بهرهبرداری از خط بازیافت سربارههای فولادسازی
به همت کارشناسان داخلی و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا ، برای نخستین بار در کشور ، بهرهبرداری از خط بازیافت و فرآوری سربارههای ضایعاتی فولادسازی در مجتمع ذوبآهن اصفهان آغاز شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت صنایع و معادن، تاکنون سربارههای ناشی از تولید فولاد به عنوان یکی از ضایعات غیرقابل بازیافت تلقی و فقط انباشته میشده است. سرباره برای مراکز فولادسازی مانند محصول جانبی است که فرآیندی هزینهبر و غیراقتصادی و انباشته شدن آنها هم عامل مخرب محیط زیست و محدودکننده تولید محسوب میشود.
رییس هیاتمدیره یک شرکت داخلی در این باره گفت: این شرکت از سال ۸۲ با مشاوره شرکتی کانادایی با ۴ سال فعالیت تحقیقاتی و مطالعاتی و انتقال دانش فنی، موفق به ارائه پیشنهاد فنی و مهندسی به ذوبآهن اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه و در نهایت موفق به عقد قرارداد خرید و بازیافت سرباره با این دو مرکز بزرگ فولاد در کشور شد. فنایی، رییس هیاتمدیره ریوا افزود: این شرکت پس از خرید سرباره خام ضایعاتی از مراکز فوق، برای بازیافت و فرآوری آن اقدام و سرباره را تبدیل به موادی میکند که در مواردی مانند صنعت ذوب و فولادسازی، مواد اولیه در تولید سیمان، مواد اولیه در راهسازی، مواد اولیه در تولید بتن و قطعات بتنی و مواد اولیه در تولید آسفالت کاربرد دارد.
وی در ادامه حذف منابع بزرگ آلاینده محیط زیست در صنعت فولاد، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی برای تامین مواد اولیه در صنعت راه و ساختمان و بتن و سیمان، تبدیل یک عامل تهدیدکننده محیط زیست به یک عامل فرصت، جلوگیری از هدر رفت منابع و ثروت ملی، بهرهوری بیشتر از منابع، اشتغالزایی موثر در تولید و بهرهوری در بخش راه و ساختمان را مهمترین مزایای اجرای این طرح برشمرد.
ارسال نظر