجی به ایران باشد.
مفیدی با اشاره به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در اقتصاد کشور، تصریح کرد: در فضای بهوجود آمده از بخشخصوصی انتظار میرود بهرغم وجود مشکلاتی در بخش دریایی رویکرد خود را به این سمت سوق دهند.
سهام ایزوایکو برگشت خورد
مفیدی تصریح کرد: اجرایی شدن این قانون امکان رقابت شرکتهای کشتیرانی با خارج را فراهم خواهد کرد.
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در ادامه تغییر در مالکیت بزرگترین شرکت صنعت دریایی کشور (ایزوایکو) را یادآور شد و گفت: با واگذاری ۶۰درصد از سهام این شرکت به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) متاسفانه بهرغم تلاشهای بسیار
مجموعه شستا توفیقات چشمگیری برای دستیابی به اهداف شرکت حاصل نشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با مذاکراتی که اخیرا انجام شده زمینه انتقال مجدد این ۶۰درصد سهام به سازمان گسترش فراهم آمده است.
ارسال نظر