گروه صنعت و معدن- دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر درباره تازه‌ترین وضعیت قند و شکر می‌گوید: امسال تولید قند و شکر حدود ۸۰۰هزار تن کاهش یافته و حدود ۶۰۰هزار تن محصول تا پایان سال در انبارها دپو می‌شود. دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران با اشاره به اینکه امسال حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار تن چغندرقند توسط کشاورزان به کارخانه‌ها تحویل داده شده است، افزود: این میزان چغندر در مقایسه با سال ۸۵ که حدود شش میلیون و ۶۰۰هزار تن چغندرقند تولید و به کارخانه‌ها تحویل داده شده بود، حدود چهار میلیون و ۹۰۰هزار تن کاهش را نشان می‌دهد.

مهندس بهمن دانایی در گفت‌وگو با ایسنا، اضافه کرد: در بخش چغندری امسال حدود ۲۲۰هزار تن قند و شکر تولید شده است که در مقایسه با سال ۸۵ که ۸۳۶ هزار تن قند و شکر تولید شده بود، امسال حدود ۶۰۰هزار تن کاهش داشته‌ایم.

وی ادامه داد: در بخش نیشکری هر چند که تولید ادامه دارد، ولی پیش‌بینی می‌کنیم که در این بخش نیز تولید شکر به ۳۰۰هزار تن نیز نرسد که به این ترتیب در این بخش نسبت به سال ۸۵ حدود ۲۰۰هزار تن کاهش تولید شکر را خواهیم داشت.

دانایی تصریح کرد: در مجموع امسال میزان قند و شکر تولیدی از حدود یک میلیون و ۳۰۰هزار تن در سال ۸۵ به حدود ۵۰۰هزار تن کاهش یافته است که این رقم نیز بالغ بر ۸۰۰هزار تن کاهش را نشان می‌دهد و این امر درحالی است که براساس برنامه و با توجه به راه‌اندازی واحدهای طرح توسعه نیشکر، رقم تولید باید برای سال جاری در حد یک میلیون و۷۰۰هزار تن محقق شود.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران با اشاره به اینکه اکنون بیش از ۵۰۰هزار تن قند و شکر در انبارهای کارخانه‌های قند و شکر دپو شده است، تصریح کرد: هنوز نقدینگی کارخانه‌ها برنگشته و بهای چغندر خریداری شده از کشاورزان نیز پرداخت نشده است و با توجه به اینکه کارخانه‌ها نمی‌توانند از بانک وام دریافت کنند، در حال حاضر وضعیت بسیار نامطلوبی برای آنها ایجاد شده است.

وی در ادامه گفت: مسوولانی که معتقدند با افزایش تعرفه واردات، قیمت شکر۲۰۰ تومان در هر کیلو افزایش می‌یابد، مطمئن باشند با کاهش تولید چغندرقند در کشور سه تا چهار برابر این رقم را در بخش دیگر هزینه کرده‌اند؛ چراکه با کاهش خوراک دام قیمت دام افزایش یافته است، در صورتی که اگر علوفه حاصل از تولید چغندرقند وارد چرخه دامداران می‌شد در حال حاضر با رشد بیش از حد قیمت گوشت مواجه نبودیم، ولی متاسفانه مسوولان، بخشی فکر می‌کنند و تبعات صفر بودن تعرفه واردات را در جاهای دیگر نمی‌بینند.