زنان ایران را چینیها آرایش میکنند
مردم به خرید محصولات آرایشی و بهداشتی اروپایی شناسنامهدار به دلیل بالا بودن قیمتها گرایش ندارند و در نتیجه اقدام به خرید کالاهای پاکستانی، چینی و به ویژه تقلبی میکنند که ارزان بوده، اما بیکیفیت هستند. ابوالفضل مسگرزاده، عضو هیاتمدیره انجمن صنایع بهداشتی، شوینده و آرایشی ایران در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب افزود: ایران در منطقه خاورمیانه رتبه دوم را بعد از عربستان در زمینه مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی دارد و متاسفانه سهم عمده بازار کشور نیز در اختیار خارجیها است.
وی افزود: درحالحاضر عمده مواد اولیه مورد نیاز برای تولیدکنندگان محصولات بهداشتی و آرایشی از کشورهای اروپایی و آسیایی وارد میشود.
محصولات شیمیایی خاص نیز از اروپا و برخی محصولات معدنی مورد نیاز از چین وارد میشود.
مسگرزاده با اشاره به اینکه درحالحاضر قاچاق محصولات خارجی به کشور و به وجود آمدن فرهنگ مصرف این محصولات درد صنعت آرایشی کشور محسوب میشود، اضافه کرد: به عنوان مثال هزینه قوطی خالی رژ لب که در داخل کشور تولید میشود، بیشتر از رژ لب کاملی است که از خارج وارد کشور میشود و عملا قدرت رقابت را از تولیدکنندگان داخلی گرفته است.
او یکی دیگر از مشکلات موجود صنعت آرایشی و بهداشتی کشور را کوچک بودن اغلب شرکتهای تولیدکننده فعال در این حوزه دانست و عنوان کرد: در چنین شرایطی شرکتهای کوچک توانایی رقابت با شرکتهای چندملیتی بزرگت خارجی را ندارند و صرفا محصولات تولیدکنندگان داخلی به یک سری محصولات پاییندستی مانند کرم دست و صورت محدود شده است، اما محصولات تخصصیتر آرایشی در اختیار تولیدکنندگان خارجی قرار دارد.
مسگرزاده با بیان اینکه تعاونی تولیدکنندگان فرآوردههای بهداشتی، صنعتی و آرایشی بیش از ۱۵۰ شرکت تولیدکننده را تحت پوشش قرار داده است، توضیح داد: در سال گذشته افزایش جهانی قیمت نفت و مشتقات آن روی افزایش قیمت تمام شده محصولات آرایشی و بهداشتی تاثیر گذاشت. همچنین با تغییر پایه ارزی کشور از دلار به یورو در سال گذشته، تولیدکننندگان دچار مشکل شده و هزینههای تولید حدود ۴۰درصد افزایش یافت.
به گفته وی در بخش تسهیلات ارزی تامین مالی خارجی نیز دچار مشکل شده و ال.سیهای تولیدکنندگان باز نشد و مجبور شدیم با پول نقد خرید کنیم؛ در چنین شرایطی در بخش تسهیلات ریالی نیز بانکها از خود رفتار انقباضی نشان دادند.
وی اذعان کرد: سال گذشته مسیرهای فرعی را برای تامین مواد اولیه تولید داخلی طی کردیم، اما در هر صورت طی کردن این مسیرها مانند خرید مواد اولیه از واسطهها باعث افزایش قیمت تمام شده تولید میشود. در نیمه دوم سال گذشته نیز قیمت محصولات پتروشیمی در بدترین زمان ممکن آزاد شد که رشد قیمت تمام شده زیادی را به دنبال داشته و این رشد قیمت مواد اولیه گلوی تولیدکننده را به شدت فشار داد. وی با انتقاد از اینکه پتروشیمیهای دولتی به صورت هفتهای قیمتهای خود را افزایش میدهند، تصریح کرد: این در حالی است که تولیدکنندگان برای افزایش قیمت محصولات خود با واکنشهای منفی زیادی روبهرو میشوند.
ارسال نظر