پروژههای دولتی مصرف سیمان را افزایش دادهاند
مدیرکل تامین و توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی با اعلام این مطلب، تصریح کرد: سفرهای استانی هیاتدولت و تسریع در اجرای پروژههای ملی، یکی از عواملی است که منجر به افزایش مصرف شده است.
گروه صنعت و معدن - کمبود سیمان در کشور به سبب فشار پروژههای دولتی است که این مشکل باید از طریق واردات برطرف شود.
مدیرکل تامین و توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی با اعلام این مطلب، تصریح کرد: سفرهای استانی هیاتدولت و تسریع در اجرای پروژههای ملی، یکی از عواملی است که منجر به افزایش مصرف شده است. گزارش فارس حاکی است، عباس قلیزاده به مصوبه سال گذشته دولت اشاره کرد که وزارت بازرگانی پیشنهاد آن را ارائه کرده بود. به گفته وی، قرار بوده پنج وزارتخانه عمرانی، فولاد موردنیاز خود را از خارج وارد کنند که اخیرا سیمان و کلینکر نیز به لیست واردات وزارتخانهها اضافه شده است.
وی البته گزارشی از عملکرد واردات وزارتخانههای عمرانی ارائه نکرد اما درباره بودجه اقلام وارداتی گفت: ۳۵۰میلیارد تومان از محل سه درصد بودجه عمرانی آن نهادها، برای این منظور اختصاص یافته است.
واردات ادامه مییابد
مدیرکل تامین و توزیع و تنظیم بازار، با اشاره به رابطه تنگاتنگ تولید و توزیع، اظهارکرد: تولید سیمان در ۷ماهه اول سالجاری از میزان پیشبینی شده در این برنامه کمتر بوده که این امر در تعادل بازار تاثیرگذار است.
در این مدت ۳/۲۳میلیون تن سیمان تولید شده است. وی ادامه داد: تا زمانی که وزارت صنایع و تولیدکنندگان تعهد خود را در بخش تولید به ثمر برسانند و به مرحله خودکفایی برسیم، برای جبران کمبود سیمان ناچار به واردات سیمان خواهیم بود.
به گفته وی، هماکنون برنامهریزی دولت برای دور دوم دیدارهای استانی آغاز شده و مدیران با جدیت زیاد در حال پیگیری و اجرایی شدن پروژهها بوده به همین دلیل تقاضای سیمان نسبت به تولید آن بالا رفته و در نتیجه مصرف رشد داشته است. وی خاطرنشان کرد: با تلاش مسوولان وزارت صنایع واجرایی شدن طرحهای توسعهای سیمان امیدواریم تا خرداد ماه سال آینده تولید این محصول حدود پنجاه میلیون تن برسد.
قلیزاده گفت: در این صورت تاحدی وضعیت عرضه سیمان در کشور مناسب خواهد شد و در صورت ثبات و تنظیم بازار سیمان میتوان به خروج سیمان از سبد حمایتی امیدوار بود.
ارسال نظر