پاسخ وزیر نفت به رییس کل بانک مرکزی:
مشکل تامین مالی نداریم
گروه انرژی- به دنبال اظهارنظر محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی مبنی بر رد پرداخت دو میلیارد دلار اعتبار از منابع حساب ذخیره ارزی به پروژههای پارس جنوبی، وزیر نفت عنوان کرد: برای توسعه فازهای پارس جنوبی با مشکل تامین مالی مواجه نخواهیم شد. غلامحسین نوذری، وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه هیچ توافق جدیدی با کرسنت برای فروش گاز انجام نشده است، در حاشیه مراسم تقدیر از کارکنان شاغل در راهاندازی فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی گفت: اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت اماراتی را شنیدهام، اما تا زمانی که قرارداد اصلاح نشود و قیمت واقعی نشود، گازی هم فروخته نخواهد شد. این شرکت تاکنون پیشنهاد جدیدی را مطرح نکرده و توافق تازهای هم با آنها صورت نگرفته است. به گزارش خبرنگار ما، وی همچنین در خصوص آماده شدن خط انتقال گاز ارمنستان افزود: صادرات گاز ایران به این کشور به زودی اجرایی میشود.
نوذری راهاندازی فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی را افتخاری برای دولت نهم دانست و اجرای آن را نماد کامل شکست تحریمها عنوان کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: در یک سال آخر تکمیل این طرح، شاهد پیشرفتی ۲۸درصدی در ساخت آن بودیم، این در حالی است که معمولا اکثر طرحهای صنعتی در سال آخر اجرا، حداقل پیشرفت فیزیکی را دارند.
نوذری زمانبندی اجرای این دو فاز را در مقایسه با سایر طرحهای صنعت نفت در نوع خود بینظیر دانست و گفت: اجرای این دو فاز الگوی بسیار خوبی برای ساخت پروژههای صنعت نفت است.
پارس جنوبی، اولویت اول
وی با بیان اینکه توسعه پارس جنوبی، اولویت اول وزارت نفت در طرحهای توسعهای است، اظهار داشت: تکیه بر سازندگان و مدیران داخلی نشان داد که خواستن، توانستن است. نوذری در مراسم قدردانی از پیمانکاران توسعه فازهای ۹ و ۱۰ که شنبهشب برگزار شد، گفت: به جای برگزاری این جلسه در قدردانی از پیمانکاران توسعه فازهای۹ و۱۰ پارس جنوبی باید جلسات مکرری در زمینه ابعاد کار، نوع تصمیمها و نوع نگاه به پروژه مانند داستان جنگ برگزار و به تصویر کشیده شود.
در این مراسم همچنین مسعود سلطانپور، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی که پیمانکاران بخش دریایی فازهای ۹ و ۱۰ بود، با بیان اینکه در حال حاضر کلیه مراحل بازرسی، مهندسی، خرید کالا، ساخت، نصب تجهیزات، بارگیری، حمل و نصب سکوهای نفت و گاز در بخش دریا در داخل کشور قابلاجرا است، افزود: در این بخش شرکت تاسیسات دریایی در مقایسه با شرکتهای بومی و محلی موزه خلیج فارس بیرقیب است.
خودکفایی در عمق ۱۵۰متر
وی ادامه داد: در شرایط کنونی، کشور در انجام مهندسی پایه، تفضیلی، تامین کالا، کوتینگ، لولهگذاری، تست، تزریق گاز و راهاندازی خطوط انتقال نفتوگاز در بخش دریایی به خودکفایی دست پیدا کرده و کلیه فعالیتها در آبهای با عمق کمتر از ۱۵۰متر در داخل کشور قابلاجرا است.
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی با اشاره به اقدامات صورتگرفته و توسعه امکانات زیرساختی برای توسعه صنایع فراساحل نفت و گاز کشور یادآور شد: در این رابطه خرید جرثقیل شناور با ظرفیت بالا و با حمایت وزیر نفت در دستور کار قرار گرفته است و براساس برنامه تا پایان سال ۲۰۰۹ تحویل خواهد شد. وی افزود: سفارش ساخت آن بدون اتکا به صنایع شرکت ملی نفت و از محل فاینانس خارجی تامین مالی شده است.
رکنالدین جوادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) که از جمله پیمانکاران اصلی در پروژه فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی است، نیز در این مراسم عنوان کرد: اجرای پروژه فازهای ۹ و ۱۰ مصداقی از خودکفایی و تبلوری از شعار ما میخواهیم، ما میتوانیم است.
وی افزود: در صورت حمایت مالی وزارت نفت ما میتوانیم هر سال یک پروژه را به ثمر برسانیم.
ارسال نظر