رشد تولید بسیار مطلوب است

گروه صنعت و معدن- شاید وزیر صنایع و معادن، علی‌اکبر محرابیان تمایلی به پاسخگویی صریح و مستقیم به نامه سرگشاده اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن دولت هشتم به رییس‌جمهور در هفته گذشته نداشته باشد، اما به هر ترتیب وزیر صنایع و معادن دولت نهم دیروز در اولین اظهارنظر بعد از انتشار نامه «جهانگیری» که در آن نسبت به وضعیت تولید در کشور ابزار نگرانی شده بود، گفت: «رشد تولید در کشور بسیار مطلوب است.» این خبر را روابط‌عمومی وزارت صنایع و معادن برای رسانه‌ ارسال کرد.

وزیر که عصر روز چهارشنبه در جمع صنعتگران و معدنکاران استان آذربایجان غربی سخن می‌گفت، بیان کرد: در شرایط بحرانی ایجاد شده کنونی در سطح بین‌الملل که منجر به از رده خارج شدن واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری در جهان شده است، با تمامی تنگناها، تولید در کشور مدیریت شده و در مقایسه با تولیدات جهانی، صنعتگران ایران به خوبی توانسته‌اند تولید را مدیریت کنند.

وی با اشاره به تشکیل ستاد تولید در وزارت صنایع، طی سال‌جاری یادآور شد: این ستاد به طور روزانه تولید را در کشور کنترل می‌کند و گزارش‌های ارائه شده از سوی این ستاد حاکی از رشد بسیار مطلوب تولید در کشور است.

مهندس محرابیان وجود تنگناهای مالی در بسیاری از واحدهای صنعتی را یادآور شد و در خصوص رشد تولید در صنعت خودرو نیز تصریح کرد: صنعت خودرو تا پایان بهمن ۵/۱۳درصد رشد تولید را شاهد بوده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال این رشد به ۱۴درصد برسد.

وی با اشاره به اینکه در برخی موارد نیز کاهش تولید داشته‌ایم خاطرنشان کرد: کاهش تولید در این بخش‌ها از جمله برخی اقلام مواد غذایی،‌ پودر شوینده، تراکتور و برخی محصولات نهایی مصرفی نیز دلایل گوناگونی دارد که خشکسالی و به تبع آن کاهش تقاضای تراکتور و حذف یارانه پودر شوینده برای جلوگیری از قاچاق این محصول از آن جمله است.

محرابیان یکی از مهم‌ترین تنگناهای کنونی بخش تولید را مشکل نقدینگی ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی در سال گذشته دانست و گفت: دولت نهم از آغاز فعالیت خود خدمات شایان و حمایت جدی و محکمی از بخش تولید کشور داشته است که رشد سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بخش صنعت و معدن در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۶ دلیل این مدعا است.

به گزارش خبرنگار ما، همزمان با این اظهارنظر وزیر صنایع و معادن برخی از منابع مطبوعاتی از تدوین پاسخی از سوی وزارت صنایع و معادن برای نامه اسحاق جهانگیری خبر می‌دهند. وزیر دولت هشتم، بسیاری از آمارهای صنعتی اعلام شده را به چالش کشیده است.

در همین شرایط نیز خبرگزاری «ایسنا» گزارشی از اوضاع صنعت در سال آینده منتشر کرده است.

در بخشی از این گزارش با عنوان «زیان‌دهی بلای جان صنعت» آمده است: اما یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که می‌شد در بودجه سال آینده کل کشور و در بخش صنعت و معدن به آن اشاره کرد، مربوط به شرکت‌های زیان‌ده صنعتی و معدنی بود. این موضوعی بود که حتی واکنش وزیر صنایع و معادن را نیز به همراه داشت.

وزیر درباره علت زیان‌دهی برخی از شرکت‌های صنعتی و معدنی در لایحه بودجه سال آینده توضیح داد: «آمارها نشان می‌دهد که زیان‌دهی شرکت‌های صنعتی واگذار شده طی دو تا سه سال اخیر کاهش یافته‌ است، اما برخی از شرکت‌ها به دلیل ساختارهای نامناسب و زیان‌های انباشته همچنان متحمل زیان‌هایی می‌شوند. به همین منظور و برای جبران زیان این شرکت‌ها، بودجه سالانه برای آنها اختصاص می‌یابد.» در لایحه بودجه سال آینده کل کشور شرکت‌هایی مانند آلومینیوم المهدی، کشتی‌سازی ایزوایکو و کشتی‌سازی اروندان به همراه چند شرکت صنعتی و معدنی دیگر جزو شرکت‌های زیان‌ده معرفی شده‌اند.

به نوشته خبرنگار ما به نظر می‌رسد در صورت انتشار پاسخ یا واکنش جدی‌تر از سوی وزارت صنایع و معادن به نامه سرگشاده و پربازتاب وزیر صنایع و معادن دولت سابق، اظهارنظر‌ها درباره وضعیت تولید در کشور وارد دور جدیدی شود.

دیروز همچنین یک مقام وزارت صنایع و معادن به مطالب عنوان شده در نامه جهانگیری در خصوص سیمان پاسخی ارائه کرد که متن آن در صفحه ۱۴ درج شده است.