خبر
ابهام در بهرهبرداری از ۳ فاز پارسجنوبی
غزاله طایفه- مجری طرح توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی با ابهامگویی هیچ قول مساعدی برای استفاده از گاز تولیدشده از این سه فاز تا زمستان امسال را نداد. محمد جواد شمس، مجری طرح توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ در نشست مطبوعاتی روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: تمام تلاش وزارت نفت این است که گاز ترش تولیدی از این سه فاز به میادینی که افت فشار داشتهاند، تزریق شود. این در حالی است که استفاده از گاز ترش این سه فاز در زمستان امسال بعید به نظر میرسد.به گفته شمس، شروع انتقال گاز فاز ۸ از دریا به سمت خشکی در تیر ماه امسال و زمان بهرهبرداری از فاز ۶ در پاییز ۸۷ است. وی ابراز امیدواری کرد که راهاندازی از فاز۷ پارسجنوبی نیز تا قبل از پایان سال ۸۷ صورت گیرد. وی درباره پیشرفت این سه فاز گفت: پیشرفت کار در بخش دریا ۲۴/۹۳درصد و در بخش خشکی ۸۶/۹۸درصد است. بنابراین پیشرفت کل طرح تا ۲۷مارس ۲۰۰۸ در حدود ۹۷/۹۶درصد است.شمس درباره درآمد حاصل از توسعه هر فاز گفت: درآمد حاصل از توسعه هر یک از فازهای ۶، ۷ و ۸ روزانه ۷میلیون دلار برآورد شده است.
عدمالنفع ۶/۷میلیارد دلاری
سخنان این مقام مسوول نشان میدهد، در صورت تاخیر در راهاندازی، تنها در نیمه اول امسال اقتصاد کشور ماهانه از درآمد ۶۵۱میلیون دلاری محروم میشود که این رقم در پایان سال به ۶/۷میلیارد دلار خواهد رسید.
وی درباره ظرفیت تولید فازهای ۶، ۷ و ۸ گفت: در مراحل اولیه طرح، تولید روزانه ۸۰میلیون مترمکعب گاز ترش و خشک پیشبینی شده بود که با پیشرفت کار این میزان با ۳۰درصد افزایش به ۱۰۴میلیون مترمکعب گاز ترش و خشک رسید.شمس هدف از توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ پارسجنوبی را تولید و صادرات میعانات گازی دانست و افزود: تولید روزانه ۱۰۴میلیون مترمکعب گاز ترش و خشک، تولید روزانه ۱۵۸هزار بشکه میعانات گازی و تولید سالانه ۶/۱میلیون تن گاز مایع LPG جهت صادرات از اهداف توسعه این سه فاز است.مجری طرح توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ درخصوص میزان سرمایهگذاری برای توسعه این سه فاز گفت: میزان سرمایهگذاری برای توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی ۲میلیارد و ۶۸۳میلیون دلار بود که از این میزان شرکت استات اویل حدود ۳۰۰میلیون دلار در چارچوب قرارداد در این فازها سرمایهگذاری کرده است.عضو هیاتمدیره شرکت نفت و گاز پارس در مورد تاخیر در اجرای پروژه گفت: از سال ۲۰۰۳ با موضوع افزایش قیمتها مواجه شدیم و پیمانکار که طرح توسعه این سه فاز را با قیمتهای قبلی امضا کرده بود، دچار مشکل شد.
عملیات توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ میدان گازی پارس جنوبی در تیر ماه ۱۳۷۹ به شرکت پتروپارس واگذار شد و شرکت استات اویل نیز در اجرای این پروژه مشارکت دارد.
ارسال نظر