به منظور عقد قرارداد منطقی
مذاکره با «کرسنت» ادامه دارد
سیفالله جشنساز مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: در صورتی که با شرکت کرسنت امارات روی قیمت به توافق نهایی دست پیدا نکنیم، با سایر شرکتهای اماراتی برای فروش گاز خود وارد مذاکره خواهیم شد.
گروه انرژی - مدیرعامل شرکت ملی نفت به منظور توافق با یک قیمت منطقی، مذاکره با مقامات کرسنت همچنان ادامه داد.
سیفالله جشنساز مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: در صورتی که با شرکت کرسنت امارات روی قیمت به توافق نهایی دست پیدا نکنیم، با سایر شرکتهای اماراتی برای فروش گاز خود وارد مذاکره خواهیم شد. سیفالله جشنساز معاون وزیر نفت در گفتوگو با خبرنگار موج با بیان اینکه اخیرا شرکتهای دیگری از امارات خواستار خرید گاز طبیعی از ایران شده اند، گفت: در صورتی که با کرسنت به توافق نرسیم با دیگر شرکتها وارد مذاکره خواهیم شد.او با تاکید بر این موضوع که ایران فروشنده گاز است و هر شرکتی که خواستار خرید گاز از ایران باشد با آنها وارد مذاکره خواهیم شد، خاطر نشان ساخت: در حال حاضر علاوهبر کرسنت امارات، با کویت، بحرین و عمان هم مذاکرههایی برای صادرات گاز داریم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تاکید رییسجمهوری مبنیبر توسعه همکاریهای نفت و گاز با کشورهای همسایه تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران هم برنامههای گستردهای برای توسعه این همکاریها در بخش نفت و گاز دارد.
وی با بیان اینکه مذاکرهها با کرسنت برای توافق به یک قیمت منطقی ادامه خواهد داشت، تبیین کرد: از سوی دیگر با توجه به تکمیل طرح توسعه میدان گازی سلمان، ساخت خط لوله انتقال گاز سیری به بندر عسلویه در دستور کار شرکت ملی نفت قرار داده شده که امیدواریم با تکمیل این خط انتقال گاز ۲۸۰کیلومتری، امکان انتقال روزانه۵۰۰میلیون فوت مکعب گاز طبیعی وجود داشته باشد.جشنساز در پاسخ به این سوال که آیا ساخت خط لوله سیری - عسلویه، سیاستی برای تسریع بخشیدن به مذاکرهها با کرسنت امارات دارد، گفت: یکی از ویژگیهای این خط انتقال گاز دو طرفه بودن آن است به نحوی که با توجه به افزایش مصرف گاز در امارات در فصل تابستان امکان انتقال بیشتر گاز از شبکه ملی گاز به این کشور وجود دارد. به گزارش موج، قرارداد صادرات گاز ایران به امارات موسوم به کرسنت برای اولین بار در سال ۱۳۸۴ از سوی رییس وقت دیوان محاسبات کشور به دلیل ارزان بودن قیمت گاز و ثابت بودن قیمت گاز در هفت سال اول اجرای قرارداد برخلاف منافع ملی شناخته و اعلام شد اجرایی شدن این قرارداد در مدت ۲۵ سال زیان ۲۱ میلیارد دلاری را برای کشور به دنبال خواهد داشت.
شرکت ملی نفت ایران در سال۲۰۰۱ میلادی قرارداد صادرات گاز از میدان سلمان از طریق خط لوله را با شرکت اماراتی «کرسنت» امضا کرد و این قرارداد پس از آن شش بار مورد تجدید نظر قرار گرفت و سپس در سال ۲۰۰۴ میلادی نهایی شد. زمان اجرای قرارداد اول ژانویه ۲۰۰۵ ذکر شده است و میزان صادرات گاز به امارات از روزانه ۱۹۵میلیون فوت مکعب آغاز و سپس به ۳۵۰میلیون فوت مکعب و در نهایت به ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز بالغ خواهد شد.
ارسال نظر