شرکت توتال فرانسه گزارش‌های منتشر شده مبنی بر خروج این شرکت از بخش انرژی ایران را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، شرکت توتال با تکذیب خروج از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران تاکید کرد که همچنان توسعه میدان گازی پارس جنوبی را بررسی می‌کند.

این درحالی است که پس از انتشار گزارش‌هایی به نقل از مدیرعامل توتال مبنی بر خروج این شرکت از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران، ارزش هر سهم این شرکت نزدیک به سه‌درصد کاهش یافت.در همین حال، سخنگوی شرکت توتال به نشریه اطلاعات اقتصادی خاورمیانه، مید، تاکید کرد که موضع این شرکت هنوز هیچ تغییری نکرده و همچنان گزینه این شرکت در ایران مورد بررسی است.پیش از این قرار بود توتال توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را با سرمایه‌ای بالغ بر ۱۰‌میلیارد دلار بر عهده گیرد.

سخنگوی توتال افزود: ما امروز در جایگاهی نیستیم که در رابطه با پروژه ال.ان.جی پارس جنوبی تصمیم‌گیری کنیم؛ چرا که هنوز ریسک‌های زیادی وجود دارد. این همان موضعی ‌است که ما در چند ماه اخیر هم بیان کرده‌ایم.

وی افزود: ما همچنان تماس‌های خود را با ایران و روابطمان را با شرکت ملی نفت ایران حفظ کنیم.

آخرین مهلت این شرکت برای حضور در پارس ال.ان.جی ابتدای جولای (۱۱ تیر) بوده است و پس از اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های اولیه امضا شده با این شرکت‌، نخستین زمزمه‌ها برای تمدید زمان برمی‌گردد به خرداد سال ۱۳۸۵ هنگامی که اکبر ترکان، مدیرعامل وقت شرکت نفت‌و گاز پارس از واگذاری توسعه فاز ۱۱ به توتال خبر داده و گفته بود که کارهای مقدماتی امضای قرارداد با شرکت توتال در فاز ۱۱ در حال انجام است و هم‌اکنون شرکت توتال و شرکت ملی نفت ایران در حال انجام اقدامات نهایی برای امضای قرارداد هستند. به گفته وی ارائه FID این فاز نیز برای پایان سال ۲۰۰۶ میلادی (زمستان ۱۳۸۵) در نظر گرفته شده بود.به‌تدریج با پررنگ شدن فعالیت توتال در کارهای مقدماتی این پروژه فشارهای آمریکا به توتال مبنی بر عدم حضور این شرکت در پروژه‌های ایران شدت گرفت که، البته در واکنش به آن، سخنگوی شرکت نفتی توتال فرانسه تاکید کرده بود که این شرکت طی سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۲ بیش از چهار‌میلیارد دلار در پروژه‌های نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری کرده، بنابراین «در این زمینه سخنان مقام‌های آمریکایی را می‌شنویم ولی به قوانین فرانسه عمل می‌کنیم. ما هیچ تعهدی برای عمل به قوانین آمریکایی‌ها نداریم.»پس از آن با طرح افزایش هزینه‌ها از سوی فرانسوی‌ها، بهانه‌گیری‌ها در اجرای پروژه آغاز شد که تمدیدهای مکرر مهلت توتال را در پی داشت.

براساس آخرین تغییرات و اصلاحات چندی پیش نصرت‌اله سیفی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران، با اشاره به جایگزینی بخش مرزی فاز ۱۱ با بخشی از فاز ۱۲ گفت که فاز ۱۱ مساحت بسیار گسترده‌ای دارد که بخشی از آن مرزی است و به منظور اجرای پروژه پارس ال‌ان‌جی قرار شد بخش مرزی فاز ۱۱ از پروژه جدا و بخشی از فاز ۱۲ جایگزین آن شود. وی عنوان کرده بود که در خصوص فاز ۱۱ پارس‌جنوبی اگر چه مذاکرات جلوتر است، ولی هنوز نهایی نشده و برخی نکات مانند قرارداد بیع متقابل فاز ۱۱ با توتال نهایی نشده و تلاش برای تکمیل FID و امضای قرارداد پارس ال‌ان‌جی تا ۲ ماه آینده درحال انجام است.

سیفی با تاکید بر این‌که پیمانکار در پروژه‌ ایران ال‌ان‌جی پیشنهاد اجرایی جدیدی ارائه داده که به برنامه ما نزدیک است و تصمیم‌گیری نهایی برای سرمایه‌گذاری آن (FID) تا دو ماه آینده نهایی می‌شود، افزوده بود که به این ترتیب با توجه به این‌که مهندسی تفصیلی فاز ۱۲ و پروژه ایران ال‌ان‌جی انجام شده است، بخش مرزی فاز ۱۱ به این پروژه اختصاص داده می‌شود که به این ترتیب حدود یک تا دو سال جلو می‌افتند.