اجرای طرح شناورسازی محصولات پتروشیمی از سال گذشته در هیات دولت، شورای اقتصاد و وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد. در واقع هدف از این طرح حذف رانت‌های فراوانی بود که در این بخش نصیب دلالان می‌شد. به گفته رضا افشین، قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، آزادسازی نرخ محصولات پتروشیمی که از اواخر سال گذشته صورت گرفت آثار مناسبی برای بخش پتروشیمی کشور به دنبال داشت.

وی در گفت‌وگو با برنا با بیان این که تفاوت قیمت آزاد و یارانه‌ای محصولات پتروشیمی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰میلیارد تومان بود، اعلام کرد: این سود هم‌اکنون نصیب بخش پتروشیمی شده است.

افشین ادامه داد: اختلاف قیمت آزاد و یارانه‌ای در برخی از کالاها تا صددرصد بود. وی با اعلام این که هم‌اکنون تمام محصولات پتروشیمی به جز کود شیمیایی با نرخ آزاد عرضه می‌شود، اظهار داشت: هم‌اکنون فقط کود شیمیایی با نرخ یارانه‌ای به وزارت جهاد کشاورزی عرضه می‌شود. افشین در ادامه اعلام کرد که کل سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بخش پتروشیمی از گذشته تاکنون تا پایان امسال نهایی می‌شود.

لازم به ذکر است در جریان بررسی لایحه بودجه ۸۶ با اضافه کردن یک بند به تبصره ۱۱ بودجه، دولت موظف شد نسبت به آزادسازی و خروج محصولات پتروشیمی از سبد حمایتی دولت اقدام کند.