معاون وزیر صنایع و معادن خبر داد
توسعه معادن به جای پرداخت حقوق دولتی
محمد مسعود سمیعی نژاد، معاون امور معدن و صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن با بیان مطلب فوق افزود: حقوق دولتی معادن افزایش نیافته و معدنکاران باید این مبلغ را برای توسعه بخش معدن هزینه کنند.
معاون وزیر صنایع و معادن خبر داد: به معادن اختیار دادهایم تا به جای پرداخت پول به دولت، طرحهای توسعهای خود را اجرا کنند.
محمد مسعود سمیعی نژاد، معاون امور معدن و صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن با بیان مطلب فوق افزود: حقوق دولتی معادن افزایش نیافته و معدنکاران باید این مبلغ را برای توسعه بخش معدن هزینه کنند. وی در پاسخ به انتقاد برخی کارشناسان و دانشگاهیان مبنی بر متناسب نبودن حقوق دولتی معادن با قیمت تمام شده و فروش مواد معدنی و در نتیجه ضرورت افزایش میزان حقوق دولتی معادن به ایسنا گفت: باتوجه به آنکه در وزارت صنایع و معادن شخص وزیر تصمیم میگیرد، بنابراین تصمیم بر آن شده که امسال حقوق دولتی معادن افزایش نیابد.
در ماههای اخیر برخی مسوولان از پایین بودن میزان حقوق دولتی معادن بهویژه در معادن بزرگ انتقاد کرده بودند.
این افراد با اشاره به آنکه معادن جزو انفال بوده و باید بخشی از درآمد ناشی از فعالیت آنها جهت توسعه این بخش به دولت پرداخت شود، بر افزایش و واقعی شدن میزان حقوق دولتی معادن تاکید کرده بودند.
محمدحسین بصیری، معاون سابق و مشاور فعلی وزیر صنایع در امور معدن و صنایع معدنی یکی از این افراد بود که با انتقاد از پایین بودن میزان حقوق دولتی در معادن بزرگ خاطرنشان کرده بود: سال گذشته یک معدن بزرگ در حالی که سود خالص آن ۲۰۰میلیارد تومان بوده، فقط ۳میلیارد تومان به عنوان حقوق دولتی پرداخت کرده است.
هرچند سمیعینژاد در پاسخ به انتقادات موجود مبنی بر افزایش نیافتن میزان حقوق دولتی معادن متناسب با افزایش جهانی قیمت مواد معدنی، این اظهارات را غیرکارشناسی دانست.
۵ طرح سیمانی آماده افتتاح ۵ طرح سیمان، سپاهان، ساروج اصفهان، عمران انارک، سیمان کردستان و سیمان شهرکرد هر کدام به ظرفیت یکمیلیون تن آماده راهاندازی شد.
مسعود سمیعینژاد معاون امور معادن وزارت صنایع و معادن همچنین گفت: با حمایت ویژه مهندس محرابیان، وزیر صنایع و معادن همچنین پیگیریهای سرانه معاونت امور معادن باعث شد این ۵طرح سیمانی آماده راهاندازی شود.
وی در گفتوگویی با هفتهنامه «معدن وتوسعه» افزود: وزیر برای تسریع در راهاندازی طرحهای سیمانی به طور منظم با وزرای نفت و نیرو و بانکها ارتباط دارند تا موانع راهاندازی طرحهای سیمانی برطرف شود. با راهاندازی این ۵ طرح جدید سیمانی ظرفیت تولید سیمان کشور تا خرداد ماه به ۵۵میلیون تن خواهد رسید. در پایان سالجاری این ظرفیت به ۶۴میلیون تن میرسد. با دستیابی ظرفیت تولید سیمان به ۶۴میلیون تن، میزان تولید سیمان نیز از ۴۸میلیون و ۵۰۰هزار تن فراتر خواهد رفت.
جزئیات آزادسازی سیمان، این هفته
وزیر صنایع و معادن این هفته جزئیات آزادسازی قیمت سیمان را اعلام میکند. به گزارش خبرنگار ما، وزارت صنایع و معادن مقدمات اجرای این برنامه را فراهم آورده و به گفته منابع مطلع قرار است در روزهای آتی خبر مشروح این تصمیم را اعلام کند.
علیاکبر محرابیان سهشنبه هفته گذشته پس از نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد: در روزهای آتی و طبق توافقی که با وزارت بازرگانی و انجمن سیمان داشتهایم، این کالا از سبد حمایتی خارج میشود.
به گفته وی، از این پس سیمان بر اساس نظام جدید توزیع، در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد. در سال جاری تولید سیمان از مرز ۵۲ میلیون تن عبور خواهد کرد، اگرچه ظرفیت تولید به ۶۴ میلیون تن میرسد.
کارشناسان در سالهای اخیر اعلام کردهاند قیمتگذاری دولتی سیمان، سبب شکلگیری رانت ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در بازار فروش این کالا شده است.
ارسال نظر