واکنش به دستور کاهش قیمت‌ها

گروه صنعت و معدن- واکنش به کاهش دستوری قیمت‌ها همچنان ادامه دارد.

دبیر و عضو شورای مرکزی خانه صنعت و معدن می‌گوید: کسانی که به قول خودشان اقدام به کاهش توصیه‌ای قیمت‌ها (و نه کاهش دستوری) کرده‌اند، باید توجه داشته باشند که نمی‌توان همه صنایع را با یک سنگ محک زد و به آنها توصیه کرد قیمت‌هایشان را کاهش دهند، چرا که برخی صنایع مواد اولیه خود را به صورت بلندمدت خریداری کرده‌اند، و در حال حاضر امکان کاهش قیمت محصول نهایی خود را ندارند. «آرمان خالقی» ادامه داد: در حال حاضر قیمت بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز صنایع مابین ۴۰ تا ۵۰درصد کاهش یافته است، اما نمی‌توان از صنایع انتظار داشت به همین میزان کاهش قیمت‌ها را در محصولات خود اعمال کنند.

بنابراین تولیدکنندگان باید براساس انصاف خود، قیمت محصولات خود را کاهش دهند. وی در رابطه با میزان اثرگذاری بحران اقتصادی غرب بر کاهش قیمت‌ها به خبرنگار ما گفت: کاهش قیمت‌ها صرفا به دلیل بروز بحران اقتصادی در غرب به وجود نیامده است. اما به هر حال، در حال حاضر یک وضعیت چند وجهی و چندبعدی در اقتصاد به وجود آمده که نتیجه آن کاهش قیمت‌هاست.

وی در مورد اینکه آیا روند کاهشی قیمت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر، گفت: به نظر می‌رسد حداکثر تا ۱۰ روز دیگر، قیمت‌ها به ثبات برسند و دیگر دستخوش تغییر چندانی نشوند، بنابراین نباید انتظار ارزانی بیش از حد موجود را داشت.

محمود لیایی، مدیرکل دفتر صنایع برق و فناوری وزارت صنایع نیز درخصوص فشار وزارت بازرگانی بر تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری برای کاهش قیمت این محصولات گفت: کاهش قیمت نباید به‌صورت دستوری انجام شود، بلکه باید تابع بازار عرضه و تقاضا باشد. وی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه کاهش قیمت مواد اولیه تاکنون تاثیری در قیمت تمام شده لوازم صوتی و تصویری داخلی نداشته است، ادامه داد: اگر کاهش قیمت به‌صورت دستوری اعمال شود، تولیدکننده یا محصول را تولید نمی‌کند یا اگر تولید کند آن را به بازار عرضه نخواهد کرد تا شامل بحث کاهش دستوری قیمت‌ها نشود.

وی با بیان اینکه هم اکنون در کشور با انباشت تقاضای خرید روبه‌رو هستیم، گفت: اگر این انباشت تا شب عید ادامه یابد، تقاضای خرید به مرحله خرید نمی‌رسد و در مقابل زمانی که این تقاضا آزاد شود، برخلاف خواست وزارت بازرگانی شاهد افزایش قیمت محصولات خواهیم بود.