دهمین همایش صنایع دریایی ایران هفتم تا نهم آبان ماه امسال با محوریت توسعه صنایع دریایی در بخش نفت و گاز در شهرهای خرمشهر و آبادان برگزار می‌شود. به گزارش دنیای اقتصاد، محمدسعید سیف، رییس هیات‌مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران در نشست خبری روز گذشته با بیان این مطلب که صنایع دریایی کشور همه بخش‌ها و حوزه‌های مرتبط با دریا را شامل می‌شود، اظهار داشت: بخش صنایع دریایی کشور مشتمل بر امور حمل‌ونقل دریایی، بنادر و اسکله‌ها، صنایع ساخت و تعمیر کشتی، پروژه‌های سکوسازی و صیادی است.

وی ادامه داد: از آنجایی که صادرات نفتی و غیرنفتی ما تا حدود زیادی از طریق دریا صورت می‌گیرد، لزوم توجه به این بخش الزامی است و امیدواریم در راستای توسعه اقتصادی کشور سواحل دریایی نیز رشد یابد. وی افزود: در حال حاضر تغییر و تحولات خوبی در حال انجام است که از جمله آن می‌توان به تصویب لایحه توسعه صنایع دریایی اشاره کرد. بر مبنای این قانون که در مجلس هفتم به تصویب رسید، صنایع دریایی از یک پشتوانه مالی برخوردار خواهند شد.

سیف در مورد تاسیس صندوق حمایت از توسعه صنایع دریایی نیز گفت: تاسیس این صندوق با سرمایه اولیه ۴۰میلیارد تومان خیلی از دغدغه‌های مالی صنایع را جبران می‌کند. همچنین بحث شورای‌عالی صنایع دریایی نیز مطرح است که آیین‌نامه اجرایی آن در وزارت صنایع تعیین شده است. رییس هیات‌مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران در مورد محور این همایش توضیح داد: محور این همایش توسعه صنایع دریایی در بخش نفت و گاز است و از آنجایی که وزارت نفت در بخش دریا سرمایه‌گذاری‌هایی را داشته است، امیدواریم با همکاری شرکت‌های نفتی بتوانیم زمینه توسعه صنایع دریایی را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه قانون استفاده از حداکثر توانمندی داخلی در ساخت کشتی‌ها تصویب شده افزود: ظرفیت بازار داخل برای سفارش ساخت کشتی و تعمیر کشتی‌ها حداقل یک‌میلیارد دلار و حداکثر دومیلیارد دلار است. صنعت کشتی‌سازی با چهاردرصد عوارض ورودی حمایت می‌شود، در حالی که این رقم برای صنعت خودروسازی ۱۰۰درصد است.