گزارش با وجود تراز منفی گاز
سهمیهبندی گاز در زمستان رد شد
دنیای اقتصاد - معاون وزیر نفت در امور گاز ضمن رد اعمال هرگونه سهمیهبندی گاز طبیعی در زمستان امسال تاکید کرد که شرکت ملی گاز ایران هیچ مشکلی در تامین گاز مشترکان در زمستان امسال ندارد. سیدرضا کساییزاده، معاون وزیر نفت در حالی موضوع سهمیهبندی گاز در زمستان امسال را رد میکند که زمستان سال ۸۶ و بحران کمبود گاز هنوز در اذهان مردم باقی مانده است. کمبود گاز در آن شرایط در حالی رخ داد که مهمترین پروژه گازی در حال اجرای کشور یعنی پروژه فازهای ۹ و ۱۰ پارسجنوبی که قرار بود در زمستان ۸۶ به بهرهبرداری برسد با تاخیر مواجه شد.این درحالی است که طی چند روز گذشته مسوولان مکررا وعده بهرهبرداری از فازهای ۹ و ۱۰ پارسجنوبی را تا آذرماه امسال میدهند که در صورت تحقق آن روزانه ۵۰میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری کشور تزریق خواهد شد.کساییزاده همچنین به فعالیتهای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اشاره میکند و میگوید: این شرکت قرار است با انجام فعالیتهایی در حوزههای تحت پوشش خود روزانه ۲۵میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری گاز کشور در زمستان امسال تزریق کند.در صورت تحقق این دو موضوع در مجموع ۷۵میلیون مترمکعب گاز در روز به ظرفیت عرضه گاز طبیعی افزوده خواهد شد. این در حالی است که اکنون میزان تولید گاز طبیعی کشور ۵۳۰میلیون مترمکعب در روز است و اگر ۷۵میلیون مترمکعب گاز هم به شبکه سراسری افزوده شود کماکان تراز گاز در زمستان منفی خواهد بود و باید رشد مصرف محدود شود، چون نیاز کشور در روزهای سرد از مرز ۷۰۰میلیون مترمکعب در روز میگذرد. بدین ترتیب پیشبینی میشود که امسال نیز تامین گاز برخی از شهرهای کشور با مشکل مواجه شود، چون به گفته مدیر پروژه حفاری فازهای ۹ و ۱۰ پیشرفت این فازها طی چهارماه اخیر کمتر از ۱۵درصد بوده است و امکان اینکه این فازها تا زمستان به طور کامل وارد مدار شوند، وجود ندارد.
ورود هیات ترکمنستانی
به دنبال موضوع کمبود گاز یک هیات از ترکمنستان برای مذاکره درباره افزایش صادرات گاز این کشور به ایران وارد تهران خواهند شد.
کساییزاده درباره مذاکره با ترکمنستان درخصوص واردات گاز از این کشور اظهار داشت: یک هیات از ترکمنستان برای مذاکره در زمینه فرمول قیمت و افزایش میزان واردات گاز امروز به تهران میآیند. در حال حاضر روزانه ۲۵میلیون مترمکعب گاز وارد میکنیم و در زمستان این میزان گاز به ۲۷ تا ۳۰میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر