انگوران؛ مزایده داخلی یعنی واگذاری به کنسرسیوم
گروه صنعت و معدن- پس از آن که معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن دو روز قبل از برگزاری مزایده داخلی معدن انگوران، معدنی که ۱۳ تن از نمایندگان مجلس به خاطر واگذار نشدن آن به بخشخصوصی فعال در استان زنجان تصمیم داشتند وزیر صنایع و معادن را استیضاح کنند، خبرداد. خبرهای جدید دریافتی حکایت از آن دارد که این معدن به کنسرسیوم متشکل فعالان معدن واگذار خواهد شد. برپایه اطلاعات نمابری که دیروز از سوی دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای صنایع و معادن به گروه صنعت و معدن ارسال شد، در ستاد سیاستگذاری سرب و روی این تصمیم بررسی شده است.
حسن حسینقلی در این نمابر عنوان کرد که تعیین برنامه کوتاهمدت و فرمول تعیین قیمت و نحوه تامین مواد اولیه واحدهای سرب و روی، بررسی بدهی واحدهای سرب و روی و تعیین شرایط پرداخت بدهی و فروش مدتدار ماده معدنی به واحدها و تصمیمگیری در مورد واگذاری معدن انگوران به تشکلی فراگیر و کنسرسیومی متشکل از فعالان سرب و روی کشور، از جمله تصمیمات این ستاد بوده است. از سویی دیگر خبرهای دیگر حاکی است که برخی از نمایندگان مردم زنجان در مجلس مذاکرات خود را با وزارت صنایع و معادن را دنبال میکنند.
انگوران را بخشخصوصی مستقر در زنجان میخواهد
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل بیکار شدن برخی از کارگران شرکت توسعه معادن روی طی چند هفته اخیر گفت: واگذاری معدن که در همان ابتدا میتوانست یکی از راههای حمایت از سهامداران باشد، متاسفانه صورت نگرفت و از سوی دیگر کاهش قیمت جهانی روی و افزایش چند برابری قیمت گوگرد و اسید و همچنین ریزش معدن و کاهش عیار خاک معدنی و نیز روال ناکارآمد مدیریت دولتی، منجر به این شد که صنعت روی کشور که حدود ۷۰درصد آن نیز در زنجان مستقر است، به شدت ضربه ببیند. سعدالله نصیری در گفتوگو با ایسنا منطقه زنجان، به بحث واگذاری معدن انگوران اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس حکم جزء ۵ بند و تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۷۶ مقرر شده بود شرکت سهامی عام در رابطه با واگذاری بهرهبرداری معدن روی انگوران تشکیل شود و از سوی دیگر بر اساس جدول ۱۳ همان قانون بودجه مقرر شده بود کارخانه ۱۰۰هزار تنی روی احداث شود، اما این امر تا به امروز محقق نشده است.
قرار بر این بود این واگذاری تا سال ۸۴ صورت پذیرد و تا مرحله مزایده نیز پیش رفته بود، اما به دلایلی نامعلوم و نیز سیاستهای کلی اصل ۴۴، این معدن به شرکت دولتی تهیه و تولید مواد معدنی واگذار شد. وی ابراز داشت: پس از جلسات طولانی و بحثهای مفصل با وزیر صنایع مقرر شد نسبت به واگذاری معدن اقدام شود و در حال حاضر و در راستای تعامل با دولت، کمیته ویژهای مرکب از یک نفر از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، استاندار زنجان و یک نفر به عنوان نماینده وزیر صنایع و معادن تشکیل و این امر در حال پیگیری است. نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس افزود: روال ناکارآمد برخی مدیریتهای دولتی به جای اینکه بر اساس سیاستهای اصل۴۴، از رشد و توسعه بخش خصوصی حمایت کند، این بخش را با مشکل مواجه کرده است؛ در حالی که طی ۱۳ سال تلاش، تجربه ارزشمندی در این بخش حاصل شده بود و از این رو متاسفانه به دلیل زیانهای وارده به این کارخانجات، تعدادی از کارگران این بخش بیکار شدهاند. وی تسریع در روند واگذاری حق بهرهبرداری معدن انگوران و حمایت از بخشخصوصی را به عنوان راهکاری برای حل مشکلات فعالان بخش روی و نیز بازگشت کارگران بر سر کار خود، پیشنهاد نمود. نصیری در رابطه با واگذاری معدن از طریق کنسرسیوم نیز گفت: نمایندگان استان درصدد اجرای قانون در راستای واگذاری معدن از طریق مزایده میباشند، اما در این واگذاری شرایط متقاضیان از منظر تخصص و مهارت نیز باید لحاظ گردد، چرا که در اثر واگذاری معدن به افراد غیرمتخصص، این صنعت لطمه بیشتری خواهد خورد. در صورت عدم اجرای واگذاری از طریق مزایده، پیشنهاد بعدی واگذاری حق بهرهبرداری به کنسرسیومی متشکل از تولیدکنندگان و فعالان عرصه روی میباشد که شرکت توسعه معادن روی نیز در این صورت، یکی از سهامداران عمده خواهد بود.
ارسال نظر