مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خبر داد
بهرهبرداری از جایگاههای سیار بنزین تا ۲ هفته آینده
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی قصد دارد برای افزایش ظرفیت سوخت گیری در مناطق ۲۲ گانه تهران جایگاههای سوخت سیار راهاندازی کند. محمدرضا نعمتزاده، معاون وزیر نفت با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه در طی ۳۰ سال گذشته تعداد جایگاههای بنزین ایجاد شده در تهران کمتر از جایگاههای تعطیل شده بوده است، قصد داریم طی یک برنامه بلند مدت تعداد جایگاههای بنزین را در تهران به دو برابر افزایش دهیم.
به گزارش موج، وی گران بودن قیمت زمین و هزینههای بالای سرمایهگذاری ر ا دو عامل استقبال کم بخشخصوصی از ساخت جایگاه بنزین در تهران عنوان کرد و گفت: از سوی دیگر شرکت ملی پالایش و پخش بنا بر سیاستهای دولت مجاز به سرمایهگذاری در این بخش نیست.
وی ادامه داد: برای رفع مشکل سرمایهگذاران خصوصی و ایجاد تسهیلات بیشتر و اخذ مجوز برای ساخت جایگاه توسط شرکت ملی پالایش و پخش قصد راهاندازی تعدادی جایگاه سیار در تهران را به عنوان یک روش کوتاه داریم.
نعمتزاده از خرید ۲۲ دستگاه کانکس برای اجرای این طرح خبر داد و بیان کرد: هر کانکس خریداری شده دارای یک تلمبه و دو نازل بوده که در مجموع با اجرای این طرح ۴۴ نازل در سطح تهران برای افزایش ظرفیت سوخت گیری اضافه خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اجرای این طرح را مشکلگشا ندانست و تصریح کرد: اما در کوتاه مدت جوابگو خواهد بود.
وی با بیان اینکه نصب جایگاههای سیار از ابتدای این هفته آغاز شده است، گفت: این طرح تا دو هفته آینده به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
کارت انرژی جایگزین کارت سوخت
از سوی دیگر عبدالرضا امینی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درخصوص حذف LPG از سبد سوختهای مصرفی خودروها، گفت: گاز مایع از لحاظ ماهیت به بنزین شباهت زیادی دارد اما به دلیل مسائل و مشکلات تامین، حمل و نقل و رساندن به جایگاهها، هزینه تولید و مشکلات دیگر بحث استفاده از آن تا حدودی کمرنگ شده اما هنوز تصمیم قطعی برای حذف کامل این سوخت از سبد انرژی و حمل و نقل کشور گرفته نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا به خودروهای شخصی که از این سوخت استفاده میکردند اجازه سوختگیری در جایگاهها داده نمیشود و تعداد زیادی از جایگاههای گاز مایع در حال جمع آوری و تبدیل به جایگاه سیانجی هستند، گفت: با توجه به شرایط فعلی اولویت با توسعه جایگاههای CNG است.
وی با بیان اینکه قصد نداریم کل جایگاههای LPG را جمعآوری کنیم ولی در شرایط فعلی امکان کنترل و مدیریت سوخت در کشور دارای محدودیت است، گفت: با توجه به اینکه هماکنون خودروهای دوگانهسوز از بنزین و گاز به عنوان سوخت استفاده میکنند
باید در عرصه حمل و نقل ساماندهی و مدیریت بیشتری اعمال شود .
امینی در ادامه تصریح کرد: بنا داریم به جای کارت هوشمند بنزین فعلی از کارتهای انرژی استفاده کنیم تا به شکلی قانونمند و ضابطهمند از تمامیحاملهای انرژی به شکل مساوی و بر اساس نوع خودرو استفاده کنیم.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خاطر نشان ساخت: هماکنون این طرح مراحل مطالعاتی خود را پشت سر میگذارد و در صورت تکمیل مطالعات امکان سوختگیری خودروها برای استفاده از تمامیحاملهای انرژی از جمله گاز و بنزین و گازوئیل فراهم خواهد شد.
همچنین کارتهای جدید سوخت خودروهای خارجی با ظرفیت ۱۳۰۰ سیسی به بالا و داخلی با ظرفیت دوهزار سیسی به بالا که از سال ۱۳۷۲ به بعد شمارهگذاری شدهاند، توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران صادر شده است.
محمد ناصری، رییس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان این مطلب به ایرنا اظهار داشت: این کارتها حداکثر تا ۱۰ روز آینده به دست تمامی دارندگان این خودروها خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد ۱۲۰هزار دستگاه خودرو مشخصات فوق را داشتند و برای تمامی آنها کارت جدید سوخت صادر شده است، افزود: این کارتها پاکتگذاری شده اند و در حال ارسال به مالکان آنها هستند.
ناصری سپس ضمن بیان اینکه تعدادی از مالکان این خودروها کارتهای جدید سوخت خود را دریافت کردهاند و تعداد باقی مانده نیز حداکثر تا ۱۰ روز آینده کارتهای جدید سوخت خود را دریافت خواهند کرد، در خصوص تاخیر به وجود آمده در این زمینه گفت: طبق برنامهریزی انجام شده، مالکان این خودروها قرار بود از اول مرداد ماه امسال به مدت ۱۰ روز کارتهای جدید را دریافت کنند و علت تاخیر چند روزه
تفکیک خودروها از نظر نوع و زمان شمارهگذاری بود.
ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور همزمان با اجرای دور سوم سهمیه بندی بنزین از اول تیرماه امسال اعلام کرد که خودروهای خارجی با ظرفیت موتور بیش از ۱۳۰۰ سیسی و خودروهای ایرانی با ظرفیت موتور بیش از دوهزار سیسی که از سال ۱۳۷۲ به بعد شمارهگذاری شدهاند، شامل سهمیهبندی بنزین نمیشوند، اما با صدور کارتهای جدید سوخت برای این خودروها امکان دریافت بنزین آزاد از جایگاههای عرضه بنزین فراهم میشود و قرار است باقیمانده سهمیه بنزین آنها نیز از دورههای قبل منتقل شود.
ارسال نظر