اعلام محورهای نسخه دوم قانون رفع موانع تولید

گروه صنعت و معدن- محورهای نسخه دوم قانون موانع تولید عمدتا به مواردی اختصاص دارد که تدوین‌کنندگان یا به دلیل اینکه سنگ بنای نسخه اول را در فضایی غیر از شرایط امروز گذاشته بوده‌اند یا اینکه چشم‌انداز بسیاری از تحولات اقتصادی بسیار با چشم‌انداز روزی که قانون را تدوین کرده بوده‌اند، متفاوت است، از این رو نمایندگان مجلس در نسخه دوم، آثار طرح تحول و متغیرهای کنونی اقتصاد را بیشتر مدنظر قرار داده‌اند. عضو کمیسیون صنایع از تعیین محورهای اصلی طرح تکمیلی قانون رفع بخشی از موانع تولید و سرمایه‌گذاری با همکاری کمیسیون صنایع و مرکز پژوهش‌های مجلس خبر داد.

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با «فارس» با تشریح محورهای اساسی طرح تکمیلی قانون رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری گفت: تاثیر سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی بر بخش صنعت، نقش هدفمند کردن یارانه‌ها در وضعیت تولید، مشکل نقدینگی و بحران سرمایه در گردش واحدهای صنعتی، تعرفه‌ها و حمایت از روند صادرات محصولات صنعتی از جمله محورهای تدوین طرح تکمیلی قانون رفع بخشی از موانع تولید است.

وی بررسی تاثیر تغییر سیاست‌های دولت در بخش صنعت و امنیت سرمایه‌گذاری در این بخش را از دیگر محورهای اصلی مدنظر در تدوین طرح تکمیلی قانون رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری عنوان کرد و افزود: تاثیر تغییرات نرخ ارز و همچنین آثار مثبت و منفی رکود اقتصاد جهانی بر تولید کشور از دیگر محورهای اساسی در تدوین این طرح تکمیلی است.

فولادگر در ادامه اظهار داشت: قانون فعلی رفع بخشی از موانع تولید و سرمایه‌گذاری بسیاری از مشکلات و موانع فعلی را برطرف می‌کند، ولی به منظور رفع کامل موانع، یک طرح تکمیلی تدوین و اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: تدوین طرح جدید برای رفع موانع موجود در بخش تولید و صنعت در سه مرحله قابل انجام است که مرحله اول شامل شناسایی موانع فعلی است و در مرحله دوم باید ببینیم کدامیک از موانع موجود با استفاده از قوانین فعلی قابل رفع است یا آیین‌نامه اجرایی این نوع قوانین با قانون‌های اصلی مانند قانون اولیه رفع موانع تولید، اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و حمایت از سرمایه‌گذاران مطابقت ندارد. وی ادامه داد: در مرحله سوم باید قانون جدیدی وضع شود تا امکان رفع موانع فعلی فراهم شود.

فولادگر ادامه داد: یکی از مسائل مورد تاکید در قانون رفع بخشی از موانع تولید وجود اختلاف ۳‌درصدی بین نرخ تسهیلات و نرخ سود سپرده‌هاست ولی در حال حاضر این اختلاف به هم خورده و اعمال نرخ ۳‌درصدی سپرده قابل انجام نیست که این موضوع در طرح تکمیلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون آیین‌نامه‌های اجرایی قانون رفع موانع تولید در حال تنظیم است، گفت: برای تنظیم این آیین‌نامه‌ها حداقل شش ماه زمان لازم است.