گروه صنعت و معدن- توافقنامه سه جانبه وزارت صنایع و معادن، بانک صنعت و معدن و صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدن، با هدف نوسازی ماشین‌آلات معدنی و توسعه فعالیت‌های این بخش امضا شد. محمد مسعود سمیعی‌نژاد معاون امور معادن‌وصنایع معدنی وزرات صنایع ومعادن در این مراسم با تاکید بر نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات بخش معدن گفت: سال گذشته از طریق انعقاد قرارداد و ضمانت‌های صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدن، شاهد نوسازی وبازسازی ماشین‌آلات و افزایش تولید در این بخش بودیم.

وی با بیان اینکه تولید ۵۰۰‌هزارتن مواد معدنی در سال هدف گذاری شده است، تصریح کرد: میزان تولید صنایع معدنی از ۱۵۰تن در ابتدای دولت نهم به ۲۳۰میلیون تن درحال حاضر رسیده است.

سمیعی‌نژاد با اشاره به استفاده از سرمایه‌های صندوق ذخیره ارزی برای خرید ماشین‌آلات در بخش معدن اظهار داشت: سال گذشته ۷۲۵ تقاضا مورد کارشناسی قرارگرفت که از این میزان ۵۲۵طرح به تصویب رسید که ضمانت‌نامه‌های آنان صادر شده و در حال معرفی به بانک است.

وی در ادامه افزود: تسهیلات تولیدکنندگان مواد معدنی با نر خ سود ۹درصد و با ۳‌درصد یارانه توسط دولت برا ی خرید تجهیزات ایمنی معادن در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد.

معاون امور معادن‌وصنایع معدنی وزرات صنایع‌ومعادن خاطرنشان کرد: تسهیلات خرید تجهیزات ایمنی معادن خارج از نوبت و با بهره ۲درصد فقط به بخش خصوصی اهدا می‌شود.

درادامه محمد رضا پیشرو مدیرعامل بانک صنعت‌ومعدن با اشاره به رشد ۹۰درصدی سرمایه‌گذاری بخش صنعت در سال گذشته افزود: در ۶ماهه دوم سال گذشته در راستای تامین نقدینگی واحدها و تکمیل طرح‌ها ی نیمه تمام واحد‌های اجرایی در مجموع برای یک‌هزار و ۱۰۰ واحد تسهیلات فراهم شده است.

وی از تجهیز ۳‌هزار و ۲۰۰ شعبه بانک ملی جهت خدمات رسانی به متقاضیان بانک صنعت‌ومعدن خبرداد و گفت: به منظور فراهم آوردن امکان سرویس دهی بیشتر در بخش صنعت‌ومعدن طرح «خدمت» طی تفاهمنامه‌ای با بانک ملی اجرا شده است.به گفته پیشرو، با گسترش خدمات رسانی صنعتگران شهرستان‌های دور افتاده می‌توانند از عملیات بانکی در کوتاه‌ترین زمان بهره‌مند شوند.

مدیرعامل بانک صنعت‌ومعدن با تاکید بر نقش صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدن بر توسعه این بخش اظهار داشت: با ضمانت انجام‌شده توسط این صندوق می‌توانیم تسهیلات موردنیاز متقاضیان خرید ماشین‌آلات معدن را به موقع تامین کنیم.

علیرضا پیراسته‌فر مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری بخش معدن نیز با اشاره به صدور ۴۹۳بیمه‌نامه از سال ۸۰ تاکنون گفت: این تعداد بیمه برای ۴۴۲متقاضی و به ارزش ۵۱۹ میلیارد و ۶۷۳میلیون ریال صادر شده است.

وی تصریح کرد: در سال ۸۷ به دنبال امضای توافقنامه سه جانبه بین بانک صنعت‌ومعدن، وزارت صنایع ومعادن و صندوق رویکرد جدیدی با هدف نوسازی ماشین‌آلات معدنی در نحوه صدور بیمه‌نامه‌های اعتباری به وجود آمد.پیراسته ادامه داد: به دنبال این تغییر نگرش، حجم ریالی بیمه‌نامه‌های صادره به بیش از ۲۹۲میلیارد ریال رسید.

وی اظهار داشت: در چارچوب توافقنامه سه‌جانبه تاکنون ۴۳۲متقاضی برای دریافت ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی به صندوق معرفی شده اند که تاکنون از معدن ۳۵۱متقاضی بازدید کارشناسی به عمل آمده و برای ۷۰متقاضی بیمه‌نامه به ارزش بیش از ۲۶۵میلیارد ریال صادر شده است.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری بخش معدن با اشاره به ارسال ۶۰فقره بیمه‌نامه صادر شده به بانک صنعت‌ومعدن گفت: از این ۶۰فقره ۲۴متقاضی تمامی تسهیلات خود را و ۹ بیمه‌گذار نیز ۳۰درصد از تسهیلات خود را دریافت کرده‌اند.

وی تاکید کرد: بازبینی مقررات و آیین‌نامه‌های موجود در صندوق بیمه، ایجاد شعبه در کلیه مناطق کشور و توجه به جایگاه اکتشاف و فرآوری مواد معدنی از اهم برنامه‌های این صندوق به شمار می‌رود.