گزارش انرژی - پس از گذشت ۸ سال:
سکوی ایران البرز و خزر به هم میرسند
مهر- پس از گذشت ۸ سال از شروع ساخت سکوی نیمه شناور ایران البرز، در روزهای آینده به طور رسمی بهرهبرداری از این سازه ۱۴هزار و ۵۰۰ تنی با حضور وزیر نفت در نکا آغاز میشود. ساخت این سکوی نیمه شناور با هدف شروع عملیات حفاری در دریای خزر، از نیمه اول سال ۱۳۸۰ با بودجه اولیه ۲۱۵میلیون دلار و ۳۴میلیارد تومان توسط کنسرسیوم صدرا ایران و GVA سوئد آغاز شد.
بر اساس برآوردهای صورت گرفته، قیمت تمام شده این سکو ۲۶۱میلیون دلار به اضافه ۱۰۰میلیارد تومان است که در مقایسه با قیمت اولیه ۴۶میلیون دلار و ۶۶میلیارد تومان درکل معادل حدود ۱۱۸میلیون دلار افزایش قیمت داشته است.
قیمت روز این سکوی نیمه شناور ۴۵۰ تا ۵۰۰میلیون دلار و قیمت اجاره آن حدود ۵۰۰هزار دلار در روز است.
این سکو نیمه شناور حفاری برای استقرار از ۸ لنگر که در ۴ طرف سکو قرار دارند، استفاده میکند. برای اجرای عملیات لنگر اندازی و پشتیبانی سکو در دریا، پروژه ساخت ۳ یدککش کاسپین ۱، ۲ و ۳ پیش بینی شده است.
این سکوی حفاری میتواند عملیات حفاری را به صورت نیمه شناور تا عمقهزار و ۳۰ متر از سطح آب و تا ۶هزارمتری بستر دریا انجام دهد. سکوی ایران البرز حدود ۱۴هزار تن وزن دارد و ۱۲۰ نفر روی آن فعالیت خواهند کرد.
اجزای اصلی سکو شامل عرشه، دو پانتون برای تامین شناوری سکو و چهار ستون برای اتصال به پانتونهای سکوی اصلی و تجهیزات فوق مدرنی همچونMud pump، TOP drive، Draw work است، ضمن آنکه امکان تولید ۴/۱۱ مگاوات برق به وسیله دیزل ژنراتور آن وجود دارد.سکوی ایران البرز و یدککشهای کاسپین پس از پایان عملیات ساخت مورد تایید موسسه ردهبندی DNV قرار گرفتند و گواهینامه رعایت موازین استاندارد را از این موسسه دریافت کردند.
سکوی حفاری نیمه شناور ایران البرز، ۱۶ اسفند ماه سال گذشته به منظور آغاز عملیات آزمایشی به آبهای ساحلی و کمعمق (۳۰ متری) نزدیک بندر نفتی نکا منتقل شد تا پس از انجام آزمایشهای لازم به آبهای عمیق دریای خزر منتقل شود.
این عملیات انتقال سکو به آبهای کم عمق دریای خزر از سوی ۲ یدک کش کاسپین ساخت صدرا انجام شده و بر اساس اعلام مسوولان شرکت ملی نفت شرایط برای بهرهبرداری و شروع حفاری در بلوک ۶ دریایی خزر توسط این سکو آماده شده است.از سوی دیگر، عملیات حفاری آزمایشی این سکو در دریای خزر به پایان رسیده و عملیات پیش لنگراندازی ایران البرز نیز در فاصله ۲۵۰ کیلومتری از بندرگاه و در آبهای عمیق انجام شده است.
ارسال نظر