رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایرانی خبر داد:
ظرفیت تولید مس تا پایان برنامه چهارم به ۴۰۰هزار تن میرسد
به گزارش فارس، احمدعلی هراتینیک در حاشیه افتتاح کارخانه تولید اسید سولفوریک از گازهای زیان آور مجتمع مس سرچشمه و طرح بیولیچینگ برای استخراج مس از سنگهای کم عیار که بعد از ظهر دیروز با حضور سرپرست وزارت صنایع و معادن انجام شد، گفت: شرکت ملی مس ایران متولی تولید مس در کشور است و در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد، سهام آن در بورس عرضه شده و ذخایر معدنی مس کشور در حد کافی است.
رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: ظرفیت تولید مس کشور تا پایان برنامه چهارم از ۲۰۰ به ۴۰۰هزار تن افزایش مییابد.
به گزارش فارس، احمدعلی هراتینیک در حاشیه افتتاح کارخانه تولید اسید سولفوریک از گازهای زیان آور مجتمع مس سرچشمه و طرح بیولیچینگ برای استخراج مس از سنگهای کم عیار که بعد از ظهر دیروز با حضور سرپرست وزارت صنایع و معادن انجام شد، گفت: شرکت ملی مس ایران متولی تولید مس در کشور است و در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد، سهام آن در بورس عرضه شده و ذخایر معدنی مس کشور در حد کافی است. وی افزود: تولید مس در حال حاضر ۲۰۰هزار تن در سال است و امیدواریم که با توسعه معادن کرمان و آذربایجان شرقی در پایان برنامه چهارم به ظرفیت تولید ۴۰۰ هزار تن مس کاتد برسیم.
هراتینیک یادآور شد: ذخایر اصلی مس ایران در کرمان و آذربایجان شرقی است، البته ذخایر کوچکی در مناطقی چون سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط نیز داریم ولی اصلیترین ذخیره ما در کرمان و آذربایجان است.
هراتی نیک ذخایر مس سرچشمه و میدوک در کرمان و سنگون در آذربایجان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر ذخایر اصلی مس در کرمان است اما احتمال میدهیم در آینده منابع بیشتری در آذربایجان باشد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری گفت: مس در حال حاضر خصوصی و حدود ۵۰درصد آن واگذار شده است، مردم در حال حاضر آزاد هستند معادن را بخرند و توسعه دهند. هراتی افزود: اخیرا معدن درهآلو در بافت کرمان توسط شرکت ملی مس خریداری شده و شرکتهای خصوصی میتوانند متناسب با توان خود در مقیاسهای کوچکتر عمل کنند، به هر حال دیگر مس دولتی نیست که کسی مدعی آن شود. رییس ایمیدرو در خصوص اهداف برنامه چهارم و میزان تحقق آن در زمینه تولید مس اظهار داشت: تا هدف تولید ۴۰۰هزار تن پیش میرویم البته مقداری در بخش توسعه معدن سنگون عقب هستیم که امیدواریم در آنجا هم برنامهها عملی شود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص تحصن ظهر دیروز بازنشستگان مس سرچشمه بر سر راه سرپرست وزارت صنایع برای اینکه سهام مدیریتی و ترجیحی مس سرچشمه به آنان نیز تعلق گیرد، گفت: به اعتقاد من در خواست بازنشستگان مس سرچشمه به حق است. بازنشستگان خواستار دریافت ۵درصد سهام ترجیحی مس هستند که بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ به شاغلان این صنعت تعلق میگیرد.
وی گفت: این افراد چه در بخش فولاد و چه در بخش مس سالها کار کردهاند و در یک مقطعی این سهام واگذار شده است.
هراتی اضافه کرد: با این وضعیت سهام ترجیحی به کسانی که یک سال است وارد صنعت شدهاند تعلق میگیرد اما به کسانی که ۳۰سال کار کردهاند و دو ماه زودتر از انجام واگذاریها از سیستم خارج شدهاند تعلق نمی گیرد.
رییس سازمان توسعه معادن افزود: قبلا ما در این باره اقدام کرده بودیم، برای آقای محرابیان این وضعیت را نوشته بودیم و درخواست بازنشستگان به هیات دولت ارائه شده بود که امیدواریم اقدام شود.
هراتینیک در پاسخ به این پرسش که برخی عنوان میکنند در واگذاری سهام ترجیحی مس عادلانه اقدام نمیشود نیز گفت: سازمان خصوصیسازی بر نحوه اعطای سهام ترجیحی و مدیریتی نظارت میکند و مس و فولاد در واگذاری این سهام به کارکنان واحدها نقشی ندارند.
این گزارش حاکیاست، روز گذشته دو طرح افتتاح کارخانه تولید اسید سولفوریک، بیولیچینگ مس و سیمان ممتازان در کرمان با حضور سرپرست وزارت صنایع و معادن افتتاح شد و احداث طرح آلومینیوم هراز کلنگ زده شد.
ارسال نظر