گروه انرژی- انعقاد قرارداد خرید تجهیزات گازی میان شرکت ملی گاز ایران و شرکت بایرن گاز، بازتاب متفاوتی در رسانه‌های جهان داشته است. بر اساس این قرارداد شرکت بایرن گاز آلمان، (سازنده تانک‌های گازی) ایستگاه‌های سوخت‌گیری خودروهای گازی موجود در ایران را بازسازی می‌کند و گسترش می‌دهد. به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، پایگاه اینترنتی رادیو صدای آلمان نوشت: اکنون محافل اقتصادی آلمان ورود «بایرن‌گاز» را نشانه آن می‌دانند که تغییر لحن دیپلماتیک تهران و واشنگتن، راه همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا را به تدریج هموار خواهد کرد. از سوی دیگر، روزنامه‌ تایمز مالی آلمان، روز پنجشنبه (۱۶ آوریل) به نقل از سخنگوی شرکت بایرن‌گاز (سازنده تانک‌های گازی) نوشت که دفتر این شرکت در تهران گشایش یافته است.

به گزارش تایمز مالی، همکاری بایرن‌گاز با ایران قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض نمی‌کند، اما ممکن است زمینه‌ اعتراض‌هایی را فراهم سازد.

تایمز مالی می‌نویسد: «در ماه اوت سال گذشته، اعلام تصمیم شرکت اشتاینر آلمان برای فروش تاسیسات تبدیل گاز مایع به ایران، در جامعه جهانی اعتراض‌های زیادی را برانگیخت.»

دویچه وله رادیوی آلمان نیز می‌افزاید: اروپاییان ایران را به عنوان صاحب دومین ذخایر گاز جهان بدیل مناسبی برای تامین نیاز خود می‌دانند، اما تحریم‌های فعلی مانع بهره‌برداری از این موقعیت شده است.

روسیه کوشیده است با استفاده از این خلأ از طریق همکاری با صنعت گاز ایران، موقعیت خود را به عنوان تامین‌کننده انحصاری گاز اروپا تحکیم کند.

روزنامه تایمز مالی می‌نویسد: «اگر ایران خودروهای خود را گازسوز کند، یکی از مشکلات مهم خود را حل کرده است. تامین بنزین خودروها همواره در ایران زمینه‌ساز تنش بوده است. تهران یارانه سنگینی برای بنزین می‌پردازد و هنوز به‌رغم منابع نفت سرشار خود، به دلیل فرسودگی و ضعف تولید پالایشگاه‌های داخلی مجبور به وارد کردن بخش عمده‌ آن از خارج است».

ساخت هر پایگاه سوخت‌گیری گازی بین ۲۰۰‌هزار تا ۳۰۰‌هزار یورو حدود ۳۰۰ تا ۴۵۰‌میلیون تومان، هزینه برمی‌دارد.

در همین شرایط روزنامه اسرائیلی «جرزالم پست» نیز از آلمان به دلیل داشتن روابط تجاری با ایران به خصوص توافقنامه جدید گازی دو کشور به شدت انتقاد کرد.

به گزارش مهر، روزنامه اسرائیلی «جورزالم پست» با اشاره به توافقنامه اخیر گازی امضا شده بین شرکت آلمانی «بایرن گاز» و شرکت ملی گاز ایران، از آلمان به دلیل افزایش همکاری‌های خود با ایران به شدت انتقاد کرد.

اما فلیکس پروست سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در مصاحبه با این روزنامه گفت: شرکت آلمانی بایرن گاز تا این مرحله از قرارداد خود با شرکت ملی گاز ایران تخلفی نکرده و تجارت این شرکت با ایران تاکنون یک تجارت سالم بوده است.

خبرگزاری فارس نیز این گونه نتیجه‌گیری کرد، بر اساس گزارش فارس در شرایطی که بحران اقتصادی شرکت های غربی را در مرز تعطیلی و ورشکستگی قرار داده و از سوی دیگر سیاست تنش‌زدایی هرچند در عرصه سیاست اعلامی آمریکا در دستور کار قرار گرفته است، تمایل شرکت های غربی برای ورود به بازار ایران افزایش یافته است.