پیشنهاد غول چینی
۱۹ماهه ظرفیت فولاد ایران را به ۳۰میلیون تن میرسانیم
به تازگی مقامات بلندپایه وزارت صنایع و معادن مذاکراتی با مدیران شرکت ام.سی.سی چین داشتهاند.
گروه صنعت و معدن- احمد بختیار- غول سازنده کارخانههای فولادی، اعلام کرده، طی ۱۹ ماه ظرفیت تولید فولاد ایران را به ۳۰میلیون تن میرساند.
به تازگی مقامات بلندپایه وزارت صنایع و معادن مذاکراتی با مدیران شرکت ام.سی.سی چین داشتهاند. این شرکت پس از آنکه در جریان طرحهای توسعهای فولاد ایران قرار گرفته، عنوان کرده است: تنها در مدت ۱۹ماه تمام پروژههای جدید کشورمان را تحویل خواهد داد.
ام.سی.سی ۷۰درصد ظرفیت تولید فولاد در چین را ایجاد کرده است و در این میان تمام امور پروژهها نظیر ساخت تجهیزات و ماشینآلات را نیز برعهده دارد.
ظرفیت ۴۸۰میلیون تنی
ظرفیت تولید فولاد در سرزمین اژدهای زرد تا ابتدای سال ۲۰۰۷ به ۴۳۰میلیون تن رسید و طبق پیشبینی اتحادیه آهن و فولاد، این رقم تا پایان سالجاری میلادی به ۴۸۰میلیون تن خواهد رسید.
در همین حال مسوولان چینی اعلام کردهاند، پس از رسیدن به این ظرفیت، (به طور موقت )توسعه صنعت فولاد را متوقف خواهند کرد.
چین در ۹ماه سال ۲۰۰۷ بیش از ۳۶۳میلیون تن فولاد خام تولید کرده که ۶/۱۷درصد بیش از رقم مدت مشابه سال گذشته (۲۰۰۶) بوده است. صنعت فولاد چین در این مدت فقط ۵۰میلیون تن فولاد را برای صادرات به کشورهای دیگر اختصاص داده است.
قیمت
گزارش خبرنگار ما حاکی است، ام.سی.سی در مذاکرات شفاهی اعلام کرده هر واحد فولادسازی ۸۰۰هزار تنی (همراه با واحد اکسیژن) را به قیمت ۱۳۰میلیون یورو راهاندازی میکند.
هرچند این رقم، تفاوت چندانی با هزینه تعریف شده برای واحدهای فولادسازی در ایران، ندارد، اما مدت زمانی که از سوی طرف چینی ارائه شده، برای ایران پرجاذبه مینماید. این شرکت پروژه های خود را به صورت ای.پی.سی (مهندسی، ساخت،اجرا) انجام میدهد و تاکنون توانسته علاوه بر فولاد در زمینه ساخت کارخانههای تولید فلزات نظیر طلا، مس، روی، قلع، نیکل، کبالت و ... نیزحضور یابد.
طرحهای توسعهای فولاد ایران قرار است، ظرفیت ۹/۱۱میلیون تنی فعلی را به ۲۹ تا ۳۰میلیون تن ارتقا دهد. ۴/۶ تا ۸میلیون از برنامه افزایش ظرفیت مربوط به پروژههای استانی است که در دولت احمدینژاد طرحریزی شدهاند. مابقی نیز در دو بخش افزایش ظرفیت زیرسقف، توسط واحدهای فعلی (فولاد مبارکه و خوزستان) و نیز طرحهای بخشخصوصی تعریف شدهاند. از سوی دیگر، بخشی نیز به صورت طرحهای توسعهای در کارخانههای مبارکه (۲میلیونتن) خراسان (۸/۱میلیون تن) و ذوبآهن (۴/۱میلیون تن) درخواهند آمد.
مجموع ظرفیت طرحهای جدید (دولتی و خصوصی) به ۱/۱۷میلیون تن میرسد که این رقم مورد توجه شرکت ام.سی.سی قرار گرفته است. البته تاکنون مقامات وزارت صنایع و معادن پاسخ رسمی به این درخواست ارائه ندادهاند اما این موضوع هماینک در سطح مدیران عالی آن وزارتخانه، در حال بحث و تبادلنظر است.
ارسال نظر