گزارشبرای کاهش صفهای طویل بنزین
پمپ بنزینهای سیار احداث میشود
به گزارش خبرگزاریها، محمد رویانیان با اشاره به جلسه ویژه روز گذشته برای وضعیت پمپ بنزینها در تهران گفت: بر این اساس مصوب شد کلیه جایگاههای عرضه بنزین تا پایان هفته دارای ژنراتور برق شوند تا در زمان قطعی برق، مشکلی برای آنها ایجاد نشود.
رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت با تشریح تصمیمات ویژه این ستاد برای کاهش صفهای طویل بنزین در تهران گفت: پیشبینی میشود صفهای پمپ بنزینها به زودی عادی شود.
به گزارش خبرگزاریها، محمد رویانیان با اشاره به جلسه ویژه روز گذشته برای وضعیت پمپ بنزینها در تهران گفت: بر این اساس مصوب شد کلیه جایگاههای عرضه بنزین تا پایان هفته دارای ژنراتور برق شوند تا در زمان قطعی برق، مشکلی برای آنها ایجاد نشود. وی با اشاره به این که آموزش و آگاهی به مدیران جایگاهها برای نحوه مدیریت و اداره جایگاهها ضروری است، افزود: در عین حال مقرر شد در پمپ بنزینهای شلوغ برای انضباط بخشی، پستهای انتظامی با ماموران آموزشدیده مستقر شوند. رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت با تاکید بر این که وزارت نفت مکلف شد تا کلیه پمپها، تلمبهها و نازلهای خراب را به سرعت تعویض و تعمیر کند، تصریح کرد: همچنین برای رسیدگی فوری به خرابیهای احتمالی در جایگاههای توزیع بنزین گشت امدادی جایگاههای بنزین راهاندازی میشود. وی با اشاره به توقف توزیع بنزین سوپر در برخی جایگاههای توزیع سوخت، گفت: بر اساس مصوبه ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت مقرر شد در اسرع وقت توزیع بنزین سوپر در تمامی جایگاهها آغاز شود. رویانیان از به کارگیری پمپ بنزینهای سیار در تهران خبر داد و گفت: بر این اساس ظرف یک هفته آینده ۲۲ پمپ بنزین سیار در نقاط مورد نیاز با هماهنگی شهرداری تهران و راهنمایی و رانندگی برای عرضه بنزین به کارگیری میشود.
افزایش ۴۰درصدی قیمت CNG
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز از موافقت ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور با افزایش ۴۰درصدی قیمت CNG خبر داد. محمدرضا نعمتزاده در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس ملی CNG با بیان اینکه وزارت نفت پیشنهاد افزایش ۵۰درصدی قیمت CNG را به ستاد مدیریت
حمل و نقل سوخت ارائه کرده بود، توضیح داد: این ستاد تنها با افزایش ۴۰درصدی قیمت CNG موافقت کرده است. معاون وزیر نفت این اقدام را در راستای افزایش انگیزه جایگاهداران برای فعالیت عنوان کرد و با اشاره به اجرای طرح سهمیهبندی بنزین افزود: در صورت عدم اجرای این طرح، در سالجاری باید علاوه بر تولید داخلی روزانه حدود ۴۵میلیون لیتر بنزین وارد کشور میشد. وی با اشاره به واردات روزانه ۱۶میلیون لیتر بنزین در سال گذشته، خاطرنشان کرد: تا قبل از اجرای طرح سهمیهبندی، مصرف بنزین در کشور از رشد ۱۰درصدی برخوردار بود و در صورتی که این طرح به طور کامل اجرا نمیشد باید دولت میلیاردها دلار را به واردات این فرآورده اختصاص میداد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی یکی از مشکلات پیشروی توسعه صنعت CNG در کشور را مشخص نبودن یک شرکت و مجموعه مستقل برای نظارت و کنترل فنی نحوه تبدیل خودروهای دوگانهسوز اعلام کرد و اظهار داشت: شرکت ملی نفت به دلیل ماهیت فعالیتهای خود نمیتواند مسائل فنی خودروها را کنترل کند و باید شرکتهای خودروساز به این موضوع توجه جدیتری داشته باشند.نعمتزاده با اشاره به طراحی و اتمام تست و آغاز تولید خودروهای موتور پایه گازسوز در شرکتهای خودروساز اظهار داشت: امیدواریم با تکمیل این طرح بتوانیم تا پایان امسال حدود ۲۰۰هزار دستگاه از این خودروها را تولید و در اختیار مردم قرار دهیم.
وی در مورد برنامههای ساخت مجموعه وزارت نفت در خصوص جایگاههای CNG بیان کرد: در صورتی که تا پایان سال شرکت ملی پالایش و پخش حدود ۶۰۰ جایگاه دو منظوره و شرکت گاز خودرو تعداد ۸۰۰ جایگاه تکمنظوره CNG را به بهرهبرداری برساند، کار بزرگی انجام گرفته است.
هر ۱۸۷۰ خودرو یک جایگاه CNG
همچنین علیاکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن نیز در اولین کنفرانس CNG گفت: در حال حاضر به ازای هر ۱۸۷۰هزار دستگاه خودروی دوگانهسوز یک جایگاه CNG در کشور وجود دارد که این تعداد کفایت نمیکند و باید تعداد جایگاههای CNG افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه هماکنون حدود ۴۲درصد یارانههای سوخت کشور به بخش حمل و نقل اختصاص پیدا کرده است، گفت: در طرح تحول اقتصادی یکی از پروژههای عظیم هدفمند کردن یارانهها بوده که در این حوزه باید یک تغییر نگرش اساسی ایجاد کنیم.وی با بیان این موضوع که باید برای توسعه حمل و نقل عمومی و افزایش سهم آن به ۷۰ تا ۷۵درصد از کل حملونقل، نوسازی ناوگان با خروج خودروهای پرمصرف و فرسوده و مدیریت مصرف در این ناوگان از جمله اقدامات اساسی است که باید انجام گیرد، تصریح کرد: سهمیهبندی یکی از طرحهای بزرگ و ملی دولت نهم بوده که با اجرای آن میلیاردها دلار صرفه جویی ارزی حاصل شده؛ به طوری که در صورت عدم اجرای این طرح باید چیزی بین ۲۵ تا ۲۶ میلیارد دلار بودجه برای واردات بنزین صرف میکردیم.
محرابیان استفاده از خودروهای موتور سوخت پایه گازوئیل سوز هیبریدی و اتومبیلهای برقی را از برنامههای تحقیقاتی مهم وزارت صنایع و معادن عنوان کرد و گفت: در بحث توسعه صنایع CNG وجود مخازن غنی گاز طبیعی، شبکه گسترده گازرسانی با انتقال گاز به ۲هزار و ۲۰ روستا و ۵۲۰ شهر و برخورداری ۸۵درصد جادههای اصلی کشور به شبکه گاز و همچنین ارزان بودن این حامل انرژی از مزیتهای توسعه این صنعت در کشور است.
وزیر صنایع و معادن با تاکید بر این موضوع که با توسعه CNG و کاهش جابهجایی سوختهای مایع از طریق نفت کشهای جاده پیما ایمنی بیشتری در جادههای کشور به وجود می آید، بیان داشت: تاکنون چندین کشور اروپایی و آمریکایی همچون آرژانتین، برزیل، ایتالیا، آمریکا، پاکستان و هند در این صنعت پیشرو بوده و حتی اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۲۷میلیون خودروی گازسوز تولید خواهد کرد.وی از گازسوز شدن حدود ۷۰۰هزار خودرو در طی دو سال اخیر خبر داد و گفت: هماکنون در شرکتهای خودروساز تولید دو نوع موتور پایه گازسوز بر روی موتورهای خودروهای پژو ۲۰۶ و سمند EF۷ در داخل کشور آغاز شده که امیدواریم تولید ماهانه ۲۰۰هزار دستگاه از این نوع موتورها را در داخل کشور آغاز کنیم. محرابیان همچنین از تولید ۴۲۰هزار مخزن تا پایان امسال خبر داد.
ارسال نظر