ایران، به زودی حرف اول منطقه را می‌زند

گزارش تصویری خبرگزاری‌ها از بازدید رییس جمهور

۴۰درصد از رشد ۹۴/۶ درصدی تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت ۷۶ به صنعت و معدن اختصاص دارد

گروه صنعت و معدن- رییس‌جمهور دکتر احمدی‌نژاد روز گذشته با حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردها و نوآوری‌های صنعت و معدن به صنعتگران گفت که ما در آستانه برتری و زدن حرف اول در منطقه هستیم.به گزارش خبرنگار ما، محمود احمدی‌نژاد افزود: این موضوع فقط به معیارهای اقتصادی مربوط نمی‌شود، بلکه توانمندی‌های صنعتی و نوآوری‌ها این را نشان می‌دهد. به همین خاطر افق نگاه ما باید جهانی باشد. دستاوردهای ۳۰ سال قبل در دو غرفه

وی افزود: اگر می‌دانستیم ۳۰ سال قبل کجا بودیم و امروز کجا هستیم، متوجه می‌شدیم همه‌ دستاوردهای ۳۰ سال قبل ما در محدوده‌ دو یا سه غرفه‌ این نمایشگاه گنجانده می‌شد. در آن زمان جلوی شکوفایی‌ها گرفته شده و موانع مختلفی برای دانشمندان در ورود به عرصه‌های جدید فناوری ایجاد می‌شد و معدود کسانی بودند که این موانع را می‌شکستند و آن وقت باز هم موانع جدیدتری ایجاد می‌شد.

رییس‌جمهور گفت: اما امروز به جایی رسیده‌ایم که تقریبا هیچ عرصه‌ای از فناوری از دسترس دانشمندان ما دور نیست؛ چنان‌که امروز تنوع دستاوردها و پیچیدگی و به روز بودن آنها افتخارآمیز است. همچنین در این نمایشگاه با معدودی از افراد صحبت کردم و در همان‌ها هم تنها کلام و موضعی که ندیدم، سخن از یاس و ناامیدی بود؛ همه می‌گفتند می‌توانیم.

نوآوری بدون خطرپذیری نیست

رییس‌جمهور در ادامه با بیان این که حرکت فزاینده نوآوری و خلاقیت باید در کشور ادامه یابد، افزود: بدون این روحیه امکان جهش وجود ندارد و نوآوری نیز نیازمند خطرپذیری است که مدیران و استادان دانشگاه باید راه را برای این امر در میان جوانان باز کنند. همچنین باید کاری کنیم ابتکارات تجاری شود و در خدمت کشور قرار گیرد.

جزو ۱۰ کشور اول

وی افزود: این شایستگی ملت ایران است که در همه‌ عرصه‌ها جهانی بیندیشد؛ چنان‌که می‌بینیم در این روزها در بسیاری از عرصه‌ها اعلام می‌شود که ما جزو ۱۰ یا هشت کشور اول صاحب فناوری در جهان هستیم.

یک نقص در صنعت

رییس‌جمهور همچنین گفت: یک ایده در لحظه‌ای که در ذهن یک فرد شکل می‌گیرد تا به کالا برسد، مسیری طولانی را طی می‌کند. این مسیر کاملا باید مورد توجه صنعت‌گران باشد. اگر یک کالا تا مرز تولید رفت و بازار فروش نداشت، این یک نقص است و باید آن را برطرف کرد؛ البته هر ایده‌ای از ابتدا که در ذهن شکل می‌گیرد تا آن‌جا که به یک کالای برای مصرف‌کننده تبدیل شود، با مشکلات زیادی مواجه است، اما از مشکلات نباید ترسید؛ چون در مشکلات است که خلاقیت‌ها بروز می‌کند.

جا داشت دو روز بودیم

احمدی‌نژاد همچنین گفت: جا داشت دو روز برای این نمایشگاه وقت می‌گذاشتم تا بتوانم تمام غرفه‌ها را ببینم. من از مردم کشورمان درخواست می‌کنم از این نمایشگاه دیدن کنند.

وزیر صنعت: سهم صنعت ۴۰درصد تولید ناخالص داخلی

در ادامه وزیر صنایع و معادن نیز گفت: رشد تولید ناخالص داخلی در سال گذشته به قیمت ثابت سال ۷۶ برابر با ۹۴/۶درصد بود که ۴۰درصد از این رقم به گروه صنایع و معادن اختصاص داشت.

علی‌اکبر محرابیان هم در مراسم افتتاح نمایشگاه دستاوردها و نوآوری‌های بخش صنعت‌ومعدن اظهار داشت: سهم بخش صنعت‌ومعدن از تولید ناخالص داخلی در سال ۵۷ حدود ۲/۷درصد بود که این رقم در سال گذشته به ۱/۲۰درصد رسید.

وی با اشاره به سهم ۵/۲۴درصدی بخش صنعت‌ومعدن از صادرات غیرنفتی کشور افزود: این سهم در سال ۸۶ به حدود ۵/۸۶ رسیده است.

وی همچنین با تشریح عملکرد بخش صنعت‌ومعدن در دوران ۴۰ ماهه دولت نهم تصریح کرد: در این مدت میزان سرمایه‌گذاری و صدور پروانه بهره‌برداری صنعتی کشور از رشد ۲۱۱درصدی نسبت به مدت مشابه دولت قبل برخوردار بوده و در همین مدت مبلغ ۷میلیارد و ۳۷۴میلیون دلار به ۴۲۰ طرح، ارز تخصیص یافته است.

۴۰ ماه،۴۰میلیارد دلار

به گفته محرابیان ارزش صادرات کالاهای صنعتی و معدنی در ۴۰ ماهه فعالیت دولت نهم ۴۰میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار بوده که نشان دهنده سهم ۳/۸۰درصدی از کل صادرات غیرنفتی کشور است.

وی با اشاره به صدور ۳هزار و ۶۵۳ فقره مجوز در زمینه فعالیت‌های تحقیق و توسعه و خدمات مهندسی در دولت نهم اظهار داشت: در این مدت ۱۰۶هزار میلیارد ریال سهام شرکت‌های دولتی به بخش‌خصوصی واگذار شد که نسبت به دوران مشابه قبل ۱۰۳۵درصد رشد یافته است.

پیش‌شرط حرف اول زدن

وزیر صنایع با بیان اینکه در دوران حضور دولت نهم ۲هزار و ۶۰۰ قرارداد به ارزش بیش از ۳هزار میلیارد ریال در بخش پژوهشی و نوآوری منعقد شده است افزود:‌ دستیابی به جایگاه اول منطقه در چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور نیازمند توجه ویژه به بحث فناوری تولید علم و توسعه صنعتی است و در این میان بخش تولید مهم‌ترین نقش را داراست.

محرابیان توسعه صنعتی کشور را در گرو رقابت‌پذیری بنگاه‌های تولیدی و صنعتی دانست و بر ایجاد هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی و پژوهشی تاکید کرد.

برپایه گزارش خبرنگار ما کلینیک صنعت‌ومعدن پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دیروز دوشنبه از سوی رییس‌جمهور افتتاح شد.

کلینیک صنعت‌ومعدن پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با هدف ارائه مشاوره تخصصی و فنی به واحدهای صنعتی و معدنی، ایجاد شبکه گسترده از متخصصان صنعتی و استادان، ایجاد بستری مناسب برای ارتباط صنعت و دانشگاه، ایجاد زمینه به منظور استفاده از پتانسیل‌های متخصصان فنی در جهت حل مشکلات صنعت ایجاد شده است.