وزیر صنایع و معادن: فقط دو صنعت کاهش تولید ملموس داشته است
یک تندیس سیمین، ۶ تندیس بلورین و اعتراض ایرانخودرو
گروه صنعت و معدن- شش سال گذشت، تندیس زرین بازهم به کسی نرسید. با وجود گذشت شش سال از برگزاری اولین دوره همایش ملی بهرهوری و تعالی سازمانی و اعطای جوایز آن اما هنوز هیچ سازمانی موفق به کسب حداقل امتیاز برای دریافت تندیس زرین این همایش نشده است.
عکس: دنیای اقتصاد- نگار متیننیا
گروه صنعت و معدن- شش سال گذشت، تندیس زرین بازهم به کسی نرسید. با وجود گذشت شش سال از برگزاری اولین دوره همایش ملی بهرهوری و تعالی سازمانی و اعطای جوایز آن اما هنوز هیچ سازمانی موفق به کسب حداقل امتیاز برای دریافت تندیس زرین این همایش نشده است. با این حال امسال تنها سالی بود که یک شرکت موفق به دریافت تندیس سیمین شد. به گزارش خبرنگار ما، حداقل امتیاز مورد نیاز برای تندیس بلورین ۴۵۰، تندیس سیمین ۵۵۰ و تندیس زرین ۶۵۰ امتیاز است.
نقره به «فولاد» رسید
در همایش بهرهوری امسال، شرکت فولادمبارکه اصفهان با کسب ۵۶۰ امتیاز برای اولینبار در کشور موفق به دریافت تندیس سیمین شد. همچنین ۶ شرکت دیگر نیز به صورت توامان با کسب امتیاز لازم موفق به دریافت تندیس بلورین شدند.
ایرانخودرو:
دبیرخانه تحت تاثیر القائات
این در حالی است که همزمان با برنامه جایزهدهی به شرکتها، ایرانخودرو به عنوان شرکتی که معتقد است امتیاز لازم برای اخذ تندیس سیمین را داشته است، طی اطلاعیهای دبیرخانه جایزه ملی بهرهوری و تعالی را به اتخاذ رفتار غیرحرفهای برای تنزل دادن رتبه این شرکت متهم کرد. ایرانخودرو در بخشی از بیانیهای که همزمان با روز مراسم اعطای جایزه منتشر کرد، اعلام داشت:
بهرغم اخذ امتیاز لازم، دبیرخانه جایزه ملی بهرهوری و تعالی سازمانی در یک اقدام غیرکارشناسی و غیر حرفهای تحت تاثیر برخی القائات، متاسفانه کارگران، کارمندان و کارشناسان کوشا و متعهد این شرکت را از این حق طبیعی خود محروم ساخته است.»
در بخش دیگری از بیانیه ایران خودرو آمده است: «در این برهه که حاصل تلاشهای شگرف کارکنان ایران خودرو در دهها کشور و در میدان رقابت جهانی عرضه میشود، با نهایت تاسف افرادی تحت تاثیر جریانهایی که درصدد تضعیف روحیه همکارانمان هستند، به این اقدام غیرحرفهای تن دادند.» اما واکنش به بیانیه ایرانخودرو را باید در جوابیه احتمالی دبیرخانه همایش مزبور طی روزهای آینده مشاهده کرد.»
اعطای تندیس زرین در برنامه ششم توسعه
اما در داخل سالن همایش، دبیر همایش چه میگوید؟ دبیر همایش جایزه ملی بهرهوری و تعالی سازمانی در حالی که از یکسو به صنعت کشور به دلیل حرکت به سمت رشد بهرهوری تبریک گفت، اما از سوی دیگر اظهار داشت: با توجه به آمار موجود اگر شرکتها با روند کنونی به سمت رشد بهرهوری پیش بروند، تا سال ۱۳۹۵ هم هیچ شرکتی نخواهد توانست تندیس زرین را دریافت کند. مسعود همایونفر در ادامه با اشاره به روند رشد سه شرکت بزرگ کشور خاطرنشان کرد: در پنج دوره گذشته، این شرکتها به ترتیب از سال دوم ۵/۴۸درصد، ۸/۲۸درصد، ۵/۱۲درصد، ۹/۴درصد و در نهایت در سالجاری نسبت به سال گذشته ۶/۱درصد افزایش امتیاز داشتهاند. بنابراین با توجه به این آمار در سال آینده پیشبینی میشود شرکتهایی که در سالجاری بیش از ۵۰۰ امتیاز کسب کردهاند، در سال آینده کمتر از یکدرصد رشد را تجربه کنند.اما وزیر صنایع بهترین سخنران این مراسم جایزهدهی بود. وزیر صنایع و معادن که برخلاف بسیاری از تحلیلگران که میگویند بخش صنعت از بحران جهانی تاثیر شدید پذیرفته است، از فعالیت بخش عمده صنعت کشور، فارغ از بحران اقتصادی جهانی خبر میدهد.علی اکبر محرابیان، در حالی تنها دو صنعت را به عنوان صنایعی که در سال جاری با افت تولید مواجه شدهاند نام برد که چندی پیش در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اعلام کرده بود، حدود ۳۰۰ رشته صنعتی در سال آینده از بحران اقتصادی غرب تاثیرپذیر خواهند بود.محرابیان با اشاره به این که دلیل افت تولید در صنایع یاد شده بحران اقتصادی غرب نبوده است؛ اظهار کرد: پودر شوینده به دلیل خروج از سبد حمایتی دولتی و صنعت تراکتورسازی هم به دلیل بروز خشکسالی با افت تولید مواجه شده است.
فقط ۱۰درصد بحران مهار میشود
وی با بیان این که بحران اقتصادی غرب باعث شده است ارزش بورسهای غرب ۳۳هزارمیلیارد دلار کاهش پیدا کند، گفت: با در نظر گرفتن حداکثر ۲ تا ۳هزارمیلیارد دلاری که به پیکره اقتصاد جهانی قرار است تزریق شود، فقط برای حل ۱۰درصد از بحران مالی جهانی، تصمیمگیری شده است و با وجود انجام اقدامات گوناگون به نظر میرسد که این بحران توسط دولتهای جهان قابل کنترل نیست.
ارسال نظر