گزارشی از موانع سرمایهگذاری بخشخصوصی در نیروگاههای بادی کشور
بر باد رفته
گروه انرژی - غزاله طایفه:کارشناسان معتقدند که افزایش خشکسالی در سالهای اخیر، کاهش حجم نزولات جوی و کمآب شدن نیروگاههای برقابی توجه به سمت توسعه نیروگاههای بادی را بیشتر کرده است؛ اما پایین بودن قیمت خرید برق مانع از آن میشود که سرمایهگذاری در این بخش شتاب یابد. در این رابطه مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر ۲هزار مگاوات متقاضی جدید برای ساخت نیروگاههای بادی وجود دارد که در دست بررسی است. اما توصیه ما به کسانی که میخواهند در این امر سرمایهگذاری کنند این است که حتما مشاوره اقتصادی و فنی بگیرند و بعد اقدام کنند.
اصلاح قیمت برق در دستور کار
یوسف آرمودلی افزود: در حال حاضر طبق قانون برق با قیمت پایه ۶۸ تومان به ازای هر کیلووات ساعت از بخش خصوصی خریداری میشود و ما بیشتر از این قیمت نمیتوانیم برق را خریداری کنیم، مگر اینکه قیمت پایه مجددا براساس قیمتهای روز بررسی شود و پس از تصویب قیمت جدید بتوانیم آن را در قراردادهای جدید اعمال کنیم.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه بخش خصوصی ۷۰درصد سرمایه خود را از طریق وام تامین میکند و قیمت سوخت نیز افزایش یافته است تولید برق حدود۱۰۰تومان برای هر کیلووات ساعت برای بخش خصوصی هزینه دارد، بنابراین اصلاح قیمتها از جمله برنامههای وزارت نیرو است که فعلا در دست بررسی است. وی در پاسخ به سوالی مبنیبر وضعیت نیروگاههای بادی در کشور گفت: نیروگاههای بادی توسط دو بخش خصوصی و دولتی در کشور احداث میشود که در حال حاضر دولت دو پروژه بزرگ بادی را در دست اقدام دارد. آرمودلی افزود: پروژه اول پروژهای ۱۲۸مگاواتی است که ۳/۲۸مگاوات (۴۳واحد ۶۶۰کیلوواتی) آن در بینالود خراسان اجرا شده است. همچنین یک پروژه ۱۰۰مگاواتی نیز در منجیل توسط بخش دولتی در دست اجرا است.
وی در مورد ظرفیت تولید برق این دو پروژه اظهار داشت: چیزی حدود ۱۸۰میلیون کیلووات ساعت برق در سال از طریق اجرای این دو پروژه به شبکه سراسری تزریق میشود.
وی در مورد پروژههای بخش خصوصی در مورد ایجاد نیروگاههای بادی نیز گفت: در حال حاضر موافقت احداث ۶۰۰مگاوات نیروگاه بادی توسط بخش خصوصی داده شده که برق آن با سرمایه بخش خصوصی تولید و به دولت فروخته میشود. وی ادامه داد: برنامه ما این است که در آینده ۵۰واحد دیگر را نیز به صورت دولتی وارد مدار کنیم که به اعتباری بالغ بر ۳۵میلیارد تومان نیاز داریم.
۱۴۰۰یورو برای هر کیلووات نیروگاه
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران در مورد هزینه ساخت هر کیلووات نیروگاه بادی گفت: «در دنیا برای ساخت هر کیلووات نیروگاه بادی باید حدود ۱۴۰۰یورو هزینه شود. همچنین هزینه خرید یک توربین یک مگاواتی باید حدود یکمیلیون و ۴۰۰هزار یورو هزینه شود.» بنابراین برای ساخت یک نیروگاه بادی ۱۰۰مگاواتی که به ۱۰۰توربین نیاز دارد باید ۱۴۰میلیون یورو هزینه کرد. وی در مورد جریانهای بادی کشور گفت: یک جریان از شرق به غرب در شمال و یکی در قسمت غرب کشور از ماکو تا چابهار و دیگری در قسمتهای شمال و جنوب سلسله جبال زاگرس قرار دارد. آرمودلی در پاسخ به این سوال که با توجه به کمآبیهای اخیر حرکت به سمت احداث نیروگاههای بادی مفید است یا خیر؟ گفت: ما به طور جدی توصیه میکنیم که فرهنگ استفاده از نیروی باد و ساخت نیروگاه بادی ایجاد شود. البته نیروگاههای برقابی نیز اهمیت و ارزش خودشان را دارند از جمله اینکه امکان ذخیره آب و جلوگیری از ایجاد سیلاب را فراهم میکنند. اما ایجاد نیروگاههای بادی به جهت اینکه احتیاجی به برق، آب و لولهکشی گاز ندارد و محیطزیست را آلوده نمیکند مفید است و میتواند فرصتهای شغلی زیادی را ایجاد کند.
ارسال نظر