اکتشاف بخشخصوصی، ۶ برابر سازمان زمینشناسی
گروه صنعت و معدن – بخشخصوصی ۶ برابر سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی سرمایه صرف عملیات اکتشافی کرده است.
جدیدترین گزارش عملکرد اکتشاف نهادهای مختلف اکتشافی نشان میدهد در حال حاضر سه مجموعه ایمیدرو، سازمان زمینشناسی و بخشخصوصی عملیاتهای اکتشافی در حوزههای مختلف را انجام میدهند.
گروه صنعت و معدن - بخشخصوصی ۶ برابر سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی سرمایه صرف عملیات اکتشافی کرده است.
جدیدترین گزارش عملکرد اکتشاف نهادهای مختلف اکتشافی نشان میدهد در حال حاضر سه مجموعه ایمیدرو، سازمان زمینشناسی و بخشخصوصی عملیاتهای اکتشافی در حوزههای مختلف را انجام میدهند.
جداول و نمودارهای ارائه شده حاکی از موفقیت چشمگیر بخشخصوصی و پیشتازی فعالان این بخش نسبت به حوزه دولتی همچون سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی است. این در حالیست که بخشخصوصی در سال ۸۶ هزینه کمتری را نسبت به سال ۸۵ صرف کرده است. در سال گذشته در مجموع ۷۶۱میلیارد ریال از سوی این سه نهاد در این بخش معدن هزینه شده که ۳۰۲میلیارد ریال آن از سوی بخشخصوصی صورت گرفته است.
در این میان ایمیدرو با هزینهای معادل 405میلیارد ریال در رتبه نخست و سازمان زمینشناسی در رتبه آخر قرار گرفته است. میزان هزینههای سازمان زمینشناسی تنها 54میلیارد ریال بوده است.
برتری برای دو سال
مقایسه عملکرد اکتشاف در دوره 6 ساله 81 تا 86 نشانگر آن است که طی این سالها تنها در دوسال 81 و 82 سازمان زمینشناسی نسبت به بخشخصوصی برتری داشته و در دورههای پس از آن با اختلاف قابل توجهی در پشت سر بخشخصوصی حرکت کرده است.
هرچند این سازمان همواره خود را به عنوان متولی اصلی اکتشاف معرفی کرده است. این گزارش که بر روی پایگاه اطلاعرسانی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران قرار گرفته، خبر از رشد کل هزینههای انجام شده در امور اکتشاف میدهد. طی۶ سال اخیر کل هزینههای صرف شده در کشور به ترتیب به ۱۱۷، ۲۳۵، ۴۰۱، ۴۳۵، ۷۲۲ و ۷۶۱میلیارد ریال رسیده است. در همین حال میزان حفر گمانه، حفر تونل، نمونهگیری و آنالیز در دو سال ۸۵ و ۸۶ نسبت به سه سال پیش از آن از رشد قابل توجهی برخوردار شد، طوری که کل حفر گمانه سال ۸۶ به بیش از ۲۱۵هزار متر رسید. در حالی که این رقم در سال ۸۲، ۴۹هزار و پانصد متر بوده است. در همین حال، حفر تونل نیز در سال گذشته به مرز ۲۱هزار مترمکعب رسید در حالی که این فعالیت در سال ۸۲ رقم ۱۳هزار و ۸۰۰ مترمکعب را به ثبت رسانده است.
ارسال نظر