خداحافظی با مظاهری؟
بهمنی سرپرست بانک مرکزی و صمصامی قائم مقام میشود
نگاهی تاریخی به اختلافات در تیم اقتصادی.
عکس: دنیای اقتصاد، حمبد جانیپور
ضیافتی علیه آقای رییسکل
بهمنی سرپرست بانک مرکزی و صمصامی قائم مقام میشود
نگاهی تاریخی به اختلافات در تیم اقتصادی.
عکس: دنیای اقتصاد، حمبد جانیپور ضیافتی علیه « مظاهری»
گروه صنعت و معدن- رییس خانه صنعت و معدن پنجشنبه این هفته فعالان تولیدی و مسوولان را به ضیافت افطاری دعوت کرد که در آن موانع تولید و بهویژه سیاستهای بانک مرکزی مورد نکوهش قرار میگیرند. این ضیافت البته با زمزمههای رفتن مظاهری همراه شده است.
ضیافت پنجشنبه به میزبانی سالن همایشهای وزارت کار برگزار میشود که وزرای کار و امور اجتماعی، اقتصاد و دارایی و صنایع و معادن، همراه با معاون اول رییسجمهوری، جزو مدعوین بلندپایه آن هستند. اگرچه هادی غنیمیفرد رییس خانه صنعت و معدن پیشبینی کرد که علیاکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن به برنامه نرسد. وی در گفتوگو با خبرنگار ما یادآور شد که رییسجمهور هم برای حضور در این مراسم دعوت شده بود که با توجه به حضور وی در اجلاس سران کشورها در نیویورک، پرویز داوودی معاون اول احمدینژاد، در این جمع حاضر خواهد شد.
غنیمیفرد در عین حال با اشاره به اهمیت این گردهمایی میگوید: من را میشناسید، ما خودمان را از هیچ وزیر و رییسجمهوری کمتر نمیبینیم.
مظاهری زودتر اخراج شد
وی در برابر این سوال که موضعگیری شما درباره تغییر رییس کل بانک مرکزی چیست؟ گفت: ما برای اعتراض به سیاستهای انقباضی بانکمرکزی توماری برای ارائه در گردهمایی (روز پنجشنبه) آماده کرده بودیم، اما خوشبختانه شنیدهایم که آقای مظاهری را زودتر اخراج کردهاند.غنیمیفرد ادامه داد: سیاستهای بانکمرکزی باید بهگونهای باشد که بانکها جیب مردم باشند، طوری که با خالی شدن جامعه از نقدینگی، سریعا پول مورد نیاز را تزریق کنند.
وی با استقبال از شایعه برکنار شدن مظاهری وی را آدم لجوجی معرفی کرد که بهتر است برکنار شود.
رییس خانه صنعت و معدن در عین حال سیاستهای اخیر بانک مرکزی مبنی بر کاستن از میزان نقدینگی را عوامفریبانه دانست.
به گفته وی، در شرایطی که بر جمعآوری چکپولها تاکید فراوانی میشد، امروزه همان چکپولها تبدیل به اسکناس نقد شدهاند که حتی نیازی به پشتنویسی در بانکها ندارند. از همینرو همان نقدینگی مجددا و با شکل جدیدی وارد جامعه شده است.
غنیمیفرد در برابر این سوال که محور برنامههای روز پنجشنبه چیست؟ گفت: مهمترین دستور کار ما، بررسی موانع تولید و نقش نظام بانکی است.
نقش بانک مرکزی در تورم
وی با بیان اینکه بانک مرکزی در حالیکه بر کاهش نرخ تورم تاکید دارد به انتظارات تورمی دامن میزند، گفت: همانطور که در هفتههای اخیر اعلام کردم، بانک مرکزی در گسترش تورم ۴۰درصد نقش دارد؛ چرا که از یکسو با پیشبینیهای خود انتظارات تورمی را برای مردم ایجاد میکند و از دیگرسو با قفل کردن خزانه روی صنعتگران، تولید کننده را به بازارهای غیررسمی کشانده است. این تغییر مسیر صنعتگر را مجبور به پرداختن بهرههای ۴۰ تا ۶۰درصدی کرده است که نتیجه چنین عملی بالارفتن هزینه تولید و به عبارتی افزایش نرخ تورم شده است.
رییس خانه صنعت و معدن ادامه داد: بهتازگی یکی از بانکهای خصوصی نرخ سود سپرده خود را ۱۲/۲۴درصد اعلام کرده، حال سوال این است که با این نرخ سود، چه بهرهای باید در تسهیلات اعطایی اعمال شود که بانک سودده باشد. غنیمیفرد این پیامد را نیز مربوط به سیاستهای بسته بانکمرکزی دانست و گفت: بانک مرکزی در واقع روی بانکهای خصوصی را زیاد کرده است.
وی ادامه داد: مشخص است که بانکها نمیتوانند از پس تعهدات خود برآیند و حسابهای خود را تراز کنند. بنابر این بهره تسهیلات را به ۳۰درصد هم میرسانند.
غنیمیفرد گفت: پیشنهاد من این است که تنها ۳روز سراغ بانکها نرویم آن وقت ببینید که چطور ماست خود را کیسه میکنند.
رییس خانه صنعت و معدن در برابر این سوال که آیا نرخهای ۱۰ تا ۱۲درصدی را به نفع تولید میدانید در شرایطی که این نرخ برای بانکها جذابیت ندارد، گفت: معلوم است که نرخ سود سپرده ۱۸ تا ۲۴درصدی انگیزهای برای اعطای وام با بهره ۱۰ تا ۱۲درصدی باقی نمیگذارد.
پول مفتی برای صنعت نیست
غنیمیفرد همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صنعت شرایط جهانی در رقابت و حتی وضعیت داخلی در اصلاح ساختار اقتصادی را پذیرفته است، گفت: چشم صنعت کور شود باید چنین شرایطی را بپذیرد اگر رقابتی تولید نکند، رقبا صنایع ما را از گردونه تولید خارج میکنند. وی در عین حال گفت: دولت هم نمیتواند مدام پول مفت برای تولید اختصاص دهد و صنعتگران هم دیگر نباید دنبال این پولها باشند. غنیمیفرد البته گفت که خواهان افزایش نرخ تعرفه واردات کالاهای صنعتی است.
قصه ۵/۱درصد شهرداری
وی در بخش دیگری از سخنانش، تاخیر در اجرای مالیات بر ارزش افزوده را به عنوان درخواست تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: در این همایش از مسوولان و بهویژه وزیر اقتصاد و دارایی تقاضا میکنیم ۲سال اجرای این قانون را به تاخیر بیندازند. وی یادآور شد: قرار بود نرخ این مالیات ۵/۱درصد تعیین شود، اما متاسفانه نمایندگان در دوره هفتم مجلس برای اینکه نظر مدیران و کارکنان شهرداری را در جذب رای، جلب کنند ۵/۱درصد هم برای این نهاد در نظر گرفتند که در مجموع نرخ ۳درصدی را به تصویب رساندند. غنیمیفرد در عین حال اظهارنظر مسوولان وزارت صنایع و معادن مبنی بر پافشاری کردن شهرداریها برای سهمخواهی از این قانون را رد کرد و گفت: این افزایش ۵/۱درصدی به پیشنهاد شهرداریها نبوده، بلکه خواست نمایندگان دوره هفتم مجلس بوده است.
بدهکار نیستیم
وی همچنین درخواست برای بازگرداندن نرخ تعرفه واردات به وضعیت سال گذشته را مورد تاکید قرار داد و گفت: در همایش روز پنجشنبه اعتراض خود را به کاهش نرخ تعرفهها اعلام میکنیم، چرا که این سیاست صنعت را متوقف میکند. غنیمیفرد تصریح کرد: تاکید و پافشاری بنده برای اصلاح سیاستهای بانکی و مالیات به خاطر خودم نیست، چرا که نه به این سیستم بدهکارم و نه طلبی دارم تنها نگران آینده صنعتگران هستم.
وی بررسی بسته سیاستی بانک مرکزی را از دیگر محورهای سخنان همایش عنوان کرد.
پیشنهاد سکاندار بانک مرکزی
غنیمیفرد در پاسخ به اینکه آیا پیشنهادهایی هم برای معرفی افرادی به ریاست جدید بانک مرکزی دارید، اظهار کرد: بله افرادی مثل مجید قاسمی رییس کل اسبق بانک مرکزی، حسین صمصامی کاندیدای سابق وزارت اقتصاد و محمود بهمنی (معاون فعلی بانک مرکزی) را به عنوان افراد باصلاحیت برای احراز رییس کلی بانک مرکزی هستند. وی در عین حال گفت: شناخت دقیقی از صمصامی ندارم، اما فکر میکنم افکار خوبی برای اداره بانک مرکزی داشته باشد.
حضور مشروط خودرو سازان
از سوی دیگرانجمن صنفی خودروسازان از حضور این تشکل صنفی در همایش روز پنجشنبه خبر داد. داوود میرخانی رشتی با ارسال نمابری به روزنامه، اما تاکید کرده است، برای تایید سیاستهای بانک مرکزی در آن برنامه حضور خواهند یافت.
میرخانی معتقد است: تاکید وزیر کار بر کارآمد بودن بنگاههای زودبازده و نیز حضور همزمان غنیمیفرد از خانه صنعت و معدن به ناک اوت شدن مظاهری، رییس کل بانک مرکزی میانجامد.به گفته وی، خانه صنعت و معدن همایش را تبدیل به کوبیدن سیاستهای بانک مرکزی خواهد کرد. این در حالی است که تشکلهای مخالف این نوع برخورد، همچون کنفدراسیون صنایع تنها یک مدعو در همایش دارند.
ارسال نظر