مدیرکل روابط بین‌الملل وزارت صنایع حجم قراردادهای وزارت صنایع را با کشور ونزوئلا با احتساب یادداشت‌ تفاهم‌ها بیش از ۱۵میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این الگو باعث شد بحث حوزه‌بندی کشورها در منطقه آمریکای لاتین مطرح شود. قادر سلیمانی اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن این طرح وزارتخانه‌های مختلف بر حسب فعالیتی که در هر یک از مناطق داشته‌اند، پیگیر پروژه‌های اجرایی در این مناطق و برقراری ارتباط با آن خواهند بود.

مدیر امور بین‌الملل وزارت صنایع در گفت‌وگو با فارس تاکید کرد: با اجرای این طرح فعالیت کارشناسان ایرانی در مناطق مختلف دنیا به صورت تخصصی انجام خواهد شد و وزارتخانه‌ها می‌توانند براساس ساختارها، توانمندی‌ها و سوابق کاری خود در کشورهای مختلف فعالیت کنند.

وی تصریح کرد: وزارت امور خارجه بحث حوزه‌بندی مناطق مختلف دنیا توسط وزارتخانه‌ها را پیگیری می‌کند و در صورت اجرایی شدن این طرح حضور وزارت صنایع در کشورهای آمریکای لاتین نیز افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه وزارت صنایع طی سال‌های گذشته حضور مؤثری در منطقه آمریکای لاتین داشته است تصریح کرد: قصد داریم فعالیت‌های صنعتی ایران را در کشورهای دیگر این منطقه نیز گسترش دهیم. وی همچنین با اشاره به حضور وزارت جهاد کشاورزی در کشورهای آفریقایی خاطرنشان کرد: این وزارتخانه نقش موثری در گسترش همکاری‌ها با کشورهای آفریقایی داشته و به این ترتیب وزارت صنایع با مدیریت وزارت کشاورزی می‌تواند در این کشورها طرح صنعتی اجرا کند.

وی با اشاره به عملکرد مناسب وزارت صنایع در برقراری ارتباط با ونزوئلا و رشد حجم همکاری‌های دو کشور گفت: آمریکای لاتین بازار جدیدی برای ایران محسوب می‌شود و برقراری ارتباط با این کشور جهش قابل توجهی را در کار وزارت صنایع نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: بیشترین همکاری ایران با ونزوئلا مربوط به فروش و صادرات محصول ساخته شده است و در برخی از موارد نیز طرف ایرانی پس از گذشت مدتی از حضورش در صنعت ونزوئلا به خرید سهام شرکت‌های مشترک اقدام کرده است.

سلیمانی در ادامه با اشاره به پیگیری بحث استخراج بوکسیت از معدن گینه و حضور ایران در این پروژه گفت:‌طرح مذکور در حال بررسی است و دو روش برای اجرای آن مطرح است که یکی خرید بوکسیت و انتقال آن به ایران و روش دیگر تبدیل بوکسیت به پودر آلومینا در گینه و انتقال آن به ایران است.

مدیر امور بین‌الملل وزارت صنایع در ادامه از برنامه همکاری مشترک ایران و بلاروس برای تولید خودروهای سنگین و ماشین‌آلات معدنی خبر داد و افزود: بلاروس در زمینه تولید ماشین‌آلات معدنی و خودروهای سنگین از سطح کیفی و قیمت تمام شده مطلوبی برخوردار است.