وزیر صنایع و معادن خبر داد
صنایع به کلینیک ۵میلیارد تومانی میروند
گروه صنعتومعدن -محبوبه فکوری: وزیر صنایعومعادن روز گذشته با دو خبر خوش برای صنعتگران در همایش اثربخشی آموزشهای علمی- کاربردی در بخش صنعتومعدن حضور یافت. اختصاص ۵میلیارد تومان به کلینیک صنعت و تدوین نظام مهندسی صنعت از جمله خبرهایی بود که علیاکبر محرابیان برای جامعه صنعتی کشور اعلام کرد. حرکت شتابان بخش صنعت
وی با بیان اینکه حرکت در بخش صنعت هماکنون براساس آمایش و مطالعات استراتژیک صورت میگیرد، گفت: در حال حاضر بخش صنعت کشور با سرعت بسیار خوب و شتابزدگی بینظیری در حال رشد است، به نحوی که هماکنون این بخش یکی از خاستگاههای امروز هر استان است. محرابیان با تاکید بر ضرورت رشد بهرهوری در صنعت تصریح کرد: هماکنون در حوزههای سخت افزاری، تکنولوژیکی و توازن منطقهای گامهای بسیاری برداشته شده و استراتژیهای موجود و برنامههای گسترش صنعت حاکی از آن است که راه را به خوبی ادامه دادهایم، اما باید بهرهوری را افزایش دهیم.
بودجه ۵میلیارد تومانی برای کلینیک صنعت
به گفته وزیر صنایعومعادن، کلینیک صنعت یکی از الزاماتی بود که باید برای رفع مشکلات برخی واحدهای تولیدی تشکیل میشد؛ چراکه بسیاری از واحدهای موجود نیاز به انجام کار کلینیکی دارند به این دلیل که در واگذاریهای سنوات قبل دقت کافی صورت نگرفته یا دارای تکنولوژی کارآمد و پرسنل آموزش دیده نیستند.
وزیر صنایعومعادن در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد افزود: هفته گذشته در جلسه کارگروه حمایت از تولید مبلغ ۵میلیارد تومان برای اختصاص به این کلینیک صنعتی مصوب شده، البته مدت زمانی برای آن تعیین نشده است و این مبلغ به صورت علیالحساب اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: اگر صنعت بیش از این رقم احساس نیاز کند، قطعا درخواست را به کارگروه حمایت از تولید دولت برده و مصوب خواهیم کرد. محرابیان در پاسخ به سوالی مرتبط با موضوعات بخش دوم بسته حمایتی اظهار داشت: مصوبات بخش اول بسته حمایتی اعلام شده، اما مصوبات بخش دوم به محض ابلاغ در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
تعرفه فولاد، بدون افزایش
وزیر صنایعومعادن با تاکیدبر اینکه تعرفه فولاد افزایشی نداشته است، تصریح کرد: افزایش تعرفه فولاد در حال بررسی در کمیسیون ماده یک است که پس از تصویب اعلام میشود.
وی در توضیح یکی از بندهای بخش اول بسته حمایت از تولید دولت، دستگاههای دولتی مشمول ماده ۱۶۰ را از ورود کالاهایی که مشابه تولید داخلی دارند، منع شده دانست. وی ادامه داد: اگر هر یک از دستگاههای دولتی برای ورود کالاهای نهایی احتیاج به خطوط فاینانس یا ری فاینانس داشته باشد باید درخواست خود را در کارگروه حمایت از تولید ارائه و مصوبه این کارگروه را دریافت کند.
تغییری در تعرفه واردات خودرو نداریم
محرابیان تاکید کرد: تعرفه واردات خودرو تغییری نداشته است.وی با تاکید بر اینکه باید به بهرهوری توجه ویژهای داشت، افزود: بیشترین ارزش افزوده بخش صنعت را باید از طریق بهرهوری دنبال کرد که البته این مهم در دو بخش بهرهوری سرمایه و عوامل کار به دست میآید.
تاثیر ۴۰درصدی صنعت در رشد اقتصادی
وزیر صنایعومعادن در خصوص میزان تاثیرگذاری بخش صنعت در رشد کل کشور نیز خاطرنشان کرد: در رشد اقتصاد پیشبینی شده است که بخش صنعت بیش از ۲۰درصد نقش داشته باشد؛ ولی در رشد سال گذشته مشاهده شد که گروه صنعتومعدن کمی کمتر از ۴۰درصد در رشد اقتصادی کشور تاثیر داشته است، این امر نشان میدهد که بخش صنعت محور و پایه رشد در کشور است.
همچنین محمدرضا عصاری، سرپرست دانشگاه صنایعومعادن ایران گفت: گذشت زمان و ضرورت ارزیابی عملکرد، افزایش تعداد مراکز و ضرورت هماهنگی و مرور گذشته و نگاه به آینده با توجه به اسناد بالادستی از جمله مهمترین دلایل برگزاری نخستین همایش اثر بخشی آموزشهای علمی- کاربردی در بخش صنعتومعدن است.
۵۴ رشته صنعتی
وی اظهار داشت: تعداد رشتههای وابسته به بخش صنعتومعدن شامل ۵۴ رشته صنعتی و ۱۰ رشته معدنی است.
عصاری سهم گروه معدن و صنایع معدنی از کل ظرفیت پذیرش بخش صنعتومعدن را ۴درصد عنوان کرد و گفت: فقدان برنامهریزی راهبردی، کم توجهی به طرحهای نیاز سنجی، فقدان تولیت واحد و تمرکز آن، مناسب نبودن مشاغل یدی در افکار عمومی، توجیهپذیر نبودن برخی از رشتههای صنعتی و معدنی مورد نیاز و نیز عدم همکاری موسسات دولتی دارای امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی از جمله مشکلات و موانع پیش روی مراکز آموزش علمی-کاربردی بخش صنعتومعدن است.
سرپرست دانشگاه صنایعومعادن ایران همچنین بررسی و ارزیابی عملکرد مراکز آموزش علمی- کاربردی بخش صنعتومعدن، ارائه سیاستهای وزارت صنایعومعادن و دانشگاه، تبادل تجربیات مراکز و بررسی موانع و ارائه راهکارهای اثربخش نمودن عملکرد مراکز را از جمله اهداف این همایش ذکر کرد.
ارسال نظر