گزارش صنعتی
تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی واسطهها را حذف میکنند
گروه صنعتومعدن- صابر درینژاد: تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، از این پس به منظور کاهش هزینههای تولید اقدام به خرید مواد اولیه مورد نیاز خود از طریق بورس کالا خواهند کرد. این در حالی است که پیش از این تولیدکنندگان حوزه لوازم و تجهیزات پزشکی به دلیل به حد نصاب نرسیدن حجم خریدشان، امکان حضور در بورس کالا را نداشتند. «علی متولی» مدیر بورس کالا شرکت کارگزاری بورس بهمن در گفتوگو با خبرنگار ما در رابطه با چگونگی حضور تولیدکنندگان این حوزه در بورس کالا خاطرنشان میکند: در حال حاضر میانگین نیاز تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات پزشکی به مواد اولیه پتروشیمی در هر دوره زمانی حدود ۴ تا ۵ تن است. این در حالی است که حداقل میزان ممکن برای خرید از بورس کالا ۲۰تن است. به همین دلیل هریک از تولیدکنندگان، ناچار اقدام به تامین مواد اولیه خود از بازار آزاد و واسطهها میکنند، که همین امر هزینههای تولید آنان را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
وی ادامه میدهد: به همین منظور شرکت شهرکهای صنعتی به همراه اداره کل تجهیزات پزشکی اقدام به برگزاری یک سری سمینارهای آموزشی با هدف آشنایی خریداران با ساز و کار خرید از بورس کالا کرده است.
متولی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات پزشکی استان تهران از این پس در صورت همکاری با یکدیگر میتوانند به صورت یکجا اقدام به خرید مواد اولیه کنند، میگوید: در این شرایط هزینه خرید هر یک از تولیدکنندگان حداقل ۳۰درصد کاهش پیدا خواهد کرد، چرا که دیگر واسطهای در میان نخواهد بود.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان میکند: این سمینار هر دو هفته یک بار در محل شرکت کارگزاری بهمن برای فعالان بازار سرمایه، اتحادیه صنف طلا و جواهر، فعالان بازار ارز و صادرکنندگان برگزار میشود.
از سوی دیگر «هادی فاطمی» مدیر عامل توسعه خوشه تجهیزات پزشکی تهران نیز در رابطه با جزئیات همکاری تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات پزشکی به خبرنگار ما میگوید: براساس برنامههای توسعهای خوشههای صنعتی ایران که در حال اجراست، یک سری برنامههای عملی را بر اساس استراتژیهای این خوشه در نظر گرفتهایم که اولین آن برگزاری سمینار خرید مشترک و نحوه تهیه مواد اولیه از بورس کالا است.
وی بر این عقیده است که در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰درصد از هزینههای تمام شده تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات پزشکی را مواد اولیه تشکیل میدهد که حضور واسطهها در این بخش منجر به افزایش هزینههای تولید، کاهش حاشیه سود و افت شدید توان رقابتی آنان در مقابل رقبای چینی شده است.
فاطمی در ادامه با اشاره به ارزش افزوده بالای این بخش خاطرنشان میکند: هماکنون هر یک کیلو مواد خام پتروشیمی حداکثر حدود یک دلار قیمت دارد، در حالی که اگر این مواد خام تبدیل به مواد اولیه صنعت لوازم و تجهیزات پزشکی بشوند، حداقل ۶۶دلار ارزش پیدا خواهند کرد.
ارسال نظر