گزارش
نقد و انتقاد از انتقال سرمایه صنایع به دو بانک
گروه صنعت و معدن - در حالیکه یک عضو کمیسیون صنایع و معادن انتقال سرمایه صنایع بزرگ به دو بانک را برای بخش صنعت مفید میداند، عضو هیاتمدیره کنفدراسیون صنعت، چنین امری را سبب تنگتر شدن فضا برای این حوزه قلمداد میکند.به گفته حسین گروسی بر اساس سیاست انقباضی بانک مرکزی، بانکها مجاز به پرداخت پنج درصد از دارایی خود به عنوان تسهیلات به واحدهای صنعتی هستند که البته این سیاست مقطعی است و تداوم نخواهد داشت. وی در گفتوگو با فارس ادامه داد: این سیاست به منظور کنترل تورم اتخاذ شده و پس از حل مشکلات اقتصادی موجود، رقم پنج درصد قابل افزایش خواهد بود و به همین دلیل تصمیم وزیر صنایع مبنی بر انتقال سرمایه صنایع به دو بانک تعیین شده در طولانی مدت به نفع واحدهای صنعتی خواهد بود. گروسی ادامه داد: طی سالهای اخیر بانکهای کشور حمایت قابل قبولی از صنعتگران نکردهاند در حالیکه پس از نفت، صنایع بیشترین میزان درآمدزایی و اشتغالزایی را در کشور به خود اختصاص دادهاند. از سوی دیگر عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت تصریح کرد: انتقال سرمایه این واحدها به دو بانک تعیین شده فضای ارائه تسهیلات را تنگتر میکند.
حسین ساسانی اظهار داشت: بانک صنعت و معدن یک بانک تخصصی است و بهرغم اینکه تصورها بر این است که این بانک میتواند خواستههای صنعت و معدن را پاسخ دهد، ولی توجه اصلی مسوولان آن به واحدهای دولتی است و نه صنایع خصوصی. وی ادامه داد: تا به حال توجه بانک صنعت و معدن بیشتر به صنایع دولتی معطوف بوده و با هدف پاسخگویی به نیاز مالی واحدهای دولتی ایجاد شده است.
ساسانی با بیان اینکه هم اکنون حسابهای مالی واحدهای خصوصی صنعتی در بانکهای دیگر متمرکز است، تصریح کرد: براساس قانون، بانکها تنها میتوانند پنج درصد سرمایه خود را به عنوان تسهیلات به صنایع پرداخت کنند در حالیکه بانک صنعت و معدن، یک بانک تخصصی است و به همین دلیل اعتباراتی که میتواند به بخش صنعت اعطا کند، رقم قابل توجهی نیست. ساسانی صدور دستورالعملهای لحظهای را عاملی برای تشدید مشکلات بخش صنعت عنوان کرد و گفت: در هیچ کشوری توسعه صنعتی بصورت دستورالعملی ایجاد نمیشود بلکه باید اجازه داد بازار و اقتصاد آزاد در کشور حاکم شود.
ارسال نظر