سهمیه آرد صنایع نشاسته‌سازی از ابتدای امسال قطع شده و کارخانه‌ها در تامین آرد مصرفی دچار مشکل شده‌اند.

ایرج صفوی، مدیر یک کارخانه تولیدکننده نشاسته، با بیان مطلب فوق اضافه کرد: هر سال آرد سهمیه‌ای به قیمت هر کیلو ۲۸۵تومان در اختیار ما قرار می‌گرفت، اما از ابتدای امسال اعلام شد که به دلیل خشکسالی در شش استان کشور، فعلا سهمیه‌ای به این صنعت تعلق نمی‌گیرد. به گفته وی در حال حاضر کارخانه‌ها آرد مورد نیاز خود را به دو برابر قیمت و به بهای هر کیلو ۴۴۰ تا ۴۸۰تومان تهیه می‌کنند که فشار زیادی وارد می‌کند. این در حالی است که اتحادیه نیز قیمت فروش نشاسته را از کیلویی ۵۰۰تومان در سال گذشته به ۶۵۰تومان افزایش داده که به هیچ وجه افزایش دو برابری قیمت آرد مصرفی را جبران نمی‌کند. او در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که ادامه این روند کار را برای ما بسیار مشکل می‌کند، خاطرنشان کرد: آرد باید وارد شود و به قیمت مناسب در اختیار صنعت قرار گیرد.

وی ادامه داد: دولت باید چاره‌ای بیاندیشد؛ در غیر این صورت مجبوریم قیمت نشاسته را افزایش دهیم که در نهایت فشار آن به مصرف کننده وارد می‌شود.

مدیر کارخانه گلچین نان هشدار داد: در حال حاضر نشاسته از کشور چین به قیمتی کمی گران‌تر از محصولات داخلی وارد می‌شود که در صورت افزایش قیمت نشاسته داخلی، سیل نشاسته وارداتی چینی صنعت داخلی را زمین‌گیر خواهد کرد.

به گفته صفوی، نشاسته کاربردهای مختلفی در صنایعی همچون صنایع شیمیایی به عنوان روان‌ساز، اکتشاف چاه‌های نفت به عنوان خنک‌کننده و تولید چسب دارد. همچنین در بسیاری از صنایع غذایی مانند سوسیس و کالباس، انواع ژله، شیرینی و گلوکز نیز از نشاسته استفاده می‌شود.