مطالعات ساخت خط لوله گازی سرخس ـ جاسک برای سوآپ گاز با ظرفیت احتمالی ۳۰میلیون مترمکعب در روز از کشورهای شمالی ایران به دریای عمان در حال انجام است. به گزارش ایسنا، حسین نقره‌کار شیرازی، معاون امور بین‌الملل وزارت نفت، با بیان این مطلب اظهار کرد: با تکمیل این مطالعات به زودی عملیات اجرایی مهندسی و ساخت این خط لوله نیز آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به انجام مطالعات خط لوله انتقال نفت

نکا-جاسک با ظرفیت روزانه یک میلیون شبکه افزود: خط لوله گازی موازی خط نکا-جاسک طراحی خواهد شد که از میدان گازی دولت‌آباد آغاز خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که به این ترتیب در آینده برای نزدیک سوآپ گاز از این محل به طرف دریای عمان خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: تاکنون با ترکمن‌ها، قزاق‌ها و ازبک‌ها مذاکراتی داشته‌ایم که ظرفیت این خط لوله نیز به نتیجه مذاکرات و میزان مشارکت این کشورها بستگی خواهد داشت.

به گفته وی، پیش‌بینی می‌شود ظرفیت این خط لوله ۳۰میلیون مترمکعب معادل ۵/۱ فاز پارس جنوبی باشد.

نقره‌کار شیرازی با تاکید بر این‌که در سوآپ گاز، ایران می‌تواند بخش یا همه گاز تحویلی در شمال را به مصارف داخلی برساند و معادل آن با همان کیفیت، گاز در بندر جاسک تحول دهد، توضیح داد: این در صورتی است که در ترانزیت گاز، کشوری که خط لوله از آن گذشته نمی‌تواند هیچ دخل و تصرفی در گاز تحویلی داشته باشد.

وی در پایان با تاکید بر این‌که با اجرای این دو خط لوله، ایران برقرار کننده ارتباط نفتی و گازی بین دریای خزر و دریای عمان خواهد شد، تصر‌یح کرد: بخش خصوصی امکان

حضور در خط لوله گازی سرخس- جاسک را خواهد داشت.

پیش از این وزیر نفت نیز یکی از اقدامات بزرگ این وزارتخانه را انتقال نفت و گاز خزر به دریای عمان و اتصال آن اعلام کرده بود.

نوذری درباره اهداف ساخت خط لوله نکا ـ ‌جاسک افزوده بود: این خط ۴۲ اینچ است که می‌تواند روزانه یک میلیون بشکه نفت را از خزر به عمان منتقل کند.

وی با اشاره به اعلام آمادگی شرکت‌های بین‌المللی برای مشارکت در اجرای این پروژه عنوان کرد: زمینه برای همکاری با شرکت‌های بین‌المللی به منظور ایجاد این خط فراهم است و هدف از آن در واقع ترانزیت خواهد بود.