تعرفه گاز؛ از تکایا و حوزه‌های علمیه تا نانوایی‌ها

گروه انرژی - با وجود تلاش‌های مسوولان شرکت ملی گاز بر کاهش مصرف این فرآورده، هنوز مصرف گاز در بسیاری بخش‌های دولتی و غیردولتی بیش از حد استاندارد است. شرکت ملی گاز با هدف بهینه شدن مصرف سوخت در ادارات و اماکن دولتی، قیمت دریافتی گازبها را بدون احتساب یارانه و به قیمت ۶۹تومان به ازای هر مترمکعب دریافت می‌کنند.

به گزارش موج، مدیرعامل شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری با بیان مطلب فوق گفت: هزینه دریافتی از مشترکانی که مصرف ماهانه آنها در ۵ ماه آخر سال کمتر از ۳۰۰ مترمکعب گاز باشد، ۴۵‌ریال به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

اسماعیل هیبتیان، مشترکانی که مصرف آنها در طول ماه بین ۳۰۱ تا ۸۵۰ متر مکعب باشد را مطابق الگوی مصرف دانست و گفت: این دسته از مشترکان با دریافت ۵۹۰‌ریال یارانه به ازای هر متر مکعب، فقط ۱۰۰‌ریال پرداخت می‏کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس الگوی تدوین شده، مشترکان در دهک‏های مختلف جهت استفاده از حداکثر یارانه مجاز به مصرف سقف مشخصی از گاز در فصول مختلف سال هستند، ۸ ماهه اول سال تا سقف ۵۵۰ مترمکعب و ۵ ماهه آخر سال تا سقف ۸۵۰ متر مکعب، در صورت خروج از این الگو و ورود به دامنه مصرف بالاتر، گاز بهای بیشتری را پرداخت خواهند کرد. این مهم به معنای کاهش یارانه پرداختی دولت به آنها خواهد بود.

این مقام مسوول در شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: با رعایت الگوی مصرف علاوه‌بر آن که مشمول جریمه نخواهند شد، یارانه دولتی بیشتری به آنها اختصاص خواهد یافت.

وی افزود: در حال حاضر بهای هر متر مکعب گاز برای هر یک از بخش‏های کسب و خدمات ۲۵۰ ریال، آموزشی، پرورشی، مدارس علوم دینی، موسسات خیریه، اماکن مذهبی، مراکز شبانه روزی معلولان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) ۹۰ ریال، مساجد، حسینیه، تکایا، مهدیه‏ها ۹۰ ریال، نانوایی‏های سنتی با آرد یارانه‏ای، گرمابه‏ها ۷۵/۴۸ ریال، اماکن و تاسیسات دولتی ۶۹۰ ریال، واحدهای صنعتی و هتل‏ها، مسافر خانه‏ها، نانوایی‏ها ۵/۱۵۸ ریال، کشاورزی و دامپروری ۵/۱۵۸ ریال است که با توجه به قیمت تمام شده گاز، به این بخش‏ها نیز یارانه تعلق گرفته است.

هیبتیان در ادامه با اشاره به بخشنامه معاون اول رییس‌جمهور مبنی برصرفه‌جویی در ماه‏های سرد سال گفت: بر اساس این بخشنامه، کلیه وزارتخانه‏ها، سازمان‏ها، موسسات و شرکت‏های دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و استانداری‏های سراسر کشور موظفند حداکثر یک ساعت قبل از شروع وقت اداری رسمی سامانه‏های ایجاد گرما را روشن کنند و حداقل یک ساعت قبل از پایان وقت اداری خاموش کنند.

وی افزود: طبق این بخشنامه، باید درجه حرارت اتاق‏های کار در محدوده (۱۸) تا (۲۱) درجه سانتیگراد و دمای راهرو‏ها و فضا‏های عمومی سرپوشیده روی (۱۸) درجه سانتیگراد تنظیم شود.