۹۷درصد شهرها در خطر زلزله
محمدتقی کرهای، گفت: یکی از ضعفهای زمینشناسی، تغییر سیاستها با تغییر دولتها است که موجب شده روند سرمایهگذاری در مسائل زمینشناسی به کندی پیش رود.
گروه صنعت و معدن- معاون وزیر صنایع و معادن میگوید: ۹۷درصد شهرهای ایران در معرض زلزله و ۳۵۰ شهر در معرض سیل هستند.
محمدتقی کرهای، گفت: یکی از ضعفهای زمینشناسی، تغییر سیاستها با تغییر دولتها است که موجب شده روند سرمایهگذاری در مسائل زمینشناسی به کندی پیش رود. رییس سازمان زمین شناسی با بیان این مطلب در همایش آیین بزرگداشت سال جهانی سیاره زمین گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته با تغییر دولتها، سیاستهای مربوط به زمینشناسی تغییر کرده است و به طبع سرمایهگذاری در امور زمینشناسی دچار مخاطره شده است.
وی افزود: مثلا اگر سالهای گذشته برای آهن، اکتشافی نشده است یا نقشه زمینشناسی دیده نشده است، هم اکنون برای تولید آن باید نقشه جدیدی تهیه شود که متاسفانه برای این امر سرمایهگذاری لازم تخصیص نمییابد.
کرهای، ایران را یکی از معدود کشورهایی دانست که از ۴۱ حوادث طبیعی در دنیا ۳۱ مورد را دارا است و گفت: ۹۷درصد شهرهای ایران در معرض زلزله و ۳۵۰ شهر در معرض سیل هستند.
وی ادامه داد: به طور میانگین هر ساله در جهان بر اثر بلایای طبیعی ۳۶میلیارد دلار خسارت مالی به کشورهای توسعه یافته وارد میشود، این در حالی است که پرخسارتترین زمین لرزه جهان به لحاظ مالی زمین لرزه کوبه ژاپن با ۱۰۰میلیارد دلار خسارت بوده است.
کرهای ادامه داد: زیانهای اقتصادی در کشورهای توسعه یافته به دلیل زیرساختهای گستردهتر افزایش بیشتری را نشان میدهد.
رییس سازمان زمینشناسی درباره بودجه تخصیص یافته به مسائل زمین شناسی نیز خاطرنشان کرد: چون بودجه از طریق دولت تامین میشود و باید در مقابل نیاز جامعه پاسخگو باشد، نیازمند تغییراتی است، اما طی ۴۰ سال گذشته بیشترین تحولات علمی در زمینه زمینشناسی ایجاد شده است که سابقهای تا پیش از این نداشته است.
وی با اشاره به ضرورت بازنگری دادهها گفت: در حال حاضر جامعه به سختی باور میکند که ما به تداوم نقشهبرداری و بازنگری نقشهها نیاز داریم، ما به مرحلهای رسیدهایم که دیگر نمیتوانیم از نقشههای دو بعدی زمینشناسی استفاده کرده و آنها را بفروشیم. باید قبول کنیم این نقشهها برای قرن نوزدهم هستند و ما در قرن ۲۱ به سر میبریم.
ارسال نظر