گزارش انرژی
قرار داد فاز ۱۱ پارس جنوبی برای چین
گروه انرژی- سرانجام فاز ۱۱ به توتال نرسید.به گزارش خبرنگار ما، به دنبال تاخیر و تعویقهای مکرر توتال در عقد قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی شرکت ملی نفت ایران در ادامه رویکردهای آسیایی خود، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را با شرکت «سی ان پی» سی چین در پکن امضا کرد.
بند باز برای ورود «توتال» به فاز ۱۱
گروه انرژی- سرانجام فاز ۱۱ به توتال نرسید.به گزارش خبرنگار ما، به دنبال تاخیر و تعویقهای مکرر توتال در عقد قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی شرکت ملی نفت ایران در ادامه رویکردهای آسیایی خود، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را با شرکت «سی ان پی» سی چین در پکن امضا کرد. هدف از طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی تامین گاز ترش مورد نیاز واحد پارس ال ان جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز طراحی و اجرا خواهد شد. در این فاز روزانه ۲میلیارد مترمکعب گاز و ۷۰هزار بشکه میعانات گازی سنگین از میدان پارس جنوبی تولید میشود.۹ سال پیش شرکت توتال فرانسه در تفاهمنامهای با شرکت ملی نفت ایران آمادگی خود را برای حضور در فاز ۱۱ پارس جنوبی اعلام کرد و از آن تاریخ به بعد از عقد قرارداد نهایی با طرف ایرانی امتناع کرد.به گزارش خبرنگار ما، در روزهای پایانی سال گذشته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از امضای قرارداد ۵میلیارد دلاری این شرکت با شرکت نفتی توتال فرانسه تا پایان سال ۸۷ خبر داده بود. سیفا... جشنساز با بیان اینکه توتال هیچ گاه مذاکره و ارتباط خود را با شرکت ملی نفت ایران قطع نکرده گفته بود : «بیشتر این مذاکرهها درباره فاز ۱۱ پارس جنوبی بوده که هماکنون در حال به نتیجه رسیدن است.» پس از اینکه مقامات ارشد وزارت نفت از انجام مذاکرات با شرکت نفتی توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر دادند، اخبار دیگری مبنی بر خروج توتال از پارس جنوبی و اعلام آمادگی شرکت الهلال یا همان مجری قرارداد کرسنت برای حضور در پارس جنوبی منتشر شد. در مقابل نیز کریستوف دوماژوری، مدیرعامل شرکت نفتی توتال در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرده بود که عقد قرارداد فاز ۱۱ به سال ۸۸ موکول شده است.اما ظاهرا در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ایران توتال حاضر نشد آن سوی میز رو به روی طرف ایرانی بنشیند. وزیر نفت پیش از این هشدار داده بود که «ما منتظر توتال نمیمانیم.» تا اینکه در پایان هفته گذشته فاز ۱۱ به چینیها رسید.بر اساس جزئیات این قرارداد شرکت چینی باید حدود ۵میلیارد دلار در توسعه بخش بالادستی فاز ۱۱ پارس جنوبی سرمایهگذاری کند و حجم نهایی سرمایهگذاری در این فاز نیز براساس قراردادهای جدید بیع متقابل پس از برگزاری مناقصات مشخص خواهد شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، اگرچه به دنبال هشدار وزیر نفت قرارداد فاز ۱۱ به چینیها رسیده است، اما به گزارش خبرگزاری مهر بر اساس یکی از بندهای این قرارداد، مسوولان شرکت ملی نفت ایران با شرکت «سی ان پی سی» چین به توافق رسیدهاند که در صورت اظهار تمایل شرکتهای توتال فرانسه و پتروناس مالزی، این دو شرکت نیز بتوانند سهمی از توسعه این فاز پارس جنوبی را در آینده در اختیار داشته باشند.
سیفا... جشنساز میگوید:«توتال میتواند در صورت تمایل به مذاکرات بخش پایین دستی فاز۱۱ پارس جنوبی برای تولید الانجی بپیوندد.» به گفته وی، طرفین در سال ۲۰۰۴ میلادی تفاهمنامه مشارکت سرمایهای امضا کردند اما تاکنون به نتیجه قطعی در این خصوص نرسیدهاند.آیا با این بند باز قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی به چینیها رسیده است ؟
ارسال نظر