گروه صنعت‌ومعدن- از زمانی که حق انتخاب آرد را از نانوا را گرفتند، نزول کیفیت نان آغاز شد و پایین نگه داشتن نرخ نان به بهانه حمایت از اقشار ضعیف باعث تخریب کیفیت نان ملی شده است.

میرلطفی، عضو هیات‌رییسه اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تهران، در همایش ملی نان صنعتی با بیان این مطلب گفت: زمان مناسب برای انجام هر کدام از مراحل آردگیری و انجام سه مرحله تخمیر مساله‌ای است که در حال حاضر در پخت نان‌های سنتی رعایت نمی‌شود و سرعت انجام کارها باعث شده است که نانی که به دست مردم می‌رسد به هیچ وجه کیفیت قابل قبولی نداشته باشد.

او گفت: ارزش غذایی نانی که در قدیم در ایران پخت می‌شد با بهترین نان‌های کنونی اروپایی برابری می‌کند چون آن زمان از آرد سبوس دار و ترش برای تهیه خمیر استفاده می‌شد ولی مایه خمیر که امروزه از آن استفاده می‌شود از نظر بهداشتی بسیار مشکل‌ساز است.

او ادامه داد: در قدیم نانوا گندم مورد نظر خود را به آسیابان می‌داد و پس از مدتی آرد مناسب تحویل می‌گرفت ولی از زمانی که حق انتخاب آرد را از نانوا گرفتند، نزول کیفیت نان آغاز شد، پایین نگه داشتن نرخ نان به بهانه حمایت از اقشار ضعیف باعث تخریب کیفیت نان ملی و به وجود آمدن بیماری‌هایی مثل افزایش چربی و فشارخون شده است.

عضو هیات رییسه اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم تاکید کرد: مسوول آسیب به سلامتی مردم همان کسانی هستند که قیمت نان را پایین نگه داشته‌اند و با این کار باعث دلسردی نانوایان شده‌اند.

او گفت: وزیر سابق بازرگانی پس از دوران وزارتشان به فکر موضوع نان افتاده و در جایی مطرح کرده‌اند که آرد فروشی و کوچک‌تر کردن وزن چانه شریف‌ترین اقدامی است که نانوایان برای جورشدن دخل و خرجشان انجام می‌دهند تا بتوانند با قیمت‌گذاری‌های تحمیلی کنار بیایند.

او گفت: امروز همان افرادی که صحبت از توسعه نان صنعتی می‌کنند سر سفره‌هایشان نان سنتی می‌گذارند و در ظاهر موافق گسترش نان‌های صنعتی ولی در باطن همچنان روند سابق را می‌پسندند.

میرلطیفی تصریح کرد: دست‌های پنهانی در کار است که با وجود کارهای مناسبی که توسط برخی مدیران در زمینه بهبود کیفیت نان و ارتباط نانوا و آسیابان انجام شده این اقدامات را ناکام بگذارد و به نفع داروفروشانی که منافع هنگفتی از ادامه پخت نان‌های سنتی نصیبشان می‌شود کار کنند.

او در پایان پیشنهاد کرد: کمیته سالم سازی نان با حضور اعضای اتحادیه‌ها، کارشناسان، پژوهشگران و سرمایه‌گذاران تشکیل شود تا با بررسی مشکلات نان یارانه‌هایی که در این بخش وجود دارد را به سمت نانواها هدایت کند و حرکت به سمت تولید بیشتر نان صنعتی را با یک کار کارشناسی انجام دهند، چون اقدامات فعلی برای گسترش نان صنعتی به این شکل موفق نخواهد بود.